Voor Kerstmis in huis - bestel vóór 16:00 op maandag 18 december

Voor Kerstmis in huis - bestel vóór 16:00 op maandag

18 december

365 dagen retourbeleid - we stellen geen vragen!
Verzending €4 - Gratis verzending vanaf €49-
Contacteer ons

DE WERELD REDDEN

Vergt veel kleine stappen

Het Recapture-horloge heeft niets met het 'hoe' of zelfs met het 'wat' te maken. In de kern, gaat het over het 'waarom'. Waarom een eenvoudig plastic horloge ontwerpen met een band van PET-vezel in meerdere sportieve kleuren als er al zoveel andere op de markt zijn?

Om de planeet te redden.
Daarom dus.

Oké, dat is misschien wat overdreven, maar het Recapture-horloge is van het begin af aan ontworpen om gebruik te kunnen maken van gerecycled plastic en polyethyleen. De kast is gemaakt van gerecyclede kunststof, gehard tot een duurzame en lichte constructie. De band is gemaakt van polyethyleentereftalaatvezels, geweven tot soepele en comfortabele bandjes. De bandjes hebben een kunstleren inleg, gemaakt van gerecyclede appelschillen en andere organische producten die de look & feel en de duurzaamheid van echt leer nabootsen.

"Plastic op zich is geen slecht materiaal. Het slechte is de manier waarop we ermee omgaan. Plastic heeft veel goede eigenschappen, maar we moeten echt kijken naar hoe we het gebruiken en waarvoor."

- Daniel Sano Mirecki, mede-oprichter van Omhu:

Voor het Recapture-horloge werkten we samen met Omhu:, een Deense strandschoonmaakorganisatie die niet alleen plastic uit het milieu wil verwijderen, maar het ook op een nuttige manier wil hergebruiken.

1 De wereld redden1.1 Trendhim x omhu:1.2 Afval voorkomen1.3 Mis het niet

Trendhim x Omhu:

Omhu: staat voor "zorg." Zorg voor het milieu, voor de toekomst, voor duurzaamheid, maar volgens Omhu's mede-oprichter Daniel Sano Mirecki gaat het er ook om dat je alles wat je doet met zorg doet.

"Het feit dat we hopelijk op een keerpunt staan waarop we beseffen dat we veel meer en veel beter moeten recyclen en dat we echt kritisch moeten kijken naar waar we plastic voor gebruiken, geeft me hoop voor de toekomst"

- Daniel

Een deel van de winst van elk Recapture-horloge dat voor 1 september wordt verkocht, gaat naar Omhu: schoon het milieu op. Voor elk horloge dat we versturen, helpen we mee om het equivalent van 100 plastic flessen uit de natuur te halen.

Als extra bonus kun je tot 1 augustus een gratis 'limited edition' Recapture-horloge krijgen via een speciale uitdaging. Meer daarover later.

AFVAL VOORKOMEN

Voor het Recapture-horloge, kozen we het Japanse Miyota 2035 uurwerk. Dit kwartsuurwerk is uiterst nauwkeurig, betrouwbaar, duurzaam, eenvoudig en makkelijk te repareren. Die woorden hebben misschien niet dezelfde impact als supersexy modewoorden als "ingebouwde chronograaf" of "schokabsorberende nanoskeletale grafeenbuizen" (deze laatste is verzonnen), maar ze zijn niettemin belangrijk.

"Het is belangrijk in gedachten te houden dat elke actie en inspanning, groot of klein, daadwerkelijk een verschil maakt."

- Daniel

De hele filosofie achter dit horloge draait om het verminderen van afval en hergebruiken wat mogelijk is, zodat het niet in de natuur belandt. Hoe minder complicaties een horloge heeft, hoe minder energie het verbruikt. Hoe minder energie het verbruikt, hoe minder batterijen je tijdens de levensduur nodig zult hebben. Als je geen datumvenster, een aparte 24-uurs wijzerplaat of een chronograaf nodig hebt, verspil je met die complicaties alleen maar batterijen. De Miyota 2035 is al een tijdje op de markt, en daarom is de nieuwste versie gemakkelijk te repareren en zijn onderdelen makkelijk verkrijgbaar en niet duur.

Dit alles zorgt voor een horloge dat (hopen we) een zegen is voor het milieu. Het zorgt ervoor dat plastic afval en andere materialen uit het milieu verdwijnen door ze om je pols te binden. Het is energie-efficiënt en duurzaam, dus je hoeft het niet snel weg te gooien. En zelfs in het hoogst onwaarschijnlijke geval dat hij na jaren dienst stuk gaat, is hij goedkoop en gemakkelijk te repareren, zodat je ook weinig reden hebt om hem weg te gooien.

"Het mooiste is dat we middelen/grondstoffen gebruiken die al voorhanden zijn."

- Daniel

MIS HET NIET

Als je als eerste op de hoogte wilt zijn van de details over de 'limited edition giveaway' en info wilt ontvangen over al onze komende nieuwe producten, wilt profiteren van exclusieve kortingen, tips en 'how-to's' van de Trendhim Tribe, en andere voordelen wilt meepakken, schrijf je dan hieronder in.

Ik ben op de hoogte van Trendhims Privacy Policy. Uitschrijven kan op elk moment.