Bespaar 20% op alle zonnebrillen

Bespaar 20% op alle zonnebrillen

365 dagen retourbeleid - we stellen geen vragen!
Verzending €4 - Gratis verzending vanaf €59-
Contacteer ons
Sluit je aan bij de Trendhim Tribe

Meld je aan bij de Tribe voor exclusieve kortingen, stijlinspiratie en meer!

Door je e-mailadres op te geven, ga je akkoord met ons privacybeleid en het ontvangen van e-mailaanbiedingen en nieuws over onze producten. Je kunt je altijd uitschrijven om de Tribe weer te verlaten.

PARACORDARMBANDEN

We verkopen survival paracordarmbanden in diverse kleuren en met extra functies zoals een kompas, een fluit of een vuursteen.

Hoe te meten
18 producten

ARMBANDEN VAN PARACHUTEKOORD

Alle armbanden in deze categorie zijn gemaakt van paracord. Parachutelijn is koord gemaakt van nylon. Het werd oorspronkelijk gebruikt door parachutisten tijdens W.O.II. Vandaag de dag wordt dit dunne, sterke nylonkoord gebruikt voor meerdere doeleinden, zoals voor tenten, kleding, tassen en zelfs voor reparaties in de ruimte.

Tegenwoordig kun je touw en armbanden krijgen die er uitzien en aanvoelen als parachutelijn, maar die eigenlijk gemaakt zijn van polyester. Laat je door dit soort imitaties niet beetnemen. Echt paracord is gemaakt van stevig nylon.

OVERLEVINGSARMBANDEN

Soldaten en buitentypes hebben geleidelijk aan veel manieren gevonden om paracord te gebruiken, vanwege de enorme sterkte/gewicht-verhouding. Er zijn veel verhalen bekend van mensen uit de 2e W.O. die hun parachutelijnen om zeer creatieve manieren gebruikten. Uit deze creaties ontstonden uiteindelijk ook de paracordarmbanden.

Plotseling hadden we een dun, maar ontzettend sterk materiaal bij de hand, perfect voor buitengebruik. Dat leidde tot de ontwikkeling van overlevingsarmbanden met buiten-gadgets zoals een kompas, fluit of vuursteen. Bij Trendhim hebben we een breed assortiment van deze armbanden. We verkopen alles, van zeer chique paracordarmbanden tot die met nuttige accessoires voor buitenactiviteiten.

ARMBANDLENGTES

Al onze survivalarmbanden worden in één maat aangeboden, van model tot model verschillend. Je vindt de maat van elk product in de omschrijving onder afmetingen.

Over het algemeen zijn deze armbanden iets groter dan andere en variëren ze van 20-23 cm in lengte.

Je kunt jouw maat vinden door je pols te meten, net boven het polsbotje, zoals hierboven getoond wordt.

DE SLUITING OP PARACORDARMBANDEN

Klassieke survivalarmbanden worden meestal verkocht met een standaard plastic knoopsluiting of met de meer creatieve metalen sluitingen waar deze armbanden meestal bekend om zijn. Als je voor een metalen sluiting kiest, houd er dan rekening mee dat die wat lastiger zijn bij het om- en afdoen. Aan de andere kant zijn deze armbanden erg veilig en, logisch, beter bestand tegen beschadigingen dan een plastic sluiting.

Tegenwoordig zijn er ook sluitingen gemaakt met zowel fluitjes als vuursteentjes.

Op zoek naar iets anders? Bekijk hier al onze herenarmbanden