Gratis verzending op alles | Verloopt in:

00:00:00

Gratis verzending op alles

Verloopt in:

00:00:00
365 dagen retourbeleid - we stellen geen vragen!
Gratis standaard verzending voor alle bestellingen-
Contacteer ons

ONZE VERANTWOORDELIJKHEID

Als bedrijf, hebben wij een enorme verantwoordelijkheid naar onze klanten en naar de planeet die we ons thuis noemen. De complexiteit van distributieketens in de mode-industrie vraagt om maatregelen om negatieve consequenties, zoals de impact van logistiek en productie op het milieu, te beperken, Om de impact op het milieu te minimaliseren en het welzijn van onze broeders en zusters van over de hele wereld te verbeteren, doen wij ons best om bewuste besluiten te nemen over dergelijke effecten. We willen een bijdrage leveren om de industrie ten goede te veranderen, maar we zijn ons er ook van bewust dat dit een zware taak is. We zijn nog geen duurzaam merk op dit moment, maar we hebben de reis daar naartoe ingezet. We zijn hoopvol dat we, samen met onze toeleveringspartners en de industrie in z'n geheel, die doelstelling kunnen bereiken.

"Eerlijkheid en diversiteit hebben altijd al deel uitgemaakt van onze cultuur en we proberen deze waarden over te brengen in ons werk met MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) en ESG (Milieu, Maatschappij en Goed ondernemingsbestuur). We zijn nog niet waar we willen zijn, maar we nemen onze verantwoording serieus en verbeteren jaar na jaar als onderdeel van onze groeistrategie als bedrijf."- Sebastian Petersen, CEO van Trendhim

Onze waarden

Het garanderen van het welzijn van werkers, dieren en het milieu si altijd al onderdeel geweest van ons DNA en we hebben dat geïntegreerd in onze manier van zakendoen. Voor ons is duurzaamheid een zakelijk vereiste en essentieel voor ons langetermijnsucces. We werken voortdurend aan volledige transparantie binnen onze toeleveringsketen, maar dat is een zeer complexe materie. Voor ons betekent transparantie eerlijkheid, het fundament onder elk goed zakelijk partnerschap. Daarom hebben al onze leveranciers onze leveranciersgedragscode ondertekend, waardoor ze zich moeten houden aan strikte regels over mensen-, arbeids- en dierenrechten, milieubescherming en vele andere thema's. Eisen die we allemaal moeten naleven, willen we verbeteren.

Beleidsnormen

Onze relatie met onze leveranciers is gebaseerd op beleid dat ons moet leiden naar een duurzamere toekomst. Dit beleid maakt onze relaties transparanter.

GEDRAGSCODE

Onze leveranciersgedragscode zegt: ”We erkennen dat het bereiken van duurzame ontwikkeling niet iets is dat we onmiddellijk zullen verwezenlijken. Beteer gezegd, het is een continu proces – een reis die we samen afleggen.”

De gedragscode is gebaseerd op de universele verklaring van de rechten van de mens en de belangrijkste VN en IAO-verdragen. De genoemde eisen breiden zich uit over alle fabrieken waar we contracten mee hebben afgesloten en alle werkers ervan. Deze gedragscode is een bindende, langetermijnafspraak om alle bedrijven, medewerkers en dieren te beschermen, die bij onze operaties zijn betrokken.

AANVULLENDE BELEIDSNORMEN

Al onze leveranciers zijn ook verplicht de volgende beleidsnormen te ondertekenen:

  • Leveranciersgedragscode
  • Dierenwelzijn-beleid
  • Anti-corruptie-beleid
  • Kinderarbeid-beleid
  • Beleid inzake chemische beperkingen

GROENE ENERGIE BIJ TRENDHIM

De energie op ons hoofdkantoor en in onze magazijnen is 100% groen en wordt geleverd door Deense windturbines. Onze energieleverancier NRGI, plant bomen om de uitstoot van Co2 van ons energieverbruik, te compenseren, waardoor onze energielevering klimaatneutraal is.

GROEN LICHT

Naarmate ons team groeit, hebben we meer kantoorruimte nodig. De verhuizing naar ons nieuwe hoofdkantoor was een kans voor verandering. Ledverlichting is energiezuiniger dan conventionele verlichting en heeft een langere levensduur, waardoor de vraag afneemt en daardoor de milieueffecten van massaproductie. Daarom hebben wij geïnvesteerd in compleet nieuwe Ledverlichting van ons kantoor, waarmee we ons energieverbruik met 35% hebben teruggedrongen!

SCHOONSTE CLOUD IN DE BRANCHE

Dataopslag heeft een negatieve impact op het milieu omdat het enorme hoeveelheden energie vereist. Trendhim draait op Google Cloud, de schoonste Cloud in de branche. Het is momenteel koolstofneutraal, maar heeft zich tot doel gesteld om in 2030 voor 100% te draaien op koolstofvrije energie.

Lees meer over de Cloud op de website van Google

RECYCLE, RECYCLE, RECYCLE

GERECYCLEDE KARTONNEN DOZEN

Je weet dat je dag zojuist een stuk beter is geworden, als je je Trendhim-pakketje hebt ontvangen. Nu kun je er zelfs nog meer van genieten, omdat alle kartonnen dozen en doosjes die we gebruiken, gemaakt zijn van gerecycled karton. Zelfs de productie van de enveloppen die we voor verzending gebruiken, is klimaatneutraal.

MAGAZIJNOPLOSSINGEN

Onze nieuwe opslagoplossingen in ons magazijn zijn efficiënt en milieuvriendelijk. Ze zijn gemaakt van 100% gerecycled papier en ze zijn 100% recyclebaar als wij er klaar mee zijn!

Lees meer over duurzame oplossingen op de website van Pallite

GOED KARMA PROJECT

Met behulp van onze klanten, ondersteunen we goed doelen en kleinere initiatieven die een positieve impact hebben op hete leven van mensen die het nodig hebben, verdienen of gewoon omdat we het willen! We hebben accessoires geleverd voor veilingen om geld in te zamelen voor daklozen, scheercrème gestuurd naar cardiologie-afdelingen en toiletartikelen en snoepjes uitgedeeld aan kansarme kinderen, om maar enkele initiatieven te noemen.

Duurzame samenwerking

INVESTEREN IN KENNIS

Veranderingen bewerkstelligen is makkelijker met de juiste mensen aan boord. Daarom zijn we een samenwerking aangegaan met Sustainawear om meer kennis te vergaren op het gebied van duurzaamheid. Door hun programma, leren we voortdurend ons meer bewust te worden over onze praktijken en duurzaam te denken bij het nemen van beslissingen. Het programma is ontworpen door de experts in de industrie en creëert zo een grote toegevoegde waarde bij onze implementatie van zaken op het gebied van CSR en ESG.

Lees meer over Sustainawear op hun website

Nieuwe toepassingen voor afval

We hebben de manier waarop we onze afvalproducten lozen opnieuw bekeken om ze een circulaire levenscyclus te geven. We zijn een samenwerking aangegaan met Upcycling Forum, een organisatie die bedrijven helpt bij het upcyclen van afvalmateriaal. Samen zijn we bezig om de doelstellingen duurzame ontwikkeling van de Verenigde Naties te implementeren, zoals fatsoenlijk werken en economische groei, verantwoorde consumptie en productie en partnerschap voor de doelstellingen ( lees meer over de doelen van de V.N. op hun website). We hopen een nieuwe toepassing te vinden voor al die producten en materialen die we om diverse redenen niet meer via onze website kunnen verkopen.

Whistleblowing (klokkenluiden)

Ons langetermijnsucces is gebaseerd op eerlijk en ethisch zakendoen. 'Whistleblowing' is een service die jou in staat stelt om bedenkingen over of schendingen van onze ethische code of waarden te rapporteren. Je kunt hieronder je bedenkingen anoniem melden, en zonder de bewijslast - gewoon in goed vertrouwen.

Rapporteer kwesties hier