Voor Kerstmis in huis - bestel vóór 16:00 op maandag 18 december

Voor Kerstmis in huis - bestel vóór 16:00 op maandag

18 december

365 dagen retourbeleid - we stellen geen vragen!
Verzending €4 - Gratis verzending vanaf €49-
Contacteer ons

Trending zonnebrilstijlen voor mannen dit jaar

De heetste trends gebaseerd op onze verkoop en onderzoek

1 Trending zonnebrilstijlen voor mannen dit jaar1.1 Top 10 trends in zonnebrillen voor mannen in 20221.2 Kleur1.3 Street style1.4 Dikke randen1.5 Browline1.6 Hoekig1.7 Rond1.8 Opvouwbare zonnebrillen1.9 Lichtgewicht monturen1.10 Polarisatie1.11 Houten poten1.12 Weet je niet zeker wat voor jou geschikt is?1.13 Meld je aan voor de tribe

Top 10 Trends in zonnebrillen voor mannen in 2022

We zijn uit ons hok gekomen en dat is zichtbaar. De meeste plaatsen zijn open, zodat de dieren die twee jaar opgesloten hebben gezeten, weer vrij zijn. Vrij om te rond te zwerven en ons weer onder de mensen te begeven, vieren we het leven in stijl.

Stijl is niet iets dat één mens in een opwelling kan veranderen. Het is een cultureel fenomeen dat onze tijdgeest weerspiegelt. We verlangen er al zo lang naar om weer vrij te zijn en ons uit te mogen drukken.

En nu mag het weer.

Kleur

Er was een tijd dat iedere man een zwarte zonnebril droeg. Die zijn veilig ... want zwart past overal bij. Weliswaar niet zwart, maar ook blauwgetinte aviator-brillen met een stalen montuur waren klassiek.

Maar dat is nu niet meer het geval. We willen iets uitdrukken. Laat je horen. We komen onder onze steen vandaan om gezien te worden. We hebben genoeg tijd in de schaduw doorgebracht.

Kleurrijke monturen en glazen zijn dit jaar alomtegenwoordig en de enige manier om nog op te vallen is om zelfs nog gewaagder te zijn.

Street style

Sommige stijlen zijn klassiek tot op het punt van stagnatie. Ze hebben hun vorm gevonden en zijn heel gelukkig met wat ze hebben. Geen verandering noodzakelijk.

Nieuwere stijlen zijn nog steeds in beweging. En dat is waar creativiteit ontstaat. Dat is waar je interessante nieuwe vormen, kleurencombinaties en pasvormen krijgt.

Deze stijlen zijn alleen voor degenen die ze durven te dragen - die anders durven te zijn. De trendsetters en baanbrekers. Dit zijn geen zonnebrillen van je opa. Ze zijn van jou.

Dikke randen

Populair in de jaren '70, dikke brillen met hoornen montuur zijn terug. Dit zijn niet zomaar brillen, het zijn statements. De ogen zijn de spiegel van de ziel en deze schoonheden vormen de sierlijke omlijsting om de aandacht naar het innerlijk te verleggen.

Gedurfd, luid, en onmiskenbaar.

Browline

Een must-have in de stijl van de vijftiger jaren sluipt stiekem de lijst binnen. Misschien is het de link met internationaal bekende mysterieuze mannen of de onmiskenbare air van intelligentie die gepaard gaat met het dragen ervan... we weten het niet.

Browlines kwamen voor het eerst op de markt tijdens de metaalschaarste in de jaren '50, toen de wereld net begon te ontdekken wat ze met dit nieuwe wondermateriaal - plastic - allemaal konden doen.

Onnodig te zeggen dat moderne browlines geüpdatet, geüpgraded en van alles meer geüpt zijn, in vergelijking met hun voorgangers.

Hoekig

Dit artikel begon met de bewering dat gevestigde stijlen niet vernieuwen. Maar dat is natuurlijk niet helemaal waar. Dat doen ze wel... alleen geleidelijk.

Klassieke stijlen worden spannender, moderner. Vierkante pilotenbrillen, zeshoekige glazen, overal randen (behalve waar ze je gezicht raken, natuurlijk).

Rond

Ronde brillen ondergaan geen subtiele transformatie zoals de klassieke stijlen hierboven, maar ze stijgen wel merkbaar in populariteit.

Ooit gezien als enigszins excentriek, ontdekken steeds meer mannen nu dat ze heel goed passen bij de vorm van hun gezicht. Misschien omdat, door de pandemie, velen van ons wat meer vulling in onze wangen hebben gekregen...?

Opvouwbare zonnebrillen

De meeste traditionele zonnebrillen breken of vervormen vrij gemakkelijk.

*Behalve die van ons, natuurlijk. Die van ons zijn stevig.

Opvouwbare zonnebrillen zijn zo gemaakt dat ze in je zak passen en behoorlijk wat druk van buitenaf kunnen verdragen zonder beschadigd te raken. Ze hebben scharnieren bij de neus en ongeveer halverwege bij de slapen. Kortere hefboompunten zorgen ervoor dat ze minder snel breken of vervormen en ze nemen slechts net zoveel ruimte in als één glas en het montuur eromheen.

Nooit meer bungelen aan de hals van je hemd of T-shirt te hangen of er per ongeluk op gaan zitten. Vouw ze op, stop ze in het zakje van je hemd en ga verder mt je dag. Zo simpel is het. Wees alleen voorzichtig in de buurt van sleutels...

Lichtgewicht monturen

Het is vervelend. Je bent de hele dag op stap geweest, je komt thuis, doet je zonnebril af en je hebt pijnlijke rode vlekken op de brug van je neus.

Gewicht is belangrijk.

Sterke lichtgewicht materialen zoals aluminium en titanium zorgen voor diverse strakke, comfortabele zonnebrillen. Draag ze de hele dag en je merkt niet dat je ze op hebt gehad. Dat is het waard.

Polarisatie

Er was een tijd dat polarisatie een fortuin kostte. Dankzij de vooruitgang in fabricagetechnologieën en coatingtechnieken kun je nu profiteren van de voordelen van gepolariseerde zonnebrillen zonder je bankrekening helemaal leeg te plunderen.

Polarisatie vermindert de weerkaatsing van licht van water, sneeuw of gepolijst metaal. Als je dus tijd buiten doorbrengt, zul je al snel het verschil merken. Veel minder snel last van vermoeide ogen, minder snel droge ogen en veel meer comfort.

*Opmerking: het kan ook het licht van het scherm van je smartphone tegenhouden... maar je brengt toch al te veel tijd door met dat ding. Je bent buiten. Geniet van het uitzicht.

Houten poten

Zonnebrillen met houten pootjes zijn per definitie uniek. Elk pootje van natuurlijk hout heeft een eigen vezelpatroon, waardoor elke bril uniek is.

Hout heeft een hogere oppervlaktespanning dan plastic of metaal, dus blijft de bril beter op zijn plaats dan de meeste andere zonnebrillen.

Duurzaam, betaalbaar, comfortabel, uniek... Wat is daar nu niet leuk aan?

Weet je niet zeker wat voor jou geschikt is?

Voor alles over zonnebrillen, lees onze ultieme gids over zonnebrillen hier.

MELD JE AAN VOOR DE TRIBE

We publiceren regelmatig lijsten zoals deze, tips, trucs, gidsen, artikelen van achter de schermen en nieuwe productcollecties en degenen die daar als eerste van op de hoogte worden gebracht, zijn onze Trendhim Tribe-leden.

Schrijf je hieronder in en je zit op de eerste rij voor alles wat nieuw is.

Ik ben op de hoogte van Trendhims Privacy Policy. Uitschrijven kan op elk moment.