Voor Kerstmis in huis - bestel vóór 16:00 op maandag 18 december

Voor Kerstmis in huis - bestel vóór 16:00 op maandag

18 december

365 dagen retourbeleid - we stellen geen vragen!
Verzending €4 - Gratis verzending vanaf €49-
Contacteer ons

Zonnebrillen - Welke vorm past het best bij jouw gezicht

Vind jouw perfecte bril, afhankelijk van de vorm van je gezicht.

We vroegen de in Kopenhagen gevestigde professionele make-up artist en stylist Cianne Denize naar haar tips voor het kiezen van de juiste zonnebril voor de gezichtsvorm van elke man - of die nu vierkant, rechthoekig, langwerpig, ovaal, rond, ruitvormig, hartvormig of driehoekig is - zonder dat je ze hoeft te passen.

1 Zonnebrillen - welke vorm past het best bij jouw gezicht1.1 De ovale gezichtsvorm1.2 Vierkante, rechthoekige of a-driehoekige gezichtsvorm1.3 Ronde of langwerpige gezichtsvorm1.4 V-driehoekige gezichtsvorm of hart- of ruitvormig1.5 Wat als mijn gezicht niet perfect is?1.6 Meld je aan voor de tribe

DE OVALE GEZICHTSVORM

Wat is een ovale gezichtsvorm?

"Een ovaal gezicht is een gezicht waarvan de lengte langer is dan de breedte van de jukbeenderen. Zo iemand heeft ook een breder voorhoofd in vergelijking met zijn kaaklijn."

Zonnebrillen voor een ovale gezichtsvorm

"Het is een goed uitgebalanceerde gezichtsvorm en past goed bij de meeste stijlen zonnebrillen.

De beste brillen moeten de sterke punten van je gezicht benadrukken en de zwakkere afzwakken. Dit betekent dat mannen met een ovaal gezicht hoeken moeten toevoegen aan de zachte rondingen.

Shop voor zonnebrillen die geometrisch, rechthoekig of licht vierkant zijn zoals een aviator zonnebril."

VIERKANTE, RECHTHOEKIGE OF A-DRIEHOEKIGE GEZICHTSVORM

Wat is een vierkante gezichtsvorm?

"Een vierkante gezichtsvorm wordt gekenmerkt door een sterke kaaklijn en afgetekende jukbeenderen."

Zonnebrillen voor een vierkante gezichtsvorm

"Als je op zoek bent naar een zonnebril voor een vierkant gezicht, ga dan voor ronde randen om je opvallende kenmerken te verzachten. Shop voor traanvormige of ronde glazen.

Zonnebrillen met een dunner montuur, zoals die van metaal, maken het gezicht zachter zonder de mannelijkheid uit het oog te verliezen die een vierkante gezichtsvorm uitstraalt.

Vermijd vierkante of rechthoekige vormen, omdat die je hoofd korter doen lijken doordat ze de hoeken van je gezicht accentueren. En niemand wil een kort hoofd."

RONDE OF LANGWERPIGE GEZICHTSVORM

Wat is een ronde gezichtsvorm?

"Mannen met een rond gezicht hebben veel gemeen met een ovaal. " Het wordt gekenmerkt door zachte trekken en een licht gebogen kaaklijn en wenkbrauwlijn.

De jukbeenderen zijn meestal groter, en het kleine voorhoofd loopt bijna symmetrisch met de kaaklijn."

Zonnebrillen voor een rond gezicht

"Kies voor hoeken! Belangrijk bij zonnebrillen voor mannen met ronde gezichten is om het gezicht langer te laten lijken.

Als je een rond gezicht hebt, breken rechthoekige of vierkante monturen de zachtheid, maken ze de wangen dunner en laten ze je gezicht dunner en langer lijken.

Hoekige en geometrische zonnebrillen voegen scherpere lijnen toe om een evenwicht te creëren tussen de rondingen van je gezicht en de strakke lijnen van de monturen. Voor mannen zorgen dikkere monturen ook voor meer breedte.

Zonnebrillen voor heren met meekleurende glazen zorgen nog eens voor extra verlenging.

Vermijd ronde zonnebrillen of zonnebrillen die de rondingen van het gezicht accentueren.

V-DRIEHOEKIGE GEZICHTSVORM OF HART- OF RUITVORMIG

Wat is een hartvormig gezicht?

"Mannen met een hartvormig gezicht hebben een breed voorhoofd en wenkbrauwen in vergelijking met hun jukbeenderen en vaak een puntige kin.

Sommige stylisten beschouwen deze vorm als de meest veelzijdige van alle gezichtsvormen, maar ik denk dat er voor een ovale gezichtsvorm net zo makkelijk een zonnebril te vinden is."

Zonnebrillen voor een hartvormige gezichtsvorm

"Mannen die gezegend zijn met een hartvormig gezicht kunnen het beste kiezen voor een middelgrote zonnebril die zorgt voor evenwicht tussen de kleine kin en het grote voorhoofd en wenkbrauwen.

Aviator zonnebrillen zien er geweldig uit en hebben een bredere onderste helft die zorgt voor de juiste balans met de breedte van de kin.

Ik stel voor om donkere kleuren te vermijden omdat ze de lijn van het gezicht onderbreken. Ga in plaats daarvan eerder voor randloze of lichtgekleurde monturen. Als je niet van randloos houdt, kies dan een dun metalen montuur.

En koop geen ronde zonnebrillen, omdat die de aandacht vestigen op het voorhoofd, waardoor dat groter lijkt."

WAT ALS MIJN GEZICHT NIET PERFECT IS?

Wat gebeurt er als je gezichtsvorm kenmerken heeft waar je je onzeker over voelt?

Niemand is perfect (en in het verlengde daarvan wil dat eigenlijk zeggen dat iedereen perfect is). We hebben allemaal wel iets dat we willen verbergen of, als dat onmogelijk is, waarvan we liever de aandacht willen afleiden. We vroegen Cianne Denize om stijltips die ze overal voor heeft gebruikt, van Netflix-series tot tijdschriftredacties.

  • Grote neus - "Mannen met een grote neus moeten een browline zonnebril dragen (met wenkbrauwrand). Dat vestigt de aandacht op je ogen en oren en leidt de aandacht af van je neus."
  • Groot voorhoofd - "Als je bang bent dat je voorhoofd te veel opvalt, ga dan voor een pilotenzonnebril. Deze stijl staat goed bij de meeste gezichtsvormen en leidt af van een groot voorhoofd."
  • Smalle ogen - "Als je ogen dicht bij elkaar staan, draag dan een zonnebril met een doorzichtig montuur. Vermijd te wijde brillen, anders ga je scheel kijken."
  • Klein gezicht - "Als je je gezicht langer wilt laten lijken, neem dan een randloze bril of een zonnebril met een hoge neusbrug. Die verleggen de aandacht naar de rand van je gezicht aan alle kanten."

Het geheim van succesvol online winkelen is weten wat je zoekt. Dat, en een ruimhartig retourbeleid zonder vragen. Dat laatste bieden wij, en als het gaat om winkelen voor herenzonnebrillen, dan kan dit artikel je helpen met het eerste.

MELD JE AAN VOOR DE TRIBE

We hopen dat dit artikel je helpt de perfecte zonnebril te vinden, en als je er niet tevreden over bent, ruilen we hem graag (ervan uitgaande natuurlijk dat je hem bij ons hebt gekocht).

De Trendhim Tribe staat vooraan in de rij bij al onze lanceringen en 'drops' en wordt als eerste op de hoogte gebracht van nieuwe artikelen en speciale aanbiedingen. Vul hieronder je e-mailadres in om lid te worden van de Tribe!

Ik ben op de hoogte van Trendhims Privacy Policy. Uitschrijven kan op elk moment.