365 dagen retourbeleid - we stellen geen vragen!
Verzending €4 - Gratis verzending vanaf €49-
Contacteer ons

De 7 tassen die je niet draagt… Maar wel zou moeten

Of het nu is om ergens een nachtje te gaan slapen of om je sportspullen in te doen, de juiste tas voorkomt dat je zakken uitpuilen en houdt je waardevolle spullen georganiseerd.

De kans is groot dat je bent opgegroeid met het dragen van een schooltas. Bepakt met een superheldenetui, lunchtrommel en schriften, was het meer dan zo maar een tas – het was dé plaats waar je alles in propte, van je rapporten tot je liefdesbriefjes.

Tegenwoordig moet je tas veel meer aankunnen dan alleen een paar potloden. We hebben een lijst met tassen opgesteld waarvan wij denken dat elke man ze moet kennen. Elke tas is uniek voor ons, en dus garanderen we de juiste hoeveelheid ruimte voor al je levensbenodigdheden en extra plaats voor enkele liefdesbriefjes.

1 De 7 tassen die je niet draagt… maar wel zou moeten1.1 1. backpacks voor mannen1.2 2. messengerbags voor mannen1.3 3. laptophoezen1.4 4. sporttassen voor mannen1.5 5. weekendtassen voor mannen1.6 6. toilettassen voor mannen1.7 7. draagtassen voor mannen1.8 Jij vroeg – wij antwoordden

1. Backpacks voor mannen

Steek je hand op als de eerste tas die je ooit bezat, een rugzak was? Had je daar ook je lunchtrommel met roggebrood en leverpastei in gepropt? Of misschien is dat alleen typisch voor vreemde Denen, zoals wij.

De backpack die je tegenwoordig meeneemt heeft veel gemeen met degene waar je als kind mee rondliep. Hij is nog steeds even veelzijdig en functioneel als vroeger, maar nu met fijnere details en van kwaliteitsmateriaal, voor een upgrade van de speelplaats naar kantoor.

Hoe kies je de juiste heren-backpack?

Ongeacht waar je rugzak voor bedoeld is, kijk altijd naar verstelbare schouderriemen die gevoerd zijn voor extra comfort. Zoek je een backpack voor je werk, de sportschool of voor allebei? Kijk naar het aantal vakken, zakken en naar de afmetingen van de laptophoes.

Denk je dat een backpack niet geschikt is voor op kantoor? Nog niet van je af gooien voordat je het geprobeerd hebt. Ga voor een leren backpack met strakke lijnen. Dat wil niet zeggen dat canvas niet werkt… maar let wel op de afwerking en de details. Te veel details neigen naar jong en informeel. Zoek de juiste tas bij de juiste outfit en niemand zal denken dat je de nieuwe zomerstagiaire bent.

2. Messengerbags voor mannen

Wat hebben Indiana Jones en Will Smith gemeen in I Am Legend? Ze weten allebei dat geen enkele verovering compleet is zonder een messengerbag.

Voorbij zijn de dagen dat schoudertassen gereserveerd waren voor verdwaasde, ochtendforensen, militair personeel en zweepverslaafde helden. Ze zijn nu ontworpen met jouw drukke levensstijl in gedachte voor iedereen die van A naar B wil reizen met beide handen vrij.

Denk je dat een extra hand vrij nooit van pas komt? Probeer maar eens een app te versturen terwijl je een koffiebeker vasthoudt. Je messengerbag voor de winst.

Hoe kies je een heren-messengerbag?

Ga je met de fiets naar je werk? de planeet is je dankbaar. Een messengerbag geeft je makkelijk toegang als je iets wilt pakken en zit veilig op je rug als je stuurt. Check goed of je allesdrager een rits heeft… des te minder spullen verlies je als je een scherpe bocht maakt.

De meeste tassen hebben veel binnenruimte. Check de zakken, penhouders en laptopcompartiment of -hoes die passen bij wat jij nodig hebt. Een mooie tas met te weinig ruimte voor al je spullen, is een tas die je nooit gaat gebruiken.

Op zoek naar iets meer professioneels dan een canvas messengerbag? probeer een boekentas. Dan combineer je de klasse van een koffertje met de draagbaarheid van een messengerbag. Een volwassen keus van een volwassen man.

3. Laptophoezen

Er is veel discussie gaande over of een laptoptas of een hoes het beste is om mee te nemen. Ze hebben beide hun voordelen, maar omdat laptoptassen lijken op messengerbags, en je er makkelijk een kunt vinden die in die categorie past, heeft de laptophoes gewonnen.

Laptophoezen lijken sterk op foliohoezen en zijn ontworpen voor de minimalist die niet zijn hele leven in zijn tas wil stoppen. Het strakke, compacte ontwerp voegt iets van aangeboren verfijning toe aan je houding wanneer je iets in je hand draagt. Misschien is het een terugkeer naar de tijd dat mannen nog bolhoeden droegen en hun dagelijkse krant onder de arm. Of misschien is het idee dat je werkelijk thuis weg kunt met alleen je laptop en enkele papieren, een heerlijk gevoel.

Hoe kies je de juiste laptophoes?

Kies een hoes die gevoerd is. Natuurlijk ben je wel voorzichtig met je laptop, maar waarom zou je onnodig risico nemen. Zoek er een met een apart vak en extra ruimte voor aanvullende papieren – zoals dat contract van een miljoen dollar, dat je kunt tekenen als je je begint aan te kleden voor de baan die je wilt.

En ga voor leer. Deze stijl voor mannenaccessoires ziet er geweldig uit vanwege de strakke lijnen en de kwaliteit van het materiaal. Iets anders en je zou wensen dat je toch voor een laptoptas had gekozen.

4. Sporttassen voor mannen

Iedereen zal beamen dat je voor verschillende soorten training ander materiaal nodig hebt. En dat zijn veel spullen – sportschoenen, sportkleding, proteïneshakes, handdoek, zeep (denk altijd aan zeep) – moeten worden ingepakt in een draagtas die groot genoeg is om alles mee te nemen, maar klein genoeg om in het sportkluisje te passen.

Succesvolle mensen zeggen dat je je moet kleden voor de baan die je wilt. Wij denken dat hetzelfde waar is voor het soort sporttas dat je draagt. Op weg naar de sportschool met die tas waar je trots op bent, geeft je misschien net die extra boost voor dat extra stukje.

Hoe kies je de juiste herensporttas?

Lopen naar de crosstrainer is een ding… maar na afloop naar huis lopen met een zware tas nadat je net tot de limiet bent gegaan met je burpees is iets anders. Zorg ervoor dat je een lichtgewicht tas uitzoekt – spaar die extra kilo's uit. Een afneembare, gevoerde schouderriem is ook zinvol als je lang moet reizen.

Als je één duffelbag gebruikt voor zowel werk als sport, zoek er dan een uit waarin je comfortabel alles kunt meenemen, zonder dat je zweterige kleding en je lunch bij elkaar zitten. En kies voor eenvoudige lijnen en kleuren die ook passen bij je werkkleding.

5. Weekendtassen voor mannen

Ah, de weekendtas. De naam alleen al roept beelden op van vallende herfstbladeren buiten bij dat huisje in het bos waar jij met een glas Chenin Blanc zit bij een knapperend haardvuur. ...of van een desperate poging om hem in het bagagevak te proppen boven je te kleine economy class-stoel als je terug naar huis gaat na een vakantieweekend in de Alpen of na een nachtje slapen bij oma – iedere man heeft een reistas nodig waar alles in past.

Voor veel kerels is het een enorme stap om hun dagelijkse backpack te upgraden naar een speciale weekendtas. De rechthoekige vorm is ideaal voor enkele outfits en toiletartikelen… net voldoende voor een vrijdag-tot-zondag-uitstapje naar de kust.

Wat als je nu vlak bij je ouders woont en er nog niet aan dat huisje in het bos toe bent gekomen? Dan kun je ook een tas zoeken in het goedkopere segment, die eventueel ook als sporttas dienst kan doen of zelfs een ‘alles-in-een-tas’ – de werk-sport-hybride.

Hoe kies je de juiste herenweekendtas?

Een weekendtas voor een nachtje is precies wat je nodig hebt als je eigenlijke bagage te groot is. Zorg dat je keuze binnen de afmetingen blijft van handbagage voor in een vliegtuig en past in het bagagerek boven je hoofd. Als je hem ook als sporttas wilt gebruiken, moet je erop letten dat hij compact genoeg is om in het steeds kleiner wordende vastgoed van een modern sportkluisje te passen.

We denken dat leer de enige optie is. Het lijkt dan alsof je naar iets geweldigs gaat of er net vandaan komt en het doet geen afbreuk aan je look als je het op vrijdags mee naar kantoor neemt. Een tas voor de nacht zoals deze is geen aankoop zonder nadenken… spaar er dus voor en verwen jezelf met soepel kwaliteitsleer. Je zult thuiskomen met een weekendtas die je over 5 jaar nog steeds kunt gebruiken en die er steeds beter uit gaat zien… weet je, voor als je uiteindelijk toch in dat huisje in het bos terechtkomt.

6. Toilettassen voor mannen

De meest geweldige nachttas ter wereld is het leer waarvan hij gemaakt is, niet waard als je hem, nadat je je eindbestemming hebt bereikt, openmaakt en ontdekt dat je shampoo geëxplodeerd is, dwars over je beste trui. En dan nog rond scharrelen op zoek naar je tandenborstel? Nee, bedankt. En dan hebben we het nog niet over die kerel die zijn spullen in een plastic boterhammenzakje stopt. Nu weet je wat je hem voor de kerst kunt geven.

De reisgenoot voor het weekend is de toilettas. Een speciale plaats voor je benodigde verzorgingsproducten om veilig mee op reis te nemen. Het openmaken van een kwaliteitstoilettas en ontdekken dat je flosdraad niet naar eau-de-cologne smaakt, is een van die kleine geneugten des levens en een van de redenen waarom deze categorie tassen een van onze bestsellers is.

Hoe kies je de juiste herentoilettas?

Ofschoon je je niet feitelijk wast met je toilettas, raden we je toch aan om er een te kopen die waterproof of waterbestendig is. Iets van gewaxt canvas zorgt ervoor dat je volledig zonder zorgen je toilettas in bad kunt laten vallen, terwijl een optie van lederen kwaliteit netjes op het kastje staat… kijk alleen een beetje uit dat de douche niet te heet stoomt.

Met hoeveel producten reis jij meestal? Dat is het antwoord op de vraag over afmetingen. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is voor al je spullen. We zijn grote liefhebbers van toilettassen met ingebouwde hanger. Blijft mooi en droog weg uit de wasbak en je ziet eruit als een ervaren reiziger als je hem uitrolt, onderweg naar de badkamer.

7. Draagtassen voor mannen

Stel je voor dat je 's middags even weg moet en alles wat je mee wilt nemen is je portemonnee, telefoon en oorknopjes… en sleutels, natuurlijk. Je pakt je backpack en gooit je spullen erin. Dan zie je dat je vertrouwde tas nog veel ruimte over heeft en pak je nog snel even een flesje water, een oplader en een tablet. En voor het geval het gaat regenen, stop je er ook gauw even een jas in en een appel voor als je honger krijgt. Voordat je er erg in hebt, heb je gepakt voor een hike in de Himalaya zonder sherpa om je te helpen. Je bent mijlenver verwijderd van een oortelefoontje en sleutels.

En daar komt de draagtas. Een schoudertasachtige tas die iets weg heeft van de zwerverstas die je oom droeg op zomervakantie – maar dan geüpgraded voor deze eeuw. Je oom wist waar het over ging! Als je een rugzak of een messengerbag nodig hebt, moet je er een pakken. Maar als je alleen maar een paar spulletjes voor die dag nodig hebt of ervoor wilt zorgen dat je portefeuille veilig blijft terwijl je in Istanbul door de kruidenbazaar struint, neem dan een draagtas.

Gooi hem in je grote tas en trek hem eruit als je aankomt. je zult er nooit spijt van krijgen dat je je handen vrij hebt. En draag hem voor je als je in een vaag gebied rondloopt waar ieder moment de Artful Dodger of een andere schurk achter je op kan duiken.

Hoe kies je de juiste herendraagtas

Afmeting is het ultieme 'nadenk'-punt bij alle crossbody-tassen. Te klein en je kunt alleen een tube lipbalsem meenemen. Te groot en je kunt net zo goed een rugzak kopen. Bedankt wat je mee wil nemen en ga vandaaruit verder.

Nog steeds bezorgd over de familiegelijkenis tussen jou en je oom in de jaren '90? Kies dan voor een leren versie met minimale details. Leer is klassiek en mannelijk en gaat lang genoeg mee om je reisverhalen nog te kunnen delen met je neefjes.

Sommige kerels denken dat het dragen van een tas niet mannelijk is. Misschien denkt diezelfde vent dat uitpuilende zakken die bijna uit hun naad barsten wel ruig is. Onnodig om te zeggen dat we dit niet voor hem schreven. Totdat hij zich realiseert wat hij gemist heeft en hij toetreedt tot de nog steeds groeiende menigte mannen die hun dag definiëren met een goedgekozen tas.

Jij vroeg – Wij antwoordden

Moeten mannen een messengerbag dragen?

Hier is een simpele boodschap voor de twijfelaars daar buiten… ja.

Ongeacht welke naam je kiest om hem te benoemen – zadeltas, posttas of allesdrager – een messengerbag is een verplicht item in je arsenaal.

Wat is de beste tas als ik op de fiets naar mijn werk ga?

Je wil een tas die je op je rug kunt dragen. Kijk voor een rugzak of een messengerbag.

Zorg ervoor dat je laptop en je lunch erin passen plus alle benodigde papieren die je die dag nodig hebt.

Wat is de perfecte tas voor de universiteit?

Je kunt in feite alle soorten tassen gebruiken, maar wij zijn fan van backpacks voor de jonge student. Met ruimte voor je pennen, tablet, boeken en energiedrankje, is een backpack zowel functioneel als passend bij een academisch genie.

Vermijd het dragen over een schouder na de les. Het gebruik van beide schouderriemen zorgt voor een nog betere verdeling van het gewicht en is beter ter voorkoming van schouderklachten en rugpijn.

Welke tas is ideaal voor kantoor?

Iedere vraag over de perfecte tas leidt onherroepelijk naar deze vraag – wat moet je meenemen? Als het alleen om een laptop en wat papieren gaat, kies dan voor een eenvoudige laptophoes.

Neem je je sportkleding en lunch mee? Ga dan voor een duffelbag of een kleine weekendtas.

Bedankt wat je draagt naar kantoor en of je tas daar bij past. Je favoriete Batman-backpack van de Middelbare school past misschien niet helemaal bij je volwassen vlinderdas en blazer.

Hoe kies je de perfecte tas voor een man?

De perfecte tas is de tas die past bij het doel en die je ook daadwerkelijk gebruikt. Een kleine sporttas voor een weekendje skiën? Niet de perfecte tas. Een leren boekentas met een apart vak waarin je laptop pat als een handschoen? Perfecte tas.

Waarom dragen mannen niet gewoon schoudertassen net als vrouwen?

Mannen dragen meestal geen handtassen, knijptasjes of allesdragers met flosjes en lovertjes. Maar veel mannen zien de toegevoegde waarde van een tas in hun dagelijkse leven. Een tas ontworpen voor een man is veel meer dan alleen een naamaanduiding voor een bepaald geslacht.

We vroegen de hoofdontwerper van Lucleon naar zijn visie op dit onderwerp: ‘Mannentassen zijn ontworpen met het oog op lichaamsafmetingen. Over alles van de lengte van de riem tot de afmetingen van de compartimenten is nagedacht. Het laatste dat je wil is een tas die over de vloer sleept als je hem draagt of die niet over je schouder past. Mannentassen en accessoires zijn meer dan alleen een verkooppraatje of een trucje – ze zijn echt ontwerpen met het oog op mannen.’

Over welke schouder moeten mannen hun tas dragen?

Draag je tas aan de kant die jij het prettigst vindt. Je zult bij sommige tassen misschien merken dat ritsen achter je zitten als je de tas over je andere schouder gooit, maar dat is een kwestie van functionaliteit en heeft niets met stijl te maken.

Hoe laag of hoog moet ik mijn rugzak dragen?

Stilistisch gezien is er geen goed of fout antwoord. Al onze backpacks hebben verstelbare riemen en dus kun je zelf kiezen welke lengte het beste bij je past.

Vanuit een gezondheidsperspectief verhoogt een te laag gedragen backpack de druk op je schouders en kan leiden tot lage rugpijn. We maken de riemen vaak losser om de tas makkelijker om te doen of af te nemen. Pas ze daarna, als je de tas om hebt, nog een keer aan om hem hoger op je rug te hangen. Je postuur zal je dankbaar zijn.

MELD JE AAN OM €400 TE WINNEN

Meld je aan om op de hoogte te blijven van onze stijltips, speciale aanbiedingen en info over nieuwe productlanceringen. Je doet automatisch mee aan een maandelijkse trekking waarmee je een cadeaubon van €400 kunt winnen.

Ik ben op de hoogte van Trendhims Privacy Policy. Uitschrijven kan op elk moment.