Vanwege Pasen worden bestellingen dinsdag 2 april verzonden

Vanwege Pasen worden bestellingen dinsdag 2 april verzonden

365 dagen retourbeleid - we stellen geen vragen!
Verzending €4 - Gratis verzending vanaf €49-
Contacteer ons

Cadeau-ideeën voor Vaderdag

Check hier onze aanbevelingen voor cadeau-ideeën en inspiratie, zodat je op Vaderdag niet zonder cadeau bij je vader op de stoep staat. Het zal je positie als zijn favoriete kind alleen maar verstevigen.

‘Je hoeft niets voor me te kopen.’ Je vader meent het waarschijnlijk ook nog, maar geloof ons nu maar als we zeggen dat hij blij zal zijn dat je niet naar hem geluisterd hebt.

Vaders leren je enkele van de meest belangrijke – en vaak de vreemdste – dingen, laten je fouten maken zonder (al te veel) te schelden en pushen je altijd om het beste uit jezelf te halen. Zonder dat ze er iets voor terug verwachten.

En ofschoon de meeste vaders niks verwachten, is het toch een speciale gelegenheid waarop jij je dankbaarheid en liefde kunt tonen voor de vaderfiguur in jouw leven.

Of het nu je vader, je stiefvader of je opa is, of die ene leraar die opstond toen jij behoefte had aan een positief rolmodel, wij helpen jou het cadeau te vinden dat hij niet alleen leuk vindt... maar ook daadwerkelijk zal gebruiken.

1 Cadeau-ideeën voor vaderdag 1.1 Cadeaus voor vaderdag - wat je je vader kunt geven voor vaderdag1.2 Gepersonaliseerde vaderdagcadeaus1.3 Cadeaus voor de vader die alles al heeft1.4 Klassieke cadeau-ideeën voor vaderdag 1.5 Vaderdagcadeaus voor vaders die reizen1.6 Hoe schrijf je een kaart voor vaderdag?1.7 De oorsprong van vaderdag1.8 Jij vroeg – wij antwoordden

Cadeaus voor Vaderdag - Wat je je vader kunt geven voor Vaderdag

Het perfecte cadeau vinden voor vader – op die ene, aan hem gewijde dag – heeft alles te maken met balans. De balans tussen wat hij leuk vindt en wat hij nuttig vindt.

Is jouw vader zo iemand die blijft volhouden dat hij alles al heeft wat hij hebben wil? De kans bestaat dat hij alleen maar beleefd wil zijn. Hem een vaderdagcadeau geven dat hij zelf nooit zou kopen, maar waarvan hij meteen denkt 'Dit is wat ik nodig heb', is belangrijk.

Om dat te doen, moet je even pas op de plaats maken en nadenken over waar je vader van houdt en wat hij nodig heeft... en hoeveel je wilt uitgeven.

  • Wat heeft je vader nodig? Mist hij bijvoorbeeld nog iets bij zijn verzorgingsroutine? Is er een cadeau dat zijn dag wat gemakkelijker kan maken?
  • Wat vindt hij mooi? Houdt hij van een bepaalde stijl? Kleedt hij zich op een bepaalde manier voor zijn werk?
  • Hoeveel wil je uitgeven? Ofschoon het de ‘gedachte is die telt’, wil je soms iets meer geven dan alleen wat blije gedachten. Denk na over je budget, inclusief verzendkosten, als startpunt voor je gaat shoppen.

Gepersonaliseerde vaderdagcadeaus

De beste cadeaus voor vaders zijn persoonlijke cadeaus. Die handgemaakte 'Fijne Vaderdag'-kaarten die je als kind mee naar huis nam waren bijzonder omdat ze meer betekenden dan alleen wat krabbels en papier. Ze toonden aan dat je tijd en energie nam om iets voor hem te maken. En welke vader smelt daar nu niet van?

Nu je ouder bent, kun je die macaronikunst overlaten aan de kinderen en je aandacht richten op dingen zoals gepersonaliseerde manchetknopen of een roestvrijstalen kaarthouder gegraveerd met zijn initialen.

Als jouw vader lijkt op de vaders bij ons op kantoor, zal hij het waarderen als jullie de komende Vaderdag samen tijd doorbrengen. Waarom geen gepersonaliseerde gegraveerde armband meenemen als herinnering aan een uitje of evenement dat jullie samen hebben beleefd? Klik de knop hieronder voor nog meer gravering-ideeën.

Cadeaus voor de vader die alles al heeft

Wat koop je voor een vader die alles al heeft? De waarheid is, dat hij niet alles al heeft. Hij zegt je dat misschien – omdat hij niet wil dat jij je zuurverdiende geld uitgeeft en veel moeite voor hem doet – maar wie krijgt nou niet graag een cadeautje?

Als je vastloopt met ideeën voor cadeaus, shop dan voor een nuttig en uniek cadeau voor Vaderdag. Iets dat je vader niet zag aankomen en zeker nooit voor zichzelf gekocht zou hebben.

Een pochethouder bewaart de pochet van de goedgeklede vader in een perfecte monarch-vouw. Is jouw vader zijn zonnebril altijd kwijt? Verras hem met een inklapbare zonnebril die hij zo in zijn zak kan stoppen.

Of geef hem deze Vaderdag een leren portefeuille met een uitneembare kaarthouder. Het is een alternatief voor de klassieke herenportemonnee en een accessoire dat je vader zeker snel zal gaan waarderen. Plus... leer is materiaal dat met de tijd alleen maar beter en mooier wordt.

Klassieke cadeau-ideeën voor Vaderdag

Er zijn sommige cadeaus voor Vaderdag die de tand des tijds hebben doorstaan – de koffiemok met 'De beste vader van de wereld', is er zo een die ons nu te binnen schiet! Dat zijn niet zonder reden klassieke cadeaus voor vaders... het werkt!

Of het nu een stropdas,een scheerset of een baardverzorgingsset, is, deze klassieke cadeau-ideeën maken gegarandeerd je vaders dag helemaal af. Als je op zoek bent naar iets extra speciaals, voeg dan een gegraveerde dasspeld toe aan de stropdas of een hangende toilettas om zijn scheerset in op te bergen.

Vaderdagcadeaus voor vaders die reizen

Of je vader nu een frequente reiziger is, of iemand die alleen reist om jou te bezoeken, deze cadeaus zijn essentieel voor de garderobe van een man.

Als hij kostuums draagt, ga dan voor een dassenhouder die zijn stropassen kreukvrij houdt. Of wat dacht je van een opvouwbare rugzak die je vader mee op reis kan nemen? Lazy Bear heeft een waterresistente backpack die hij zo kan wegstoppen in zijn bagage totdat hij hem nodig heeft.

En, als je nog steeds geen cadeau-inspiratie hebt, check dan onze portemonnees met RFID-blokkering. Is er een betere manier om je vader (of anders tenminste zijn informatie) veilig te houden?

Hoe schrijf je een kaart voor Vaderdag?

Handgeschreven kaarten zijn misschien ouderwets, maar dat is net wat ze zo speciaal maakt. Als je de gelegenheid te baat wilt nemen om je vader te vertellen wat je voelt, iets wat, laten we eerlijk zijn, je eigenlijk veel vaker zou moeten doen, dan is een handgeschreven kaartje een waardevol aandenken.

Je hoeft geen vaderdaggedicht te schrijven... ofschoon het wel knap is, als je dat kunt! In plaats daarvan kun je hem herinneren aan een gedeelde belevenis die jullie relatie symboliseert, of schrijven over een waardevolle les die je van hem hebt geleerd.

De belangrijkste zin op deze vaderdagkaart is die waarmee je laat zien dat hij zijn taak goed heeft vervult en je hem de waardering geeft die hij verdient. Je bent er goed doorheen gerold. Bedank hem daarvoor.

De oorsprong van Vaderdag

Indruk maken bij je vader met een cadeau deze Vaderdag is één ding. Maar hem verbazen met kennis van nutteloze feitjes – zoals over de oorsprong van zijn feestdag in de VS – is de totale bonus.

Zoals veel goede dingen, begint het verhaal van Vaderdag met een vrouw. Nadat ze een preek had gehoord over de beweging om Moederdag op te zetten, vond Sonora Smart dat vaders hun eigen feestje verdienden. Haar vader had in z'n eentje zes kinderen opgevoed. Hij mocht daar best wel wat waardering voor krijgen.

Het eerste vaderdagevenement werd gehouden op de derde zondag van de maand, op 19 juni 1910. President Lyndon B. Johnson maakte de feestdag later officieel met een presidentiële proclamatie, en Richard M. Nixon maakte er in 1972 een nationale feestdag van.

Jij vroeg – wij antwoordden

Wat zijn de beste cadeaus voor Vaderdag 2020?

We vroegen de vaders bij ons op kantoor naar hun favorieten deze Vaderdag. Shop voor hun adviezen met door vaders goedgekeurde cadeaus, exclusief bij Trendhim.

Welke gepersonaliseerde vaderdagcadeaus kan een dochter geven?

Als je op zoek bent naar een uniek, gepersonaliseerd cadeau voor je vader, om hem eraan te herinneren waarom jij zijn favoriete dochter bent, check dan hieronder onze suggesties:

  • Herenhorloges
  • Herenarmbanden
  • Herenportemonnees
  • Herentoilettassen
  • Platte petten

Wat is een goed vaderdagcadeau dat je kunt sturen?

Verzending is meestal afhankelijk van de grootte en het gewicht van het cadeau. Een paar gepersonaliseerde manchetknopen versturen weegt veel minder dan een horlogedoos.

Welk cadeau je je vader ook stuurt dit jaar, vergeet de verpakking niet.

Wij beiden cadeauverpakkingen en kiezen de juiste maat voor jouw cadeau. We pakken het persoonlijk in, in een van onze kenmerkende stoffen tasjes.

En je hoeft niet naar de winkel te racen om een vaderdagkaart te kopen. We doen er een cadeaulabel bij, klaar om jouw bericht erop te schrijven.

Wat is het beste cadeau voor Vaderdag?

Het beste cadeau voor Vaderdag is een cadeau met de juiste balans tussen wat je vader leuk vindt en wat hij ook echt zal gebruiken.

Als je vader al jaren een baard kweekt, koop hem dan geen scheerset.

Je kunt eens nadenken over hoe je vader zich kleedt. Draagt hij regelmatig een jasje of kostuum? Een vleugje kleur toevoegen met een reversspeld zal waarschijnlijk welkom zijn als cadeau – iets dat hij kan gebruiken en iets dat hij waarschijnlijk zelf nooit zou kopen.

Wat koop je voor een vader die echt niks wil?

Als je vader serieus niets wil voor Vaderdag, geef hem dan iets wat geen enkele ouder kan weigeren... je tijd.

Pak de telefoon en bel hem. Jullie zullen er allebei blij mee zijn.

Wat zijn geweldige verjaardagscadeaus voor vaders?

Shoppen voor cadeaus voor je vaders verjaardag hoeft niet moeilijk te zijn. Elk van de cadeau-ideeën hierboven genoemd zijn geweldig als verjaardagscadeau voor elke man in je leven.

Het ontvangen van een gepersonaliseerd cadeau wordt altijd gewaardeerd. Of het nu van zijn zoon of van zijn dochter komt op zijn verjaardag.

Hoe vind je cadeau-inspiratie voor Vaderdag?

De makkelijkste manier om deze Vaderdag cadeau-inspiratie te vinden is door aandacht te schenken aan je vader.

  • Wat draagt hij?
  • Waar gaat hij graag naartoe?
  • Waar praat hij op dit moment graag over?
  • Wat mist hij nog dat zijn dag makkelijker kan maken?

Focus op deze vragen en kijk of de antwoorden opheldering verschaffen. Ondertussen kun je alvast eens door ons assortiment browsen met meer dan 6.000 unieke producten voor nog meer inspiratie.

MELD JE AAN OM €400 TE WINNEN

Meld je aan om op de hoogte te blijven van onze stijltips, speciale aanbiedingen en info over nieuwe productlanceringen. Je doet automatisch mee aan een maandelijkse trekking waarmee je een cadeaubon van €400 kunt winnen.

Ik ben op de hoogte van Trendhims Privacy Policy. Uitschrijven kan op elk moment.