365 dagen retourbeleid - we stellen geen vragen!
Verzending €4 - Gratis verzending vanaf €49-
Contacteer ons

Een horloge ontwerpen

Van een idee naar jouw pols; bekijk hier hoe we jouw volgende horloge ontwerpen.

1 Een horloge ontwerpen1.1 Hoofstuk 1: het begin van een nieuw verhaal1.2 Hoofstuk 2: de eerste schetsen1.3 Hoofstuk 3: afronden van specificaties & schetsen1.4 Hoofstuk 4: de laatste hand voor de keuring1.5 Hoofstuk 5: technische details & 3d-prints1.6 Hoofstuk 6: het kleine broertje

Hoofstuk 1: Het begin van een nieuw verhaal

Voor deze nieuwe collectie, besloten we om 'wat we normaal altijd doen' uit het raam te gooien en ons te focussen op iets gedurfders... van binnen en van buiten. Het mag geen verrassing zijn dat we het spannend vinden om zo veel energie en geld in dit project te investeren – het zal het hoogste prijskaartje krijgen van alles wat we ooit gemaakt hebben. Maar... wie wil er nu stilstaan als hij ook vooruit kan gaan?

Het precieze materiaal en uurwerk zijn nog niet definitief vastgelegd, maar we gaan uit van een prijs van rond de € 350,- We hebben ons laten inspireren door andere compromisloze merken en hebben besloten om deze nieuwe collectie onder te brengen bij ons huismerk Arkai. Dat geeft ons de vrijheid om het gewaagde, eersteklas, ambitieuze gevoel waar we naar op zoek zijn, te onderzoeken.

Hoofstuk 2: De eerste schetsen

De eerste schetsen zijn klaar en – na honderden verschillende versies – hebben we iets gevonden waar we enthousiast over zijn. We hebben de kast ontworpen in roestvrij staal met een opengewerkte wijzerplaat. Wat voor zin heeft een mechanisch uurwerk als je het toch wil verstoppen.

We willen het uurwerk accentueren met al zijn complexe details en een achterkant van glas toevoegen, zodat je het uurwerk aan het werk kunt zien. We zijn helemaal hyper over de richting, maar we hebben nog wat onbeantwoorde vragen: Voor welk model uurwerk moeten we kiezen? Welke sluiting? Waar gaan we het logo precies plaatsen op de doorzichtige wijzerplaat? Zal roestvrij staal het horloge niet te zwaar maken?

Hoofstuk 3: Afronden van specificaties & schetsen

We hebben gekozen voor een kastontwerp en zijn dicht bij een design voor de wijzerplaat en de wijzers die bij de stijl passen. Zoals je kunt zien, zal op de kroon de letter A van Arkai gegraveerd worden. Dat is een van die kleine details die niet zo opvallen, maar de drager wel net even dat beetje extra geven.

De kast zal waarschijnlijk uit ten minste 2 delen gaan bestaan, omdat het bovenste stuk is ontworpen met hoeken en zijden. Zal dat de kosten verhogen? Waarschijnlijk wel. Is het dat waard? Vrijwel zeker.

We hebben ook de originele afmetingen vastgesteld, die mogelijk nog wat zullen worden aangepast als we straks het 3D-model zien.

  • Diameter wijzerplaat: 32 mm
  • Diameter bezel: 42 mm
  • Kastdikte: 12,5 mm

Hoofstuk 4: De laatste hand voor de keuring

Nu komt het leuke gedeelte. We nemen de schetsen en specificaties en zetten die om in digitale ontwerpen voor de fabrikant. Dat is onze kans om te experimenteren met kleuren en de fijnere details, zoals de afwerking van het sterke roestvrije staal – we kozen voor een geborstelde afwerking voor een chique uitstraling.

En als we het dan toch over belangrijke details hebben; we kiezen voor het beste uurwerk in zijn klasse, een Miyota 8N24 mechanisch uurwerk, hard saffierglas en duurzaam chirurgisch roestvrij staal.

  • Miyota 8N24 opengewerkt mechanisch uurwerk – het hart van het horloge en de sleutel tot nauwkeurigheid
  • Saffierglas – voor de hoogste graad krasbestendigheid
  • Sterk 316L roestvrij stalen kast en band (met sterke eindschakels)
  • We hebben ook besloten om dit automatische, mechanische horloge, Mateo te noemen. Zeg maar hallo tegen de wereld.

Hoe zou een gelimiteerde versie er uit komen te zien? Als je een gelimiteerde editie wilde uitbrengen, wat zou dat dan worden? Geef hier je mening en laat het ons weten.

Hoofstuk 5: Technische details & 3D-prints

In sommige opzichten is het maken van een horloge misschien makkelijker dan je denkt. Op andere momenten, lijkt het misschien soms een onmogelijke taak. Neem bijvoorbeeld de kast en de wijzerplaat. Zodra ze eenmaal op hun plaats zitten, moet je een uurwerk vinden dat past. En als het niet past... zit je weer aan de tekentafel, wijzerplaten en kasten te schetsen. We proberen om obstakels vooraf te ontdekken, maar net als bij het maken van whiskey... weet je pas wat je hebt als alles precies op z'n plaats valt.

Een van de manieren waarmee we onze (en jouw) kosten proberen te drukken is door van de kast een 3D-print te maken. Je zal er versteld van staan hoeveel een millimeter verschil kan betekenen voor de algemene indruk van een horloge. Het gebruik van een 3D-weergave geeft ons de mogelijkheid om de afmetingen en de verhoudingen te bekijken en te spelen met kleur en materiaal.

Hierboven zie je de 3D-weergave van de horlogekast. Wat zou het betekenen als we de bezet met een goudkleur zouden vergulden?

Hoofstuk 6: Het kleine broertje

Gewoon voor de lol, wilden we wel eens bekijken hoe een kwartsversie van dit horloge eruit zou zien. Dat zou goedkoper zijn en, als we het design goed zouden krijgen, nog steeds een luxe uitstraling hebben. We bespaarden tijd op de tekentafel omdat de kast hetzelfde was en we digitaal met de wijzerplaat konden experimenteren.

We besloten te kiezen voor een maanfase-wijzerplaat en een Miyota 6P20-uurwerk vanwege de prachtige diepte en om jou volledige controle te geven over de kroon. Het was belangrijk om het profiel strak te houden en vergelijkbaar aan zijn oudere broer, de Mateo.

Je ziet dat de kleine details, zoals de gegraveerde A er nog steeds zijn... net als het duurzame materiaal zoals het saffierglas en het chirurgische staal. Deze met een batterij aangedreven versie noemen we Mace.

Als je een horloge zou ontwerpen, hoe zou je het dan noemen? Geef hier je mening en laat het ons weten.

Hoofdstuk 7: Een ervaring ontwerpen

De eerste monsters zijn binnen en we moeten toegeven – onze keuze voor massief 316L roestvrij staal en saffierglas maken echt het verschil. Dat is iets wat je meteen voelt als je een van deze uurwerken oppakt. Het gewicht in je hand. De manier waarop het licht door het glas valt, recht op het intieme hart van het horloge. Het was de tijd waard die we spendeerden om hier te komen.

We hebben de dikte van de horlogekast veranderd voor een comfortabelere pasvorm en een strakkere look.

  • De Mateo met Miyota 8N24 mechanisch uurwerk: 11.6 mm
  • De Mace met maanfase en Miyota 6P20 kwartsuurwerk: 10.2 mm

Behalve dat we gunmetal aan de collectie hebben toegevoegd, hebben we ook een Limited Edition in beperkte oplage geproduceerd met 999 exemplaren. En we hebben een verpakking gecreëerd, die past bij het uiteindelijke product. We willen dat je dit horloge ervaart… en niet alleen maar draagt.

De uiteindelijke productie is onderweg en in dit tempo heb je er een om je pols voordat je er erg in hebt.

Hoofdstuk 8: Nieuwe stijlen nu beschikbaar

Het wachten is voorbij!

We zijn er trots op dat we de nieuwste aanvullingen op onze collectie herenhorloges mogen introduceren – zorgvuldig gemaakt uit chirurgisch roestvrij staal en saffierglas. Aangedreven door de minutieuze uurwerken van Miyota.

Check hieronder de complete collectie.

MELD JE AAN OM €400 TE WINNEN

Meld je aan om op de hoogte te blijven van onze stijltips, speciale aanbiedingen en info over nieuwe productlanceringen. Je doet automatisch mee aan een maandelijkse trekking waarmee je een cadeaubon van €400 kunt winnen.

Ik ben op de hoogte van Trendhims Privacy Policy. Uitschrijven kan op elk moment.