365 dagen retourbeleid - we stellen geen vragen!
Verzending €4 - Gratis verzending vanaf €59-
Contacteer ons

Gepersonaliseerde accessoires voor je bruiloftkostuum

Wil jij een persoonlijk tintje toevoegen voor als de grote dag komt. Van gepersonaliseerde manchetknopen tot cadeau-ideeën voor bruidsjonkers, vroegen we tips aan de bekende weddingevent-planner Emily Burton over hoe je je bruiloft onvergetelijk kunt maken.

Ofschoon je misschien denkt dat er slechts één kledingkeuze is voor een bruidegom – smoking of kostuum – zijn er feitelijk veel meer details om persoonlijkheid en creativiteit aan je outfit toe te voegen. En als je gepersonaliseerde details gaat toevoegen, zul je er straks uniek uitzien als je elkaar het jawoord geeft.

Of het nu een pastelkleurige stropdas is met de initialen van de bruidegom of een paar stalen manchetknopen, gegraveerd met de trouwdatum, deze kleine details dragen bij aan het verhaal dat je begint zodra je ‘Ja, ik wil’ zegt.

We vroegen weddingevent-ontwerpster Emily Burton om advies over hoe je je bruiloft van normaal naar uniek kunt tillen, met zoiets simpels als de kostuumaccessoires die je draagt.

1 Gepersonaliseerde accessoires voor je bruiloftkostuum1.1 Graveren, debosseren (blinddrukken) & hittepersen1.2 Gepersonaliseerde huwelijkscadeaus1.3 4 dingen die elke bruidegom moet weten over gepersonaliseerde accessoires.

Graveren, debosseren (blinddrukken) & hittepersen

Als het over accessoires voor jouw bruiloftkostuum gaat, zijn er 3 soorten personalisering die goed werken: lasergravering, debosseren en hittepersen.

Wat is lasergravering?

Lasergravering maakt gebruikt van een laserstraal om het metaal te smelten van het voorwerp dat gepersonaliseerd wordt. Het is een extreem snelle manier die heldere tekst creëert met scherpe precisie.

Een laser gebruiken om te graveren is ook beter en veiliger voor het metaal dan andere typen gravering omdat het oppervlak van het sieraad niet werkelijk wordt aangeraakt.

Wat kan ik op mijn kostuumaccessoires laten graveren?'

“De mogelijkheden zijn eindeloos als het gaat om gepersonaliseerde teksten op bruiloftkostuumaccessoires. De trouwdatum laten graveren op een dasspeld of de initialen van het bruidspaar aan zijn horloge laten toevoegen, maken de kleine accenten extra speciaal.

En vergeet ook de bruidsjonkers niet! Op maat gemaakte manchetknopen met hun initialen erop gegraveerd of een paar bretels met een persoonlijke tekst zijn uitstekende cadeaus voor bruidsjonkers.”

Weet je niet wat je moet schrijven? Check hier onze graveringtips en -ideeën.

Wat is blinddrukken (debosseren)?

Blinddruk is een techniek gebruikt op leren riemen en portefeuilles om items te personaliseren.

Bij debosseren of blinddrukken wordt het gekozen ontwerp in het leer gedrukt om een afdruk te maken. Debosseren van leer beschadigd de achterkant van materiaal niet en wordt voor hoogwaardig leer als veiliger beschouwd dan embosseren (ook wel pragen genoemd).

Wat is het verschil tussen embosseren en debosseren?
Beide zijn perfect geschikt om leren producten te personaliseren, en ze maken beide gebruik van een metalen stukje dat verhit wordt en in het materiaal gedrukt.

Het belangrijkste verschil is dat bij embosseren het ontwerp van onderuit wordt gedrukt. Bij debosseren wordt het ontwerp verkregen door druk vanaf de bovenkant.

Embosseren kan meer details bevatten dan debosseren, maar past zowel voor- als achterkant van het product aan.

Hoe gebruik je debossering voor je bruiloft?

“Debosseren kan voor veel meer gebruikt worden dan alleen voor de uitnodigingen en andere decoraties.

Het is bijvoorbeeld ook een makkelijke manier om de cadeaus voor de bruidsjonkers extra speciaal te maken. De initialen van elke bruidsjonker laten debosseren om een leren riem of portefeuille is een mooie manier om hen te bedanken dat ze aanwezig waren op je huwelijksdag. En het is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat hun riemen matchen.

En als je op zoek bent naar een subtiel cadeau voor de bruidegom... een leren portemonnee, gedebosseerd met jouw monogram, is een aandenken dat hij ook echt zal willen bewaren.”

Gepersonaliseerde huwelijkscadeaus

Of je nu gaat shoppen voor de bruidegom of op zoek bent naar cadeaus voor de bruidsjonkers, niets maakt het zo speciaal als een persoonlijk tintje.

“Creëer iets dat gewaardeerd wordt en een leven lang gedragen kan worden. Dat kan bijvoorbeeld een paar kleine manchetknopen zijn met het nieuwe monogram van het gelukkige bruidspaar erop, of een stropdas met de gezamenlijke achternaam van het koppel.

Het vinden van een uniek cadeau voor een bruidsjonker hoeft ook niet zo moeilijk te zijn.

  • Zorg ervoor dat wat je geeft uit je hart komt.
  • Ren niet naar een winkel en koop meteen het eerste wat je tegenkomt.
  • Neem even wat extra tijd om na te denken over wat die man nu werkelijk mooi zal vinden.

Ik heb vaak bruidsparen gehad die als cadeau voor de bruidsjonkers kozen voor een 'Weekend Care Package'. Daarin zitten bijvoorbeeld items zoals een scheerset met een gegraveerd scheermes, een pak speelkaarten en een flesopener met een monogram.

Het hoeft ook niet per se voor elke persoon in je bruidsgevolg hetzelfde cadeau te zijn.

Als een van je bruidsjonkers een fervent liefhebber van pochetten is, bestel voor hem dan een gepersonaliseerd model met zijn initialen. Als jouw getuige wel een portefeuille kan gebruiken, koop dan een klassieke tweevoudige portemonnee met zijn naam erin gedebosseerd.

En als de bruid in spe gaat shoppen voor een huwelijkscadeau voor haar bruidegom, moet ze niet vergeten dat een accessoire gepersonaliseerd kan worden met meer dan alleen een monogram. Denk bijvoorbeeld aan de plaats waar jullie elkaar voor het eerst hebben ontmoet, aan jullie eerste kus of zelfs aan de datum waarop hij zijn aanzoek deed. Dat zijn allemaal prachtige herinneringen die misschien wel net passen binnen het maximum aantal karakters op jouw persoonlijke cadeau.”

4 dingen die elke bruidegom moet weten over gepersonaliseerde accessoires.

  • Minder is meer – “Kies 1 of 2 accessoires om te personaliseren. Het is geen kleuterschool... niet alles hoeft jouw naam te dragen.”
  • Maak het duidelijk – “Voor welke boodschap je ook kiest; zorg ervoor dat je bruid het begrijpt als ze het ziet. Een 'inside joke‘ is niet grappig als jij de enige bent die lacht.”
  • Match de bruiloftskleuren – “Zorg ervoor dat alle accessoires passen bij het algehele kleurenschema van de bruiloft.” Controleer het nog een keer extra voordat je besteld, want gepersonaliseerde kunnen niet geretourneerd worden. Lees voor meer over matchen,
    Emily’s advies hier.
  • Maak van de bruid de ster – “Ja, het is ook jouw grote dag… maar het is toch voornamelijk haar grote dag. Welk accessoire of persoonlijke touch je ook kiest, zorg ervoor dat zij de ster van de show is. En blijf dat dan doen totdat de dood jullie scheidt.”

MELD JE AAN OM €400 TE WINNEN

Meld je aan om op de hoogte te blijven van onze stijltips, speciale aanbiedingen en info over nieuwe productlanceringen. Je doet automatisch mee aan een maandelijkse trekking waarmee je een cadeaubon van €400 kunt winnen.

Ik ben op de hoogte van Trendhims Privacy Policy. Uitschrijven kan op elk moment.