365 dagen retourbeleid - we stellen geen vragen!
Verzending €4 - Gratis verzending vanaf €59-
Contacteer ons

Achter het ontwerp: details die ertoe doen

Van ontwerpschets en digitale tekeningen tot het eindproduct – dit is hoe wij verfijnde details toevoegen aan elke ketting met hanger of armband van Arkai, die we creëren.

1 Achter het ontwerp: details die ertoe doen1.1 Hoofdstuk 1: start met een scroll1.2 Hoofdstuk 2: schetsen & stenen1.3 Hoofdstuk 3: van potlood tot digitaal1.4 Hoofdstuk 4: en nu is het wachten

Hoofdstuk 1: Start met een scroll

Deze collectie ging van start toen een van onze merkonderzoekers door haar Instagram aan het scrollen was. Toen het haar opviel dat kettingen met hangers aan een heropleving bezig waren, besloot ze om er dieper in te duiken. Onze telefoon checken is iets dat we allemaal doen. Het is een klein detail dat onderdeel is van de dag. Maar voor dit verhaal, was dat detail de start van deze minicollectie van Arkai.

We willen interessante dingen maken die mooi passen bij andere accessoires, maar er ook alleen gedragen goed uitzien. En, net als de populaire Arkai armbanden-collectie, moet elke nieuwe hangerketting een natuurlijke, exclusieve en bereisde vibe oproepen.

Ons doel is om kwalitatief hoogwaardige stenen en materialen uit te zoeken en te ontwerpen... en iets te creëren waardoor je tijdens het scrollen besluit te stoppen.

Hoofdstuk 2: Schetsen & stenen

Arkai's designteam nam de uitdaging aan en begon schetsen op te zetten. Terwijl deze collectie tot leven kwam, begonnen we na te denken over fijnere details, zoals het ontwerp van de schedel, de plaatsing van het logo en de steensoorten – we wilden in ieder geval vasthouden aan natuurlijke stenen. Maar wat voor stenen? Welke kleuren? Dat zijn vragen waar we nog steeds mee worstelen.

Nadat we de eerste ontwerpen hadden doorgenomen, besloten we tot een collectie van 40+ verschillende armbanden en kettingen. Die gedragen kunnen worden om elkaar aan te vullen, maar zijn ontworpen met voldoende details om ook alleen hun mannetje te staan.

En we hebben de collectie Rico genoemd. Wat vind je daarvan? Laat hier je commentaar achter en laat ons weten hoe jij deze collectie zou noemen…en welke stukken jij nog toe toegevoegd zou willen zien.

Hoofdstuk 3: Van potlood tot digitaal

Onze digitale ontwerper zet elke schets om naar een digitale tekening. En dat is het moment waarop we de stukken tot leven zien komen – en waar we ons realiseren dat er details ontbreken en nog toegevoegd moeten worden. We blijven ons consenteren op de complexiteit omdat dat belangrijk is voor de Arkai-man en het verhaal dat hij te vertellen heeft.

Bij het ontwerpen van een hangerketting of een armband is de maat heel belangrijk. We printen elke hanger in 3D om de afmetingen en de details te controleren.

De scroll-hanger was te groot ontworpen en moest worden aangepast. Klinkt eenvoudig genoeg... maar één verandering beïnvloedt alles van de steen tot de afmetingen van de schedel. De enige manier om iets te krijgen waar je trots op bent, is er aan te werken.

Vanaf het begin wisten we dat we zwarte, zilver- en goudkleurige stalen stukken wilden, maar na meer onderzoek, hebben we ook roségoud toegevoegd. Welke kleur zou jij kiezen?Ben jij een kerel die voor zilver- of voor goudkleurig gaat?

Hoofdstuk 4: En nu is het wachten

Nu alle wijzigingen zijn doorgevoerd en de laatste ronde 3D-prints gecheckt, hebben we de productvellen met afmetingen, foto's en materialen naar de producent gestuurd. En het kan nu dan ook niet lang meer duren voordat we onze inspanningen in werkelijkheid kunnen zien!

Hoofdstuk 5: Updates & Verbeteringen

De eerste monsters zijn binnen en ze zijn niet helemaal wat we ervan verwacht hadden. Voor elke sieradenontwerper is dit allemaal onderdeel van het proces. Het is onze kans om de ontwerpen te updaten en een betere kwaliteit en steen te kiezen. Er zitten zoveel details in elk stuk… we willen dan ook ruim de tijd nemen om alles goed te krijgen.

HOOFDSTUK 6: DE LAATSTE KEER IS DE BESTE

Na ontelbare keren heen en weer te zijn gegaan met de leveranciers van de stenen en de fabrikanten, totdat we de perfecte monsters ontvingen, waren we dan eindelijk klaar om met de productie te starten. We gebruikten de goedgekeurde monsters voor de foto’s die je online ziet en lieten de fabrikanten weten dat we er meer wilden bestellen. De eerste levering van kettingen en armbanden ging direct naar ons magazijn waar onze nieuwe accessoires meteen in jouw pakje zullen verdwijnen. Ongeacht hoeveel tijd het kost, we verkopen en versturen niets waar we niet trots op zijn. En zorgen dat elk detail precies klopt kost tijd en een hoop geduld. Maar als het dan eindelijk klopt, is het al die inspanning meer dan waard geweest.

MELD JE AAN OM €400 TE WINNEN

Meld je aan om op de hoogte te blijven van onze stijltips, speciale aanbiedingen en info over nieuwe productlanceringen. Je doet automatisch mee aan een maandelijkse trekking waarmee je een cadeaubon van €400 kunt winnen.

Ik ben op de hoogte van Trendhims Privacy Policy. Uitschrijven kan op elk moment.