365 dagen retourbeleid - we stellen geen vragen!
Verzending €4 - Gratis verzending vanaf €59-
Contacteer ons

Wat is ervoor nodig om een gewaagd ontwerp te maken?

Voortgekomen uit de Deense geschiedenis, kun je zien hoe we een gedurfde Vikingvibe toevoegen aan onze nieuwste sieradencollectie van Moody Mason.

1 Wat is ervoor nodig om een gewaagd ontwerp te maken?1.1 Hoofdstuk 1: voor de nieuwe viking1.2 Hoofdstuk 2: het begint met design1.3 Hoofdstuk 3: wijsheid is welkom, ongeacht waar het vandaan komt1.4 Hoofdstuk 4: en nu naar het leuke gedeelte

Hoofdstuk 1: Voor de nieuwe Viking

Ofschoon we tegenwoordig niet meer roven en plunderen, houden wij Denen stevig vast aan ons Vikingverleden... en waarom ook niet? Ze trotseerden wilde zeeën, veroverden verre landen en beïnvloedden de geschiedenis. Geen verkeerde erfenis om achter te laten – behalve het plunder- en steelgedeelte

Moody Mason verandert deze strijders in iets voor hedendaagse verhalen. Herensieraden die – met één blik – zeggen: jij bent een man met een missie.

Al meteen vanaf het begin, wisten we dat elk sieraad van roestvrij staal moest zijn. Het is sterk, duurzaam en roest niet – net zoals de Moody Mason-man. Met dat in ons achterhoofd, doken we diep in ieder Vikingkunstvoorwerp en -icoon dat we konden vinden, voor de juiste richting van deze laatste collectie.

Hoofdstuk 2: Het begint met design

We hebben ons moodboard beperkt en begonnen de nieuwe sieraden te tekenen – armbanden, hangers, ringen en oorbellen. De ontwerpers creëren niets subtiels. Maar wie wil er nu rust?

Toen we overgingen van papier naar de digitale ontwerpen, speelden we met verschillende metalen afwerkingen en experimenteerden we met de kleuren van de stenen.

En nu we het over stenen hebben; we hebben onze leveranciers al gevraagd om voorbeelden te sturen. Welke steensoort ziet er het beste uit? Heb jij een voorkeur? Schrijf je opmerkingen hieronder en laat het ons weten!

Hoofdstuk 3: Wijsheid is welkom, ongeacht waar het vandaan komt

Die quote komt uit een oude Vikingsage (de Bandamanna-sage, c. 10) en geeft precies weer hoe wij er tegenaan kijken. We dachten dat het makkelijk zou zijn om de collectie in te krimpen... maar met zoveel geweldige designs, is dat toch moeilijk. Daarom deden we een beroep op de wijsheid van mannen zoals jij. De feedback was dat schedels, wolven en slangen meer aandacht verdienden. Na deze input, pasten we onze ontwerpen aan en hebben we zelfs een 3-delige schedelring toegevoegd. Episch, of niet?

Nu we alles hebben getackeld, zijn we bezig met 3D-prints van de definitieve items. We printen ze om naar de afmetingen en de details te kijken... en het is goed dat we dat doen. Mannen waren het erover eens dat de slangenring er op het scherm super uitzag, maar in werkelijkheid 'belachelijk groot' was. Schaalverdeling is belangrijk voor alle sieraden, maar zeker voor een collectie die zo gedurfd is.

Hoofdstuk 4: En nu naar het leuke gedeelte

We hebben de digitale bestanden naar de fabrikant gestuurd en hebben de eerste voorbeelden ontvangen! Nu is het tijd om ons echt te focussen op kleuren, afwerking en de stenen. We gaan voor een antieke grijze afwerking op het roestvrij staal vanwege de mooie, verouderde uitstraling.

En als we het over stenen hebben; we hebben natuurlijke stenen geselecteerd – al het andere zag er nep uit en niet passend bij de richting die we met deze collectie in wilden. Het voelt aan alsof we, nadat we hebben gezwommen in een zee van keuzes, terecht zijn gekomen bij datgene waar we trots op kunnen zijn.

Op dit moment wordt zelfs de verpakking aangepast op basis van de nieuwe maten en vormen. Meestal verloopt deze fase redelijk vlot, maar deze collectie kost tijd. Voor ons geen probleem. De tijd die we kwijt zijn om alles precies goed te krijgen, betekent alleen maar dat het perfect is als het op jouw deurmat valt.

Hoofdstuk 5: Het uniek maken

De eerste monsters zijn binnen en we zijn druk bezig met onze laatste controles. De goud- en zilverkleurige sieraden zijn precies geworden wat we zochten... maar aan het antiek grijs moet nog gewerkt worden. We houden wel van een uitdaging en we willen deze collectie helemaal goed hebben. En als we het toch over 'helemaal goed' hebben; we hebben 2 unieke stijlen toegevoegd aan de uiteindelijke mix met natuurlijke lapis lazuli-steen. Dat is een steen die goden, kracht, wijsheid en waarheid vertegenwoordigt – geen slechte zaken om de hele dag mee rond te lopen.

We hebben de goedgekeurde stukken klaargemaakt voor onze 'packshots' (de afbeeldingen die je op onze site ziet als je aan het shoppen bent). En we plannen een fotoshoot om de complete serie te showen.

Hoofdstuk 6: Een spel van wachten

Als alles verloopt zoals gepland, tekenen we snel en krijgen we ook snel weer alles terug. Dat betekent dat deze collectie nog voor de herfst om onze nek, vingers en polsen zit of in onze oren. Tot dan…

Hoofdstuk 7: Het is tijd! Nieuwe stijlen nu beschikbaar

Het wachten is voorbij! Als je dit nu net pas leest, denk je misschien ‘wow, dat was snel’. Wat er op papier snel uitziet, was in werkelijkheid een proces dat meer dan 8 maanden duurde – maar het uiteindelijke resultaat spreekt voor zich.

Ben jij er klaar voor om voor gewaagd te gaan? Check dan hieronder onze complete collectie.

MELD JE AAN OM €400 TE WINNEN

Meld je aan om op de hoogte te blijven van onze stijltips, speciale aanbiedingen en info over nieuwe productlanceringen. Je doet automatisch mee aan een maandelijkse trekking waarmee je een cadeaubon van €400 kunt winnen.

Ik ben op de hoogte van Trendhims Privacy Policy. Uitschrijven kan op elk moment.