365 dagen retourbeleid - we stellen geen vragen!
Verzending €4 - Gratis verzending vanaf €49-
Contacteer ons

Hoe draag je armbanden – Zonder te overdrijven

Leer de principes achter het dragen van armbanden, zonder dat het eruit ziet alsof je te hard je best doet.

Mannenarmbanden hebben de afgelopen jaren al vele vormen aangenomen. Van puka schelpen na een strandvakantie tot de zgn. klaparmbanden verboden door scholen overal, in de jaren '90. En denk ook aan die neon plastic-armbanden rage uit 2004… en de namaakversies die wereldwijd op vele polsen opdoken.

Als je die trends even vergeet, valt op dat er één constante overblijft – armbanden.

Een armband is een van de makkelijkste accessoires om te dragen. Een klein bandje van leer of kralen kan een outfit net even dat extra stukje 'wow' geven, en het kan ons helpen om een stukje van onze persoonlijkheid uit te dragen, zonder een woord te hoeven zeggen. Het kan een hint zijn naar je leven buiten kantoortijd, of de manier om een bepaalde vibe te delen met de mensen om je heen.

De sleutel tot het dragen van armbanden is gemak.

Als je dat snapt en niet ten prooi valt aan elke armbandtrend ter wereld – WWJD, iemand? – of zie eruit alsof je net uit het vliegtuig bent gestapt na een maandenlange yogaretraite op Bali.

1 Hoe draag je armbanden – zonder te overdrijven1.1 Hoe kies je de juiste armband?1.2 Hoe draag je een armband1.3 Jij vroeg – wij antwoordden

Hoe kies je de juiste armband?

Gemak kun je bereiken met slechts enkele armbandbasisbeginselen:

  • Afmetingen en pasvorm
  • Algehele stijl
  • Weten waar je naartoe gaat

Afmetingen & pasvorm

Je armband moet qua formaat passen bij je postuur en een goede pasvorm hebben.

Het komt er eigenlijk dus op neer dat je een bredere armband draagt om een wat dikkere pols en dunnere, smallere armbanden op dunnere polsen.

Verder moet de armband ook strak genoeg zitten om comfortabel om je pols te vallen. Sommige armbanden, zoals kralenarmbanden op elastiek, zijn er maar in 1 maat (one-size-fits-all) en zijn beperkt draagbaar, afhankelijk van hoe elastisch ze zijn.

Een dikke, lompe metalen armband die op en neer glijdt over je arm, zal sneller slijtsporen vertonen. Alles met aanzienlijk gewicht moet goed passen, terwijl lichtere armbanden wat meer speling mogen hebben.

Hoe vind je de juiste pasvorm

Een goed passende armband heeft wat extra ruimte tussen de armband en je pols... maar niet zoveel dat hij over je onderarm of hand op en neer glijdt.

Er moeten 1 of 2 vingers passen tussen de armband en je pols.

Een goed tip is om je armband net zo te behandelen als een horloge – houd hem onder je mouw. Houd hier rekening mee als je een dikkere armband draagt, omdat deze anders misschien een bobbel onder je manchet veroorzaakt, of helemaal niet onder je mouw past.

Algehele stijl & Look

Voor welke look ga je? Dat is de hamvraag. Armbanden – en accessoires in het algemeen – worden gebruikt om je algehele uitstraling te personaliseren. Denk na over de boodschap die je met je stijl wilt uitdragen.

Weet je nog wat we zeiden over gemak? Dat is wat we willen bereiken.

Een goede tip is om het natuurlijk te houden.

Natuurlijke materialen zoals leer, hout en steen gaan meestal langer mee en gaan er mettertijd vaak mooier (vintage) uitzien. De kleur van dit materiaal is ook makkelijker te dragen en te matchen bij vrijwel elke outfit.

Het dragen van glanzend spul kan er soms al snel uit zien als een hip hop-video… maar dan op de verkeerde manier. Vermijd dit door metalen te combineren met natuurlijke elementen. Leer bijvoorbeeld, zorgt ervoor dat metaal een mannelijke uitstraling krijgt en tempert de hele vibe een beetje… op de goede manier.

Jouw armband toont een boodschap en sommige mensen zullen je vragen of er een specifieke betekenis achter zit. Kies een armband die bij je past en jouw verhaal vertelt.

Weet waar je naartoe gaat

Bedenk: je kunt een armband ook af doen.

je hebt misschien wel een of twee favorieten, maar die hoef je niet altijd en overal te dragen. Niet iedere armband is geschikt voor alle gelegenheden.

Voor veel formele contexten, adviseren we een dunne, discrete enkele armband in een donkere kleur. Of je kunt bijv. ook een zilver- of goudkleurig kettinkje dragen dat past bij de kleur van je manchetknopen.

Maar wat als je nou wilt opvallen?

Bepaalde situaties – nachtclubs, concerten en sportevenementen – zijn ideaal om je wat gewaagder en met meer flair te kleden. Onderscheid jezelf van de rest van de groep door je stijl. Aarzel niet om gedurfd voor de dag te komen.

Hoe draag je een armband

Op Instagram ziet alles er zo gemakkelijk uit. Het probleem met nadoen wat we op social media zien, is dat we al snel 'die kerel' worden, de armbandvent. Een soort karikatuur van een stijlvolle man waarbij, ondanks de look die je je hebt aangemeten, iedereen alleen nog maar het aantal armbanden aan je arm ziet.

Hoe simpeler, hoe beter.

Stijl en goede kleding gaan over balans (of misschien een klein beetje uit balans, nog beter). Beschouw je beide polsen als twee kanten van een klassieke weegschaal. de ene mag hooguit iets zwaarder zijn dan de andere. Dit concept wordt visueel gewicht genoemd.

Je wilt niet aan een pols diverse armbanden dragen, en aan de andere helemaal geen. Maar je wilt je ook niet exact hetzelfde hebben... tenzij je voor een complete look met boeien en kettingen gaat.

Ga voor de spiegel staan en bekijk jezelf. Als je twijfelt, doe je een armband af. Je kunt hem morgen altijd weer omdoen.

SOLO: Hoe draag je één armband?

Dit is de makkelijkste en eenvoudigste manier om een armband te dragen. Start met 1 of 2 armbanden en hang ze aan 1 pols. Je bent klaar.

Als je een horloge draagt, draag dan je armband aan de andere pols, of vergeet het horloge en ga voor de armband. Let erop dat je horloge en armband niet te veel op elkaar lijken qua breedte (visueel gewicht) – een dikker horloge vraagt om een dunnere armband.

Gebruik een armband om je look compleet te maken, door te kiezen voor een subtiele kleur uit je outfit. Gebruik de basiskleur van je hemd of een knoop, en match je armband met die kleur of tint. Of blijf bij natuurlijke kleuren – hout of leer – voor een armband die overal bij past.

DE STAPEL: Hoe draag je meerdere armbanden?

Dit is een erg gewilde influencer vibe die velen ons graag stiekem willen kopiëren. Meerdere armbanden samen gedragen aan één pols voor een goedverzorgde, zorgeloze en individuele look.

Vijftien armbanden die op en neer glijden over je arm, ziet er geweldig uit op foto's, maar is in werkelijk heel lastig. Zit je de hele dag achter je computer? De stapelaanpak kan zeer oncomfortabel zijn als je je polsen bij je toetsenborg legt of je je muis vasthoudt. om het nog maar niet te hebben over het feit dat je eruit ziet als een achtergronddanser in een Bollywood-film.

Begin eens rustig met het stapelen van 3 tot 4 armbanden met een vergelijkbaar thema, al hoeven ze niet per se perfect te matchen. Kies niet voor allemaal armbanden in eenzelfde kleur of van hetzelfde metaal.

De beste stapel is er een die bestaat uit een mix van kleuren en materialen. probeer eens 2 kralenarmbanden (van lavasteen of tijgeroog) met 1 leren armband met een natuurlijke kleur. Als dat er goed uitziet en je voelt je daar goed bij, kun je bijv. nog een leren armband toevoegen of een armband met een andere breedte.

Je polshorloge telt mee als onderdeel van de stapelvergelijking, dus dan heb je misschien al genoeg aan 2 armbanden voor een maximaal effect.

Enkele stijlen om mee te experimenteren:

  • Een mix van verschillende stijlen/maten kralen
  • Draag tankleurig leer met stalen armbanden
  • Combineer leer en kralenarmbanden voor een Bohemian twist
  • Mix verschillende ketting- en ID-armbandstijlen samen voor een ruige mannelijke vibe

Armbandstapeltips

Vermijd kleurenoverdaad door 1 neutrale armband te dragen voor elke 2 gekleurde.

Vermijd stapelen van forse, metalen armbanden.

Denk eraan dat je maar één stapel nodig hebt. Stapelen aan beide polsen ziet er overdreven uit en kan onmogelijk comfortabel zijn… tenzij je piraat bent of wilt worden.

DE ARMBAND & HORLOGECOMBO: Hoe draag je een armband met horloge

Dit is het idee van het stapelen van 1-2 armbanden met je horloge aan dezelfde pols. Dunne armbanden werken goed en moeten onder het horloge zitten – dichter bij je pols (vlakbij je hand) – in plaats van boven je horloge (bij je elleboog).

Deze look werkt prima als je horloge en de armbanden samengaan zonder al te veel contrast. Let op je horloge, riem, dasspeld en armbanden. Match metaal met bijpassende metallic kleuren.

Je wilt niet dat de bijrollen alles in de war schoppen als je horloge de hoofdrolspeler van de show is. Een forser horloge kan grotere armbanden aan, terwijl iets meer verfijnds beter past bij een dunnere armband. Hoe dan ook, je accessoires moeten dezelfde boodschap overbrengen.

Een goede armband doet wat alle goede accessoires doen – je look completeren.

Denk aan het belang van visueel gewicht als je gaat stylen met armbanden en ben niet bang om te experimenteren.

Je kunt een armband altijd afdoen als je ziet dat die dat niet voor je doet. Dat werkt zo voor alle accessoires – je mag van gedachten veranderen en ze afdoen. Speel er mee en beslis dan.

Klaar om je horloge zijn beste vriend te geven? Je hebt de kennis en twee polsen. Waar wacht je nog op?

Soorten herenarmbanden

Een armband dragen is het makkelijkste gedeelte. Het kost wat meer moeite om te ontdekken hoe je de juiste armband kiest. Wij hebben een lijst samengesteld met onze favoriete herenarmbanden en de redenen waarom je zou moeten overwegen om één (of meerdere) daarvan je te laten helpen om jouw verhaal te vertellen.

Kralenarmbanden voor mannen

Als we het hebben over een lijst met de beste herenarmbanden, dan moeten kralenarmbanden bovenaan staan. Binnen deze categorie armbanden valt alles van stenen tot houten kralen.

Als je op zoek bent naar een kralenarmband van goede kwaliteit, kijk dan eens naar armbanden gemaakt van natuursteen. Stenen kralen zijn er in een scala van kleuren en maten, en de meeste zijn kras- en waterbestendig. Sommige stenen kralenarmbanden staan bekend vanwege hun genezende eigenschappen en kunnen helpen met van alles van zelfvertrouwen tot focus.

Een voorbeeld van een natuurlijke steensoort die perfect is voor herenarmbanden, is lavasteen. Lavasteen is een vulkanische steen, geliefd voor zijn rijke zwarte kleur en poreuze textuur. De steen heeft ook een historie die diep in de aarde begon en nu om jouw pols zit. Als dat geen mooi onderwerp is om een gesprek te beginnen!

Als je op zoek bent naar een gestapelde armbandlook, probeer dan eens om 2 of meer stenen kralenarmbanden te mixen voor een combinatie die uniek is voor jou en voor jouw verhaal. Alle armbanden in je stapel hoeven trouwens niet per se van kralen te zijn. Leer, staal en ankerarmbanden gaan ook prima samen met kralen. Als je liever op veilig speelt omdat je dat... veiliger lijkt, shop dan eens voor armbandsets. Dat zijn kant-en-klare ontworpen sets die wij al voor jou gematcht hebben.

Ankerarmbanden voor mannen

De ankerarmband geeft een nieuwe betekenis aan de woorden ‘one size fits all’. Heren-ankerarmbanden bestaan uit een lang stuk leer of stoffen koord dat dubbelgeslagen wordt en geknoopt is. Door de knoop te verschuiven kan de lengte van de armband worden aangepast. Zodra je je perfecte lengte gevonden hebt, doe je het anker door de lus en ben je klaar om complimentjes in ontvangst te nemen.

Dit soort armbanden dankt zijn naam aan de metalen sluiting in de vorm van een anker. Ze worden ook wel vishaak-armbanden genoemd. Ofschoon deze nautische armbanden druipen van de symboliek – het anker is een iconisch symbool van geaardheid – zijn ze ook casual genoeg om gedragen te worden bij een spijkerbroek, korte broek of bij je favoriete zomertenue.

Manchetarmbanden voor mannen

Als je jouw pols wilt upgraden met een armband van wat gewicht, maar toch superstrak, dan is er geen betere optie dan een heren-manchetarmband. En als je die van jou laat graveren, dan heb je echt een unieke armband om jouw verhaal te vertellen.

In tegenstelling tot handboeien (ook manchetten, maar dan totaal anders), zijn manchetarmbanden ontworpen om om je pols te wikkelen zonder sluiting en ze kunnen bovendien nog een beetje worden aangepast voor de perfecte pasvorm. Te veel verbuigen van het metaal kan er echter voor zorgen dat het metaal zwakker wordt en breekt.

In tegenstelling tot kralenarmbanden of metalen armbanden, moeten manchetarmbanden niet los om je pols vallen. Je weet dat je de juiste pasvorm gevonden hebt als hij net onder je polsbotje zit zonder dat de armband knijpt en als je hem af kunt doen zonder dat je vel pijn doet.

Het lastige bij een manchetarmband voor heren is dat hij moet matchen bij andere metalen die je draagt – zeker als je hem combineert met een horloge. Een voordeel van een manchetarmband is dat het strakke design textuur toevoegt en makkelijk voor een onderbreking kan zorgen bij een stapel stenen armbanden of mooi past bij een leren armband.

Leren armbanden voor mannen

Paracordarmbanden voor mannen

En dan denk je dat alles goed is. De zon schijnt. De vogeltjes zingen... en dan BAM, word je aangevallen door een horde zombies.

Je kijkt om je heen voor een speer, maar wie loopt er nu met een speer rond? Je pakt je paracordarmband, maakt een struikeldraad en je ontsnapt ongedeerd. En jij dacht dat een paracordarmband alleen maar goed was om er goed uit te zien.

Andere levensreddende dingen die je kunt doen met een paracordarmband:

  • Iets vastbinden
  • Een schuilplaats maken
  • Gebruik als vislijn of voor hechtingen
  • Gebruik om stof te repareren
  • Een spalk maken
  • Wild ophangen
  • Een tourniquet aanleggen
  • Ligt het aan ons… of hebben we zojuist de mensheid gered?

Zoals je kunt zien zijn paracordarmbanden meer dan alleen modeaccessoires. Parachutetouw werd oorspronkelijk gebruikt door militairen in de 2e W.O. Zij realiseerden zich dat deze sterke, dunne draad goed was voor meer dan om alleen maar uit vliegtuigen te springen en we zijn blij dat ze dat bedacht hebben… ofschoon we niet weten of 'stijlvol accessoire' bovenaan hun lijstje stond.

Tegenwoordig kun je armbanden krijgen die er uitzien en aanvoelen als paracord, maar die eigenlijk gemaakt zijn van polyester. Laat je niet voor de gek houden... echte paracordarmbanden zijn gemaakt van duurzaam nylon. Als je op zoek bent naar een echte overlevingsarmband, check dan de paracordarmbanden voor mannen die geleverd worden met outdoorextra's, zoals een kompas, een fluitje en iets om vuur mee aan te maken.

Stalen armbanden voor mannen

Je bent actief. Je werkt. Je speelt. Je helpt oude vrouwtjes oversteken. Je bent in feite 'Iron Man' zonder pak (en zonder dat de 'End game' eindigt.)

Misschien denk je dat een armband je langzamer maakt? In de weg zit als je de wereld aan het redden bent of melk koopt? En daarom zijn er herenarmbanden gemaakt van sterk, roestbestendig roestvrij staal. Ze zijn strak, ultraduurzaam en je wordt er niet langzamer door... ongeacht wat het leven voor je in petto heeft.

En nu we het toch over petto's hebben... als je nog een mooie outfit voor jezelf in petto hebt, kom je een heel eind. Maar het zijn de kleine details die het verschil maken. Een van de makkelijkste armbanden om te dragen is er een van metaal. Die zijn er zo eenvoudig en subtiel als je maar wilt, of zo zwaar en fors als je pols aankan. Van chirurgisch roestvrij staal tot verschillende kleuren en stijlen, je bent bijna gegarandeerd een stijlheld met een stalen armband.

Jij vroeg – Wij antwoordden

Aan welke pols moet ik een herenarmband dragen?

Als je je armband samen met een horloge wilt dragen… draag hem dan aan dezelfde pols als het horloge. Anders draag je hem aan je andere pols.

Er zijn geen regels – alleen voorkeuren. Kijk uit met je armband als die bij je werk in de weg zit. Dat kan betekenen dat je hem aan je niet-dominante hand draagt.

de pols waaraan je je armbanden draagt, zegt niets over je seksualiteit. Er is geen homo- of heterokant.

Welke armband kan ik dragen bij het fitnessen?

We adviseren een kralenarmband die redelijk strak op de huid zit. Waarom? De elastische bandjes absorberen geen zweet en je loop geen risico dat hij afvalt tijdens je ultieme burpee.

Ga voor een mannelijke zwarte ketting als je iets zoekt dat goed staat bij je fitnesstracker. En roestvrij staal kan zo mee de douche in.

Kan ik een armband dragen, samen met een horloge?

Ja, dat kan! het is helemaal oké om een armband of twee te combineren met je horloge. houd rekening met het soort armband en of hij je horloge niet bekrast.

Kan ik aan beide armen armbanden dragen?

Waarom zou je anders twee polsen hebben?

Armbanden aan beide polsen dragen heeft alles te maken met visueel gewicht. Zorg ervoor dat de ene kant visueel zwaarder oogt dan de andere en je zit goed!

Is tijgeroog gevaarlijk?

Je hebt een armband gekocht met tijgeroog en nu maak je je zorgen over asbeststof? Of misschien wist je niet dat je je zorgen zou moeten maken over asbest?

Geen probleem. Tijgeroog is veilig. En voor de goede orde… asbest is slecht.

Kan ik mijn armband dragen tijdens het douchen? Is hij watervast?

Dat hangt helemaal van het materiaal af waar je armband van gemaakt is. Kralen, gemaakt van gewaxt katoen (en sommige roestvrij stalen modellen) zijn veilig en waterbestendig.

De meeste mannenarmbanden zijn vrij eenvoudig af te doen. Neem die extra 15 seconden om ze af te doen, voordat je in de oceaan duikt. Je zult er blijer mee zijn.

Werken koperen armbanden?

Vraag het iemand uit de jaren '20 van de vorige eeuw en zal het bevestigen! Koperen armbanden zouden artritis verlichten, maar dat bleek niet waar te zijn. Nou ja.

Hoe vind ik de juiste maat?

Gebruik een meetlint of een stukje touw om de dikte van je pols op te meten. Meet net boven het polsgewricht voor de juiste maat voor je armband.

Hoe maak ik mijn armband schoon?

Hopelijk drupt er geen ijs op je arm… of misschien wel. Hoe dan ook, armbanden kunnen soms vuil worden.

Metalen armbanden: Stap één is om te kijken naar het soort metaal. Als het roestvrij staal is en waterbestendig, kun je hem wassen met warm water met een druppeltje afwasmiddel. Zorg er voor dat je hem daarna volledig droog wrijft. Check bij een juwelier of het echt goud of zilver is.

Leren of kralenarmbanden: Dep de armband met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van een druipende, natte doek of het dumpen van je armband in water. Wrijf de armband voorzichtig en droog hem daarna af met een droge doek.

Welke armbanden kan ik naar een 'black tie'-evenement dragen?

Een zilveren of gouden kettingarmband past goed bij een formeel evenement en ziet er mooi uit bij je kostuum of smoking. Zorg ervoor dat hij past bij ander metaal dat je draagt – zilverkleurige armband met zilverkleurige manchetknopen.

Wat is een manchetarmband?

Manchetten zijn meestal gemaakt uit metaal en glijden makkelijk over je pols. Ze zien eruit als armbanden, maar ze sluiten niet om de pols. Ze voegen iets extra's toe bij casual of op maat gemaakte outfits en gaan er na verloop van tijd meestal beter uitzien, doordat er zich een mooi patina vormt.

Niet te verwarren met handboeien. Die zijn volledig anders en zien er bij geen enkele outfit goed uit.

Hoe lang kan ik mijn festivalarmband dragen?

Doe hem of op weg naar de parkeerplaats als je naar huis gaat. Het festival is afgelopen… en dus kan ook dat stoffen polsbandje weg.

Dragen heteroseksuele mannen armbanden?

Deze vraag krijgen we heel vaak. Jazeker, ook die dragen armbanden. Als je op zoek bent naar inspiratie, kijk dan maar eens naar beroemdheden of sporthelden waarvan je weet dat ze hetero zijn. De kans is groot dat je ze minimaal 1 of 2 armbanden ziet dragen... en waarschijnlijk ook nog wel een ketting of een oorbel.

De waarheid is dat de sieraden en accessoires die je uitzoekt, niets te maken hebben met je seksualiteit – en dat geldt ook voor herenarmbanden.

Dat wil ook zeggen dat er geen homo of hetero polsen zijn als we het hebben over het dragen van armbanden. Voor extra gemak draag je je armband aan je linkerhand als je rechtshandig bent en andersom als je links bent.

Is het oké als kerels armbanden dragen?

Het is meer dan oké voor mannen om armbanden dragen.

De belangrijkste 'regel' als je besluit om voor het eerst een armband te gaan dragen, is dat je er een uitzoekt die je dagelijkse bezigheden niet in de weg zit. Ofschoon Johnny Depp misschien een arm vol kralenarmbanden en leer kan dragen, als jij de hele dag achter een computer zit, vind je dat misschien best wel omslachtig.

Ga voor iets eenvoudigs om mee te beginnen en kijk eens naar de snelle tips hierboven over hoe je de juiste armband voor jezelf kunt kiezen.

Wat zijn de beste mannenarmbanden?

Wat zijn de meest populaire armbanden?

Als het om armbanden gaat, hebben mannen geen tekort meer aan mogelijkheden. Hier zie je 6 van de populairste armbandstijlen om elke look compleet te maken.

  1. Ankerarmbanden
  2. Kralenarmbanden
  3. Manchetarmbanden
  4. Leren armbanden
  5. Paracordarmbanden
  6. Stalen armbanden

Volg de links om de stijlen te shoppen, variërend van klassiek mooi tot trendy modern. Van kralen tot manchetten; wij hebben de populaire stijl waar jij naar op zoek bent.

MELD JE AAN OM €400 TE WINNEN

Meld je aan om op de hoogte te blijven van onze stijltips, speciale aanbiedingen en info over nieuwe productlanceringen. Je doet automatisch mee aan een maandelijkse trekking waarmee je een cadeaubon van €400 kunt winnen.

Ik ben op de hoogte van Trendhims Privacy Policy. Uitschrijven kan op elk moment.