365 dagen retourbeleid - we stellen geen vragen!
Verzending €4 - Gratis verzending vanaf €49-
Contacteer ons

Wat draag je naar een muziekfestival – zomerfestival-stijlgids

Van zonnebrillen en armbanden tot buckethoeden en riemtasjes, we hebben onze toplijst met tips samengesteld om jouw festivallook te upgraden.

Besluiten naar welk festival je wilt gaan is het makkelijke deel. Een ticket naar wat je moet dragen is echter een stuk moeilijker te krijgen.

Het lijkt absurd om je druk te maken over je look of festivalstijl als je de hele dag door de modder gaat lopen en in de rij gaat staan voor lauwwarm bier. Maar met menigten, variërend van 500.000 tot 3,1 miljoen, is het misschien toch niet zo'n gek idee om eens wat na te denken over je festivaloutfit.

Als je alles goed voor elkaar hebt, verbeter je niet alleen je selfiegame (#Trendhim), maar wordt je zelfs misschien aangezien voor de hoofdact van Coachella. Of anders tenminste voor de openingsact.

1 Wat draag je naar een muziekfestival – zomerfestival-stijlgids1.1 Wat draag je naar een muziekfestival?1.2 Overlevingstips voor natte festivals1.3 Vertel je verhaal met accessoires1.4 Bescherm jezelf met een gepolariseerde zonnebril1.5 Inspiratie voor festivalstijlen 1.6 Een korte opsomming van je festivalpaklijst – voor mannen1.7 Jij vroeg – wij antwoordden

Wat draag je naar een muziekfestival?

Of je nu in een tent slaapt op Glastonbury of je gaat glamping in de buurt van Tomorrowland, het belangrijkste om aan te denken is dat festivals leuk zijn.

Deze energieke, plezierige houding kun je terugzien in de kleren die je draagt.

Basistips over hoe je je moet kleden voor een muziekfestival

  • Lichtgewicht kleding waar je weinig aan hoeft te doen voor warm weer
  • Comfortabel en makkelijk zittend om in te bewegen (de hele nacht dansen!)
  • Snel drogend van zweet en regen
  • Donkere kleuren waarin je niet ziet hoe vies je bent
  • Als je twijfelt, houd het bij de klassieke kleuren: zwart, donker grijs en blauw in plaats van wit of wilde patronen

Als het festival dat je bezoekt een beetje lijkt op degene die wij kennen, is het waarschijnlijk dat er van wassen weinig terecht komt.

Laat je mooiste kleren thuis en neem loszittende T-shirts mee, die zonder kraag met een ronde hals.

Ofschoon festivals geweldige gelegenheden zijn om grenzen te verleggen en iets te dragen dat je normaal nooit draagt tijdens je '9 tot 5'-baan, gaat het bij festivalstijl voor mannen toch vooral om comfortabele, lichtgewicht kleren die bestand zijn tegen elk feest en elke massa... zelfs in de regen.

Overlevingstips voor natte festivals

We kennen allemaal de foto's van doorweekte tenten, verzopen feestgangers en modderige velden. Als je in Denemarken (of in Nederland) woont, krijg je gegarandeerd wel een regenachtige dag (of meerdere!).

Maar het feest gaat gewoon door.

1. Draag een waterdichte buckethoed

Een van de belangrijkste items voor je outfit voor de komende zomerfestivals is de door de jaren '90 geïnspireerde buckethoed.

De cirkelvormige rand houd je gezicht en nek beschermd tegen de zon. En, er rekening mee houdend dat langere blootstelling aan uv-straling haaruitval kan veroorzaken… is hete beschermen van je scalp een heel goed idee.

Kies een waterdichte buckethoed voor die regenachtige dagen. De buckethoeden van Fawler zijn ook opvouwbaar en stop je zo in je zak als je ze niet draagt.

Hoe draag je een buckethoed Als je er een draagt, ga dan voor een waterdichte met katoenen voering en zweetband. Dat voorkomt dat vocht (zweet) onder de hoed blijft hangen en vastzitten.

2. Neem een waterdicht riemtasje mee

Of je het nu een riemtas, een heuptas een tailletas of buikdrager noemt, dit superfunctionele accessoire doet meer dan alleen een jaren '90-stijl aan je festivaloutfit toevoegen.

De riemtas is ontworpen om als crossbodytas gedragen te worden of rond je middel, en hij is ruim genoeg voor je heilige drie-eenheid van must-haves – je telefoon, portemonnee en sleutels.

En, omdat je je handen vrij hebt, kun je 2 biertjes tegelijk vasthouden. Het is een win-winsituatie.

En als je op weg gaat naar een '100%-zeker-dat-je-verregend'-festival, kies dan voor een riemtasje uit waterdichte stof.

3. Pak alles in een waterdichte backpack

Als het gaat om reistassen voor mannen, is er niets meer festivalklaar dan een backpack.

Kies een backpack, groot genoeg voor je toilettas (je zult blij zijn dat je je deodorant niet vergeten bent) en andere basisbehoeften, maar lichtgewicht genoeg om te kunnen dragen als je reist.

Als je langere afstanden reist, check dan de opvouwbare backpack-collectie van Lazy Bear.

Deze lichtgewicht backpacks vouw je op en stop je weg in je bagage. En ze zijn waterbestendig voor de onvermijdelijke middagse regenbuien... of als je een bierdouche krijgt.

Wat pak je in naar een festival – De basisbehoeften

  • Waterfles – Tussen de plensregens en het zweten in de zon door, moet je zorgen dat je je vochtgehalte op peil houdt.
  • Comfortabele schoenen – Er is sprake van veel staan, lopen en misschien zelfs een dansje of twee (of ten minste op en neer springen), dus laat je sandalen thuis.
  • Een tas voor overdag – Je hebt iets nodig om je
    portemonnee, telefoon en waterfles in te stoppen. We stellen een riemtas voor.
  • Toilettas – Neem, behalve je basisdingen voor je hygiëne, ook zonnebrand mee! Je moeder zal zo trots op je zijn.
  • Kleren die je langer kunt dragen – Wie wil er nu iets missen omdat hij naar de wasserette moet?

Vertel je verhaal met accessoires

De festivalstijl van deze zomer is de perfecte gelegenheid om met accessoires te experimenteren. En omdat je toch licht pakt, zijn het nu juist die kleinen accenten die het verschil kunnen maken.

Oorbellen voor mannen

Van zwarte stud oorbellen tot hoepeloorbellen voor mannen, vergeet je oorlellen niet als je je festivaloutfit gaat plannen.

En, als een piercing niet helemaal past bij je dagelijkse look, ga dan voor een magnetische oorbel. Deze oorbellen worden bevestigd met, je raad het al, een magneetje en glijden niet van je oor af als je zweet.

Als je voor je eerste piercing gaat, zorg er dan voor dat die door een professional gezet wordt en niet door de jongen die in de tent naast je kampeert.

Klik hier om alles te lezen over piercen en hoe je ervoor zorgt dat die van jou niet geïnfecteerd raakt.

Herenkettingen & -armbanden

Tenzij je naar Burning Man, gaat, hoef je niet helemaal als Johnny Depp te gaan om kettingen en armbanden er goed uit te laten zien.

Zoek herenarmbanden uit die het kunnen hebben als je meedoet met ‘hands up in the air’. Een festival is jouw kans om voor armbanden te gaan die je normaal naar je werk niet zou dragen en die je als een echte professional kunt stapelen.

En omdat je toch ook een festivalarmband om krijgt, hoef je niet bang te zijn om voor kleurige armbanden te kiezen.

Of het nu om dogtags of om kruiskettingen voor mannen gaat, de meest gestelde vraag die we horen gaat toch over hoe je ze moet dragen?

Hoe draag je meerdere lagen met kettingen

  1. Besluit eerst hoeveel kettingen je wilt.
  2. Draag verschillende lengtes.
  3. Match je kettingen altijd.
  4. Ga voor textuur.
  5. Match ze met andere accessoires.

De eerste stap is beslissen hoeveel kettingen je wilt dragen en dan kettingen uitzoeken van verschillende lengtes. Meer dan 4 is een beetje veel en daar kom je niet makkelijk mee weg.

Ga voor 2-3 kettingen om mee te beginnen. En als je roestvrijstalen kruisketting tot op je navel hangt, kies dan een ketting met hanger met een kortere lengte.

Match wel altijd de kleur en het metaal van je kettingen, maar de textuur niet. Draag bijvoorbeeld een zwarte houten kralenketting met een zwarte stalen ketting.

Zoek kettingen uit die niet exact dezelfde dikte en stijl hebben. 3 dikke, goudkleurige kettingen dragen zal er lang niet zo goed uitzien als 2 kettingen van verschillende diktes en 1 kralenketting met goudkleurige stalen accenten.

En denk eraan dat je, als je armbanden, ringen of een horloge draagt – en waarom zou je dat niet doen? – ervoor zorgt dat al het metaal matcht.

Horloges voor mannen

Als er een ding waardevoller is dan op de barricade staan... dan is he de batterij van je telefoon. Hoe kun je anders je vrienden jaloers maken als je ze niet constant laat zien hoeveel plezier je hebt?

Met een horloge, kun je je kostbare batterij sparen en op de ouderwetse manier kijken hoe laat het is.

Kijk uit dat je niet een te duur horloge meeneemt en zoek er een uit die niet bij de eerste regendruppels stopt met lopen.

Bescherm jezelf met een gepolariseerde zonnebril

Welke festivallook is er nu compleet zonder zonnebril? Deze zien r niet alleen goed uit, maar ze beschermen ook je ogen tegen schadelijk uva- en uvb-straling en, als de glazen gepolariseerd zijn, reduceren de schittering van elke discobal of stralende DJ-booth.

Kleurrijke, gespiegelde zonnebrillen zijn altijd populair als festivalstijl, en ze helpen om je vermoeide, door slaapgebrek getekende ogen, te verbergen.

Check onze gepolariseerde aviator-zonnebrillen met gespiegelde glazen voor een klassieke look of probeer eens een browline zonnebril die de meeste gezichttypes voordelig laat uitkomen.

Zijn gepolariseerde zonnebrillen beter dan normale zonnebrillen?

Als je een zonnebril uitzoekt, is uv-bescherming het eerste waar je over na moet denken. Als je van plan bent veel buiten te zijn, dan zal een gepolariseerde zonnebril je helpen om scherper te zien... zelfs op heldere, zonnige dagen.

Gepolariseerde zonnebrillen absorberen licht dat reflecteert of afketst op horizontale oppervlakten. We noemen dat 'schittering' en, behalve dat het erg irritant is, is het ook gevaarlijk als je rijdt of buiten aan het werk bent.

Gepolariseerde zonnebrillen zijn nuttig omdat ze het licht blokkeren dat reflecteert van water, van die blinkende gitaar op het podium of van de auto voor je.

Inspiratie voor festivalstijlen

Een korte opsomming van je festivalpaklijst – voor mannen

  • Lichtgewicht, snel drogende kleding die weinig onderhoud nodig heeft
  • Waterdichte buckethoed
  • Waterbestendige riemtas en backpack
  • Jouw stijlvolle herenaccessoires: Kettingen, oorbellen, armbanden
  • Gepolariseerde zonnebril
  • Je festivalticket
  • Je campingspullen
  • Telefoon + oplader

Jij vroeg – wij antwoordden

Ik ben niet zo van de buckethoeden. Welke festivalhoed of -pet kan ik deze zomer dan wel dragen?

Het voornaamste doel van een hoed in de zomer is om de zon uit je gezicht en nek te houden. Als hij dan ook nog je stijl een extra boost geeft... het zij zo.

Bekijk onze platte petten voor een piekfijne uitstraling. Zorg ervoor dat je er een van katoen neemt. Die is lichter qua gewicht waardoor je hoofd kan blijven ademen.

Panamahoeden zijn de ultieme zomerhoeden. Deze lichtgewicht hoeden, gemaakt van echt Ecuadoraans stro, hebben een bredere rand die je nek beschermd tegen de brute zon.

Fedora’s maken een bohemien-geïnspireerde look helemaal af. Zoek er een uit met een katoenen voering om te voorkomen dat zweet en warmte zich ophopen.

Hoe maak je een gepolariseerde zonnebril schoon?

  1. Spoel met warm water. Dit is extra belangrijk als je op het strand bent geweest, omdat zout en zand krassen op de glazen kunnen veroorzaken.
  2. Veeg af met een doek van microvezel. Alle Waykins zonnebrillen worden geleverd inclusief een microvezel tasje dat gebruikt kan worden om de bril in te bewaren, maar ook als poetsdoekje.

Soms is het leven zwaarder dan zelfs de stevigste zonnebril. Als je gepolariseerde zonnebril wat liefde nodig heeft, volg dan deze makkelijke stappen hierboven.

Wat zijn de nadelen van een gepolariseerde zonnebril?

Gepolariseerde glazen maken het kijken op een lcd-scherm moeilijker – zoals dat van je smartphone.

Als je een baan hebt waarbij je veel buiten moet werken of je veel op je telefoon of andere schermen moet kijken, dan is een gepolariseerde zonnebril misschien niet de meest geschikte bril voor jou. Of je kunt natuurlijk gewoon je bril af doen, als je het lastig vind om op je scherm te kijken. Zo moeilijk is het niet.

Is waterresistent en waterdicht hetzelfde?

  • Waterdicht betekent dat water niet kan doordringen in je hoed, tas , jas etc.
  • Waterbestendig wil zeggen dat het product tegen water kan… maar het water zal er uiteindelijk wel in doordringen.

Het antwoord op de vraag zit in de naam. Eenvoudig hoe dat werkt hè?

Kunnen mannen meer dan één ketting dragen?

Als je er de kracht voor hebt, draag dan gerust zoveel kettingen als je wilt. Maar als je ons vraagt hoeveel kettingen een man kan dragen naar een feest of festival en er dan nog steeds stijlvol uitzien... dan is het antwoord 2-4.

Denk aan de regels hierboven over verschillende lengtes en matchende kleuren en metalen.

Hoe houd ik mijn spullen veilig op een festival?

  1. Neem alleen mee wat je echt nodig hebt. Heb je dat dure horloge echt nodig? Hoeveel cash kun je veilig meenemen?
  2. Check of jouw festival kluisjes te huur heeft. Als dat zo is, huur er één! Neem alleen mee wat je voor die dag nodig hebt en laat de rest in je kluisje.
  3. Download een trackingapp voor je telefoon. Zorg ervoor dat, als je telefoon gestolen wordt of als je hem kwijtraakt, dat je hem kunt opsporen.
  4. Stel je schermbeveiliging in op je telefoon, zodat er te lezen is ‘Als je deze telefoon vind, neem dan contact op met xxxx’. Op die manier weet de vinder hoe hij contact me je kan opnemen en de telefoon kan terugbezorgen.
  5. Gebruik de binnenzakken van je tas om dingen in op te bergen en zorg ervoor dat alle ritsen dicht zijn.

MELD JE AAN OM €400 TE WINNEN

Meld je aan om op de hoogte te blijven van onze stijltips, speciale aanbiedingen en info over nieuwe productlanceringen. Je doet automatisch mee aan een maandelijkse trekking waarmee je een cadeaubon van €400 kunt winnen.

Ik ben op de hoogte van Trendhims Privacy Policy. Uitschrijven kan op elk moment.