Trendhim EU shipping We versturen alle bestellingen vanuit Denemarken binnen de EU. Alle heffingen en belastingen naar X_VALUE zijn inbegrepen.Zie verzendopties.
We werken en versturen nog steeds zoals gebruikelijk!
365-dagen retourbeleid voor elke reden
Verzending 3 € - Gratis vanaf 49 €
i
078 48 28 44 - (werkdagen van 10.00-14.00 uur)
Alle accessoires
Kostuumaccessoires
Sieraden
Tassen & Portemonnees
Trendhim EU shipping We versturen alle bestellingen vanuit Denemarken binnen de EU. Alle heffingen en belastingen naar X_VALUE zijn inbegrepen.Zie verzendopties.
We werken en versturen nog steeds zoals gebruikelijk!
Trendhim EU shipping We versturen alle bestellingen vanuit Denemarken binnen de EU. Alle heffingen en belastingen naar X_VALUE zijn inbegrepen.Zie verzendopties.
We werken en versturen nog steeds zoals gebruikelijk!
Verzending 3 € - Gratis vanaf 49 €
i
Trendhim
×
Trendhim
Taal:
Armbanden
Baardverzorging
Bretels
Dasspelden
Handschoenen
Horloges
Kettingen
Manchetknopen
Oorbellen
Petten
Pochetten
Portemonnees
Reversspelden
Riemen
Ringen
Scheren
Sjaals
Stropdassen
Tassen
Vlinderdassen
Zonnebrillen
078 48 28 44
Werkdagen van 10.00-14.00 uur
bekijk alle

Wat draag je naar een bruiloft: bruiloftskleding voor mannen

Twijfel je aan wat je het beste kunt dragen als bruiloftsgast? Regel nummer een is dat je nooit de aandacht moet afleiden van de bruidegom (of van de bruid… dat zou ze echt verschrikkelijk vinden). Als je je de dresscode eigen wilt maken, een persoonlijke stijl wilt introduceren en de beste gast ooit wilt zijn, is hier je nieuwe 'go-to'-gids.

Bruiloften horen leuk te zijn. Hopelijk is het gelukkig paar ook echt gelukkig en is de champagne gekoeld en bubbelig. Maar hoe leuk bruiloften ook kunnen zijn, weten wat je moet dragen kan soms wel eens problematisch zijn.

Je wilt er niet exact hetzelfde uitzien als alle anderen in de zaal, maar je wilt ook niet de aandacht afleiden van de bruidegom en alle aandacht op jouw idiote das vestigen. Het is balanceren op een dun koord.

Hoe veel van ons hebben niet ooit een huwelijksuitnodiging ontvangen om na het zien van de dresscode in paniek te raken over wat te dragen naar die bruiloft overdag in het midden van december?

Dat in combinatie met de verwachtingen die passen bij de gelegenheid en de cultuur, en je hebt een probleem.

 • Het soort dienst – Is die seculier of religieus? Eist de religie of de cultuur van het bruidspaar dat je je hoofd bedekt, of speciale kleding?
 • Lokale gebruiken – Is er traditionele kleding of bepaalde kledingstukken, die je moet dragen? Houd er rekening mee dat sommige delen (zelfs binnen eenzelfde land) conservatiever en gereserveerder zijn dan andere.

Laten we eens kijken naar wat populaire dresscode-terminologie, zodat je je alleen nog maar druk hoeft te maken over hoe je een fantastische gast kunt zijn… die je natuurlijk ook bent, want anders was je niet uitgenodigd.

'White Tie'-bruiloft

Als je bent uitgenodigd voor een ceremonie, waarvoor een 'white tie'-dresscode gevraagd wordt, dan ben je waarschijnlijk of een filmster, of je kent mensen die dat zijn. Deze dresscode is de meest formele van de codes die we hier bespreken en daarbij is een rokkostuum verplicht, een vest en alle ouderwetse charme die je in je hebt.

'Black Tie'-bruiloft

De dresscode voor een hoogstformele en speciale bruiloft. Je kleden in 'black tie' voor een man moet voldoen aan bepaalde criteria – zoals een zwarte smoking of smokingcolbert – maar je kunt je persoonlijkheid tonen met een pochet of met subtiel vermakelijke manchetknopen .

Cocktailkleding voor een bruiloft

Kleding volgens cocktail-dresscode geeft een man een bepaalde vrijheid, maar er wordt nog steeds verwacht dat je een jasje of een kostuum (geen smoking) draagt en er piekfijn uitziet. Leid niet de aandacht af van de bruidegom… maar je hoeft je ook niet aan te passen aan de neef van de bruid.

Informele kleding voor een bruiloft

Casual kleding voor een bruiloft is een gewoon een manier van de bruid en bruidegom om je toestemming te geven om je pak of blazer te dragen, die je al in de kast hebt hangen. Zonder dat je dus iets nieuws hoeft te kopen of iets dat je überhaupt nog niet hebt… zoals een rokkostuum. Het is typisch een gelegenheid voor een kostuum en gekleed overhemd, maar misschien kom je ook wel weg met een blazer of een sportjasje.

Geen dresscode

Hierbij gaan de bruid en bruidegom ervan uit dat je er toch op je best uitziet, ook zonder dat ze een bepaalde dresscode meegeven voor de ceremonie. Houd er rekening mee waarde bruiloft plaatsvindt – in een openbaar park of in de oudste kerk van de stad – en het tijdstip van de dag. We adviseren een look met iets om je hals en een blazer. Draag een donkere spijkerbroek, als het een informele aangelegenheid is.

Wat draag je naar een lentebruiloft

Als jouw lente lijkt op die in Denemarken, kan het alle kanten op, van vorst of nat weer tot warm en zonnig. Als het een warme lentedag is, kies dan voor kleur in je accessoires zoals een gewaagde vlinderdas of pochet en draag een lichtgekleurd pak. Als de dag nog vasthoudt aan de winter, kies dan voor een donker kostuum, zoals grijs of marineblauw (geen zwart) en breng wat lente aan met accenten.

Wat draag je naar een zomerbruiloft

Zomerbruiloften staan bekend om heldere luchten, warme temperaturen en geweldige foto's dankzij die wolkeloze hemels. Ze staan ook bekend om zweten als een gek als je geen geschikte kleding draagt. Houd het bij een lichtgekleurd kostuum en een vleugje kleur in je vlinderdas, stropdas of pochet. En vergeet je mouwophouders niet, voor wanneer de temperatuur ondraaglijk wordt.

Wat draag je naar een herfstbruiloft

Herfstbruiloften vragen om wat planning omdat, net als lentebruiloften, de temperatuur nogal kan variëren. Ga voor textuur en laat seizoenskleuren toe bij je look – denk aan neutrale kleuren zoals bruin en accenten met kleur ter aanvulling, zoals herfstrood of geeltinten.

Wat draag je naar een winterbruiloft

Het is zeldzaam om een superinformele winterbruiloft te vinden. Misschien komt dat doordat het koude weer iedereen dwingt binnen te blijven… of misschien omdat het makkelijker is om je goed en gepolijst te kleden als warm weer geen probleem is. Kies een donkere kleur pak voor een winterbruiloft en houd de accessoires in overeenstemming met de mate van formaliteit van het evenement.

De tijd van de dag

Onze favoriete weddingplanner, Emily Burton , adviseert, “Bewaar je zwarte smoking voor de late namiddag of avond en draag lichtere kleuren overdag. Houd natuurlijk het seizoen en de dresscode in gedachte. Als er geen dresscode is, zit je eigenlijk altijd goed met een kostuum in antracietgrijs of marineblauw. Die zijn geschikt voor overdag en voor 's avonds en de accessoires die je uitzoekt kunnen helpen om te passen bij de locatie, de stijl van het bruidspaar, het seizoen en de formaliteit.”

8 tips om een kostuum te dragen

Je hebt geantwoord op een bruiloftsuitnodiging, een date gevonden en weet precies welk pak je zult dragen. Nu komt het gedeelte waar je ervoor moet zorgen dat het kostuum past en je er niet uitziet alsof je het speciaal voor de bruiloft hebt geleend… zelfs als je dat wel hebt gedaan.

 1. Zorg ervoor dat het pak past. Er een uit het rek halen is prima, zolang het maar is aangepast aan je postuur.
 2. Heb je een schoon, wit gekleed overhemd? Zo ja, draag het. Zo nee, koop er een. Het zal je trouwste vriend worden.
 3. Match je riem met je schoenen en met ander leer dat je draagt. Voor metalen, match je je horloge met je riemgesp en andere overeenkomstige metalen.
 4. Als je staat, knoop dan altijd de bovenste knoop van je kostuumjasje. Maak hem los als je gaat zitten. De onderste knoop blijft los.
 5. de mouw van je jasje mag nooit je hemdsmouw volledig bedekken. Een smalle strook van je manchet (circa 1,3 cm) moet altijd zichtbaar zijn.
 6. Andere maattips: de zoom van je broek moet de bovenkant van je schoenen raken en de bovenste of middelste knoop van je kostuum mag niet onder de navel vallen.
 7. Uitpuilende zakken zijn niet je vriend. Zoek een andere manier om je sleutels, portemonnee en telefoon mee te nemen. Geldclips zijn super voor cashgeld. Kaarthouders zijn dus genoeg om in een jas van je pak te passen. Neem alleen de sleutel mee die je nodig hebt om thuis te komen… niet die voor je tuinschuurtje of je sportkluisje.
 8. Op enig moment, zul je het warm krijgen tijdens de bruiloft of receptie. Als je je jasje uit wil doen, wacht dan totdat de eregasten – zoals de vader van de bruid – hun jasje uitdoen. het is een teken van respect dat over de hele wereld werkt.

De look

Je wilt je rol spelen als toegewijde vriend en de perfecte bruiloftsgast zijn, toch? We kunnen je niet vergezellen naar de bruiloft – al zouden we ongetwijfeld een geweldige toevoeging zijn! – maar we kunnen je wel enkele tips geven om je look op orde te brengen zodat je niet voor gek loopt.

De strop- of vlinderdas

 • Een bruiloft is niet de tijd voor nieuwe prints of schreeuwerige motieven en kleuren. Een zwarte stropdas met een zwart pak, is altijd, altijd een winnaar. Niemand kan daar een zootje van maken.
 • Een andere veilige optie is een grijze of zilverkleurige das.
 • Op casual bruiloften, kun je altijd weg komen met een wollen stropdas, maar behalve daar, is de veilige optie zijde, polyester of microvezel.
 • Wil je wat kleur toevoegen? Check de uitnodiging of vraag de bruidegom wat de bruiloftskleuren zijn. Sommige bruiloften hebben een gekozen kleurenpalet en dat te matchen, maken bruid en fotograaf zeker blij.
 • Denk eraan dat stropdassen makkelijk kreuken . Ben voorzichtig en hang hem of rol hem voor de bruiloft of als je moet reizen voor de ceremonie.
 • Hoe informeler een bruiloft is, hoe creatiever je vlinderdas mag zijn.
 • De randen van de vlinderdas moeten staan tussen de randen van je ogen en de omtrek van je gezicht.
 • Als je kiest voor een zelfbinder vlinderdas , oefen dan van tevoren! Datzelfde geldt voor een stropdasknoop die je niet kent.
 • Vlinderdassen worden al meer dan 430 jaar gebruikt. Met dat weetje kun je mooi een gesprek beginnen.

De dasspeld

Ofschoon de dasspeld vaak is omgeven met mythes en niet-zo-geweldige adviezen van je 90-jarige opa, zijn er wel concrete regels om ze te dragen .

 • Ga voor een dasclip of -schuif met een lengte die circa 70-80% is van de breedte van de stropdas.
 • De dasclip moet geplaatst worden tussen de 3e en 4e knoop van je hemd of op dezelfde hoogte als het borstzakje van je pak.
 • Je dasclip moet matchen met alle andere metalen, zoals je riemgesp, horloge en manchetknopen .
 • Al de avond vordert met wijn en eten en je evenwicht een dip krijgt blijf vol zelfvertrouwen dat je das op z'n plaats blijft. Goed nieuws voor de goedverzorgde gast.

De dasketting

Vind je een dasschuif of -clip te beperkt? Een dasketting heeft precies dezelfde functie, maar beschadigt de delicate stof van je stropdas niet. Leren hoe je een dasketting moet dragen en gebruiken is net zo makkelijk als bij een dasclip.

Hoe draag je een dasketting

 1. Plaats de overknoopsluiting over de gekozen knoop en breng hem naar beneden om vast te zetten.
 2. Eenmaal in positie, begin je met je das door de open ketting te halen.
 3. Pas de stropdas aan zodat de ketting en de das vlak vallen en in het midden zitten.

De manchetknopen

Manchetknopen zijn voor formele gelegenheden. Als je van plan bent ze te gaan dragen, zorg er dan voor dat je overhemd Franse manchetten heeft.

 • De voornaamste regel voor manchetknopen is dat het metaal moet matchen met andere metalen. Dat is uiteraard niet belangrijk als je kiest voor hout of stof .
 • We onderschrijven de bewering dat dat manchetknopen hand in hand gaan met een dasspeld.
 • Als je een brede pols hebt, kan het de moeite waard zijn om rekening te houden met het sluitingsmechanisme van de manchetknopen. Sommige zijn veel makkelijk door stof te duwen dan andere.

De pochet

De pochet is een accessoire dat een kostuum van een man naar een heel nieuw niveau kan tillen. Denk eraan dat je geen pochet koopt die een exacte kopie is van je stropdas of vlinderdas. In plaats daarvan moeten die twee elkaar aanvullen.

 • De pochet moet niet uit je zak puilen. Vind de juiste maat voor je borstzak en de beste manier om hem te vouwen .
 • De pochet kan ook een aanvulling zijn op je overhemd in plaats van op de stropdas. Houd rekening met het patroon, de kleur en de textuur.
 • Een pochet komt het beste uit als hij een andere textuur heeft dan het jasje.
 • Dit accessoire dateert eigenlijk zelfs al uit de tijd van de Oude Grieken en hun geparfumeerde pochetten. Hoe is dat als conversatiestarter?
 • Er is geen goede of foute manier om je pochet te vouwen. Er zijn manieren die flamboyanter zijn en manieren die weinig tijd kosten om onder de knie te krijgen. Kijk eens naar onze favorieten hieronder:

Hemdhouders

Alles lijkt goed totdat je gaat proosten. Dan trek je je hem uit je broek en is al je harde werk die je aan de perfecte look hebt besteed, voor niets geweest. Houd je hemd ingestopt met een paar hemdhouders . We weten dat het er wat vreemd uitziet, maar het profijt dat je ervan hebt, als je hemd de hele dag ingestopt blijft, is de inspanning meer dan waard.

Hoe breng je de beste bruiloftstoost uit

De bruiloftstoost en toespraken behoren tot de meest memorabele momenten van een huwelijksreceptie. Het is een kans voor eregasten en goede vrienden om hun goede wensen voor bruid en bruidegom in het openbaar uit te spreken.

Als je niet gewend bent aan spreken in het openbaar, is dit ook het moment waar je het meest tegen opziet en waarvoor je nerveus bent van het voorgerecht totdat het erop zit. Om je onrust alvast tot bedaren te brengen, hebben we 6 tips geschreven voor een memorabele bruiloftstoost of -speech.

 1. Oefen. Het is belangrijk om je speech op te schrijven en te oefenen in het hardop voorlezen voor een spiegel. Oefen hem niet maar een of twee keer, maar… oefen totdat je hem kunt uitspreken zonder de hele tijd naar je blaadje te hoeven kijken. En ja, neem je aantekeningen mee.
 2. Start sterk. Ooit al iemand een speech horen beginnen met 'het koste me veel tijd om dit te schrijven’ of ‘dit schrijven was niet makkelijk’? Jij, de luisteraar, weet meteen dat deze man het er moeilijk mee heeft gehad en daardoor ga je anders luisteren naar wat daarna komt. Start met vertrouwen. Start bijvoorbeeld midden in een grappig verhaal over jezelf en de bruidegom (of de bruid) en werk dan vanuit dat punt verder.
 3. Houd het kort. Je wil graag dat het bruidspaar en de andere gasten meer willen dan 'ik wou dat hij ophield en ging zitten'. Houd het onder de 3 minuten.
 4. Maak het stijlvol. Als je wordt gevraagd om een speech te houden of een toost uit te brengen, moet je een speciaal iemand zijn, of misschien kreeg je ineens de geest en kon je niet langer je mond houden… hoe dan ook, vertel niets te persoonlijks of gênants over het paar. Houd er rekening mee dat er kinderen en iemands oma er ook bij zijn! Wil je dat je moeder hoort over die keer dat jij (zelf invullen)? Precies.
 5. Zie er op je best uit. Het maakt je toespraak niet beter, maar het maakt het wel plezieriger voor anderen om naar te kijken.
 6. Eindig in stijl. Het maakt niet uit hoe emotioneel het midden van de toost was, eindig met een positieve, opbeurende gedachte of wens voor het bruidspaar. Geen ideeën? Ga bijvoorbeeld voor ‘En laten we dan u het glas heffen op X en X bij het begin van het meest opwindende hoofdstuk uit hun leven.’ Proost.

Jij vroeg – Wij antwoordden

Kan een man wit dragen naar een bruiloft?

Dat hangt ervan af wanneer de bruiloft is en wat alle anderen zullen dragen. Als iedereen een donker pak zal dragen, wil jij niet de enige zijn die in een wit pak loopt. het zou de aandacht afleiden van de bruidegom en dat is echt niet de bedoeling.

Als je twijfelt, check het dan met de bruidegom of bruid of met andere mensen waarvan je weet dat ze uitgenodigd zijn. Als iedereen van plan is om lichtgekleurde kostuums te dragen – misschien voor een zomerbruiloft – dan is een wit kostuum waarschijnlijk prima. Je kunt trouwens nooit fout zitten met een antracietgrijs pak en bijpassende accessoires. We zeggen het maar even.


Welke kleur pak is het meest geschikt voor een bruiloft?

Ervan uitgaand dat de dresscode niet 'black of white tie' is, kun je het beste kiezen voor donkergrijs of marineblauw. Deze kleuren zijn prima voor meer formele ceremonies, maar kunnen ook worden aangevuld door wat meer casual accessoires voor een wat meer relaxte vibe.


Wat draag ik op een bruiloft als gast als ik geen kostuum heb?

Als de uitnodiging een dresscode vermeldt, zul je een kostuum of smoking moeten huren of lenen. Als er geen dresscode is, dan bepaal je zelf wat je aantrekt en hoe je er zo respectabel en netjes mogelijk kunt uitzien.

Het bruidspaar heeft je uitgenodigd op hun bruiloft vanwege jullie relatie… niet vanwege je kostuum of vanwege het niet hebben van een kostuum. Kies je mooiste geklede overhemd en broek (of je donkerste spijkerbroek) en zorg ervoor dat alles gestreken en netjes is. Doe er een stropdas bij en nette schoenen en je bent klaar om te gaan. Je bent daar om te vieren met het bruidspaar… niet om een modeshow te geven. veel plezier!


Kan een man een hemd met korte mouwen dragen naar een bruiloft?

We zeggen het nog maar een keer. Je bent uitgenodigd vanwege je relatie met het bruidspaar… of je bent die neef die ze onmogelijk niet konden uitnodigen. Hoe dan ook, je bent daar voor meer dan wat je draagt. Dat gezegd hebbende, als je een overhemd met lange mouwen hebt, draag dat. Ellebogen kun je het beste alleen op casual dagen laten zien.


Is het acceptabel om een zwart overhemd te dragen op een bruiloft?

Als je een helemaal zwart gekleed overhemd bezit, heb je waarschijnlijk ook een wit. Ga voor het witte. Als je een zwart hemd draagt, zeker ook nog in combinatie met een zwart pak, zie je eruit alsof je in een club werkt… en niet als of je aanwezig bent bij de bruiloft van je beste vrienden.


Is het onbeleefd om en spijkerbroek te dragen naar een bruiloft?

Als je geen kostuum hebt of als de bruiloft informeel is, is een mooie, donkere spijkerbroek helemaal prima.


Wat kun je niet dragen op een bruiloft?

Deze lijst kan variëren, afhankelijk van het land en van de locatie waar de huwelijksceremonie plaatsvindt. We adviseren je om niets te dragen dat aanstootgevend kan zijn of dat de aandacht weghaalt bij de bruid en de bruidegom.


Terug
Reset mijn wachtwoord

Hoera! We hebben je een e-mail gestuurd. Je kunt bijna inloggen!

Geef hier je e-mailadres inE-mail is niet geldig