Trendhim EU shipping We versturen alle bestellingen vanuit Denemarken binnen de EU. Alle heffingen en belastingen naar X_VALUE zijn inbegrepen.Zie verzendopties.
We werken en versturen nog steeds zoals gebruikelijk!
365-dagen retourbeleid voor elke reden
Verzending 3 € - Gratis vanaf 49 €
078 48 28 44 - (werkdagen van 10.00-14.00 uur)
Alle accessoires
Kostuumaccessoires
Sieraden
Tassen & Portemonnees
Trendhim EU shipping We versturen alle bestellingen vanuit Denemarken binnen de EU. Alle heffingen en belastingen naar X_VALUE zijn inbegrepen.Zie verzendopties.
We werken en versturen nog steeds zoals gebruikelijk!
Trendhim EU shipping We versturen alle bestellingen vanuit Denemarken binnen de EU. Alle heffingen en belastingen naar X_VALUE zijn inbegrepen.Zie verzendopties.
We werken en versturen nog steeds zoals gebruikelijk!
Verzending 3 € - Gratis vanaf 49 €
Trendhim
×
Trendhim
Taal:
Armbanden
Baardverzorging
Bretels
Dasspelden
Handschoenen
Horloges
Kettingen
Manchetknopen
Oorbellen
Petten
Pochetten
Portemonnees
Reversspelden
Riemen
Ringen
Scheren
Sjaals
Stropdassen
Tassen
Vlinderdassen
Zonnebrillen
078 48 28 44
Werkdagen van 10.00-14.00 uur
bekijk alle

Hoe strik je een stropdas: 30 verschillende stropdasknopen

Of het nu je eerste stropdas is of dat je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, onze stap-voor-stap-gidsen helpen je om 30 klassieke, populaire stropdasknopen onder de knie te krijgen.

Aan de slag

Elke knoop, net als de nek waar de das omheen zit, heeft een apart karakter en straalt een andere sfeer uit. De Van Wijk-knoop is bijvoorbeeld gecreëerd als de grootste draagbare knoop die er bestaat, terwijl de Windsor-knoop een formaliteit uitstraalt, waardoor het de favoriete knoop is geworden van de Royal Air Force in het Verenigd Koninkrijk. Welke knoop je ook kiest, zorg ervoor dat je hem ook goed oefent, voordat je hem echt nodig hebt.

Alles wat je nodig hebt om te beginnen is een herenstropdas , een net overhemd en een spiegel. Je hebt ook onze gidsen nodig – maar die heb je uiteraard nu al – en geduld, vastberadenheid en doorzettingsvermogen. We kennen je niet persoonlijk, maar we vermoeden dat je die 3 eigenschappen wel in je hebt! Schone handen zijn ook een goed idee... en knip eerst je vingernagels, omdat die anders mogelijk de stof van je stropdas kunnen beschadigen.

We hebben elke stap-voor-stap-gids met instructies in spiegelbeeld gemaakt. Dat wil dus zeggen dat wat je ziet op de tekening, hetzelfde moet zijn wat je ook in de spiegel ziet.

Behalve deze 30 manieren om een stropdas te strikken, zou je ook eens kunnen bladeren door onze ultieme gids voor stropdassen om te leren hoe je je stropdas schoon en kreukvrij kunt houden . Heb je ook nog een pochet nodig die bij die fantastische knoop moet passen waarmee je zo hard aan het werk bent? We kunnen je ook helpen om je te leren hoe je die kunt vouwen too.

De stropdas – Jouw ultieme gids
Lees nu
Bewaren, schoonmaken & strijken van stropdassen
Lees nu

GRAPPIGE FEITJES OVER STROPDASSEN

Een stropdas dragen is leuk. Erover praten niet. Tot nu toe dan! We doorzochten het wereldwijde web en vonden de beste (en meest interessante) feiten over herenstropassen. Lees ze, leer ze van buiten en maak indruk op je vrienden, familie en op die vreemdeling in de trein, die blijft staren naar jouw perfect geknoopte Kaapse knoop .

  • Een dassenverzamelaar wordt in het Engels wel een grabatologist genoemd. In het Nederlands hebben we er nog geen naam voor. De grootste collectie stropdassen (grabatology) bestaat uit 21.321 exemplaren en is in het bezit van Irene Sparks uit Nieuw-Zeeland. Als je Irene kent, vraag haar dan om eens naar ons assortiment te kijken om haar te helpen haar Guinness World Record te behouden.
  • Strepen op klassieke Amerikaanse stropdassen lopen van boven rechts naar links beneden om ze te onderscheiden van de Britse regimentale strepen die van linksboven naar rechtsbeneden lopen. De Britse strepen zijn zo ontworpen zodat ze lopen van het hart van een persoon naar diens zwaard.
  • kogelvrije stropdassen bestaan echt.
  • Een zijden stropdas van goede kwaliteit wordt gemaakt van meer dan 120 zijdewormcocons en van 54.864-99.060 meter zijdedraden!
  • De eerste stropdassen werden gedragen voor Kroatische soldaten. Kogelvrije exemplaren zouden toen al best handig geweest zijn.
  • Er wordt beweerd dat er wel meer dan 100.000 verschillende manieren zijn om een herenstropdas te strikken. Dat zijn heel veel uren voor de spiegel.
  • Als je je stropdas te strak draagt, kan de bloedtoevoer naar je hersenen ernstig verminderen. de moraal van dit verhaal: zorg dat de knoop goed zit, maar niet te strak.
  • De Suashish-stropdas is de duurste das ter wereld. Geschat op een waarde van $220,000 USD, is hij gemaakt van pure zijde, 150 gram goud en 271 diamanten.
  • De wereldwijde halskleding- (strop- en vlinderdassen) omzet loopt in 2019 waarschijnlijk op tot circa $3,535,000,000 USD.
  • Stropdassen zijn geweldig als vaderdaggeschenk… zie ieder kind overal.

of je nu op zoek bent naar een stropdas die perfect is als vaderdaggeschenk, Kerstmis of voor de verjaardag van je beste vriend… of je iets nodig hebt om jouw eigen verhaal te vertellen en je eigen stijl te showen, check ons assortiment. Met een brede selectie om uit te kiezen, hebben wij de stropdas die jij nog mist. En de knoop helpt erbij om hem op z'n plaats te houden.

Jij vroeg – Wij antwoordden

Wat is de beste knoop om een dasspeld of -kettinkje te showen?

Wat is de beste knoop voor een kraagpin?

Probeer eens de Vier-in-de-Hand of een Halve Windsor. Bij deze knopen kun je de kraagpin laten zien zonder dat hij achter de knoop verdwijnt.

Hier zie je de Vier-in-de-Hand en klik hier voor de Halve Windsor.


Wat is de makkelijkste knoop om te strikken?

De Oriëntaalse knoop – ook wel de eenvoudige knoop genoemd.


Wat is de moeilijkste knoop om te strikken?

De Eldredge-knoop is een van de meest complexe knopen om onder de knie te krijgen, maar het is de moeite waard!


Wat is de meest gebruikelijke knoop voor een bruidegom?

De Windsor-knoop of de Halve Windsor passen allebei goed bij de formele status van de meeste bruiloften en ze zijn redelijk makkelijk te leren. Als je wat romantiek wilt toevoegen en een statement wil maken met je stropdas, probeer dan eens de Trinity-knoop of de 'Echte Liefde'-knoop .

Voor meer bruiloftsinspiratie, lees onze ultieme gids voor bruidegomaccessoires .


Welke stof moet je gebruiken voor dikkere knopen?

Houd rekening met de voering van de stropdas. Stropdassen met dikkere voering resulteren in dikkere knopen. Een stropdas met dunnere voering zal dunnere knopen opleveren. Probeer de Halve Windsor-knoop of een Pratt-knoop voor een dunnere stropdas en een Vier-in-de-Hand voor een dikkere.

Terug
Reset mijn wachtwoord

Hoera! We hebben je een e-mail gestuurd. Je kunt bijna inloggen!

Geef hier je e-mailadres inE-mail is niet geldig