365-daags retourbeleid
Verzending 3 € - Gratis vanaf 49 €
078 48 28 44 - (werkdagen van 10.00-14.00 uur)
Alle accessoires
Kostuumaccessoires
Sieraden
Tassen & Portemonnees
Verzending 3 € - Gratis vanaf 49 €
Trendhim
×
Trendhim
Taal:
Armbanden
Baardverzorging
Bretels
Brillen zonder sterkte
Dasspelden
Handschoenen
Horloges
Kettingen
Manchetknopen
Oorbellen
Petten, hoeden en mutsen
Pochetten
Portemonnees
Reversspelden
Riemen
Ringen
Scheren
Sjaals
Stropdassen
Tassen
Vlinderdassen
Zonnebrillen
078 48 28 44
Werkdagen van 10.00-14.00 uur
bekijk alle

Hoe je je beanie moet wassen & waarom je dat doen moet... nu

Met de hand wassen van je beanie is de beste manier om hem schoon te krijgen en te zorgen dat hij zijn vorm en elasticiteit behoudt. Leer hoe met onze stap-voor-stap foto's en instructies.

Het is toch gewoon maar een beanie. Hoe vies kan die nu worden? Ofschoon het misschien verleidelijk is om te denken dat alles wat je 's winters draagt, schoon is – je zweet uiteindelijk dan namelijk niet zo veel – in werkelijkheid, is niets minder waar.

Jongens, was je beanie in de winter minimaal 1 x per maand. Of meer als je hem dagelijks draagt of ermee sport.

Ofschoon je misschien niet zo veel transpireert als bij het doen van burpees in juli, je scheidt toch nog steeds olie af via die mooie scalp van je. Datzelfde spul dat je haren vettig maakt, tiert welig in je beanie en gaat, als je hem niet wast, heerlijk ruiken.

We zeggen niet dat je niet netjes bent. We zeggen dat je menselijk bent (gefeliciteerd!). Combineer natuurlijke oliën en dode huidcellen met al die andere dingen waarmee je elke dag in aanraking komt – aanvallen van duiven, luchtvervuiling en smurrie van je handschoenen dat je kreeg door de deurknop aan te raken en vervolgens overdroeg aan je beanie toen je die goed zette. Yeah. Je beanie is vies.

Gelukkig voor jouw beaniemuts, en gelukkig voordegenen die naast je in de trein zitten, kun je je wintermuts wassen. Stap één is bekijken van welk materiaal je beanie is en het bestuderen van het waslabel wat in de beanie is genaaid.

Als jouw wintermuts wasmachineproof is, vind je de wasinstructies op het label. Over het algemeen kunnen synthetische vezels (polyester) en wol- en katoencombinaties in de machine gewassen worden.

Wij zijn echter fans van met de hand wassen omdat beanies graag uitrekken en wasmachines berucht zijn om daaraan mee te helpen. We kijken naar jullie, gebreide beanies

Stop, om al te zeer uitrekken te voorkomen, je beanie in een waszak en ga voor de laagst mogelijke temperatuur – minder dan 30ºC – en een handwas of een fijnwasprogramma met vergelijkbare kleuren. De waszak voorkomt dat je beanie in de machine wordt afgeklemd of blijft haken. Daarna altijd aan de lucht laten drogen.

Hoe was je je beanie met de hand in 6 stappen?

  1. Vul een emmer of gootsteen met koud water, niet warmer dan 30ºC.
  2. Voeg een theelepeltje of minder zacht wasmiddel toe. Gebruik je hand om de zeep door het water te mengen.
  3. Doe de beanie in het water en beweeg hem er ongeveer 5 minuten in rond. De muts niet schrobben, uitwringen of draaien... alleen maar in het rond draaien. Als je muts flink vol vlekken zit, masseer je die plek(ken) voorzichtig. Als je beanie bijzonder vuil is, dompel hem dan langer in het water om alle vlekken en olie te verwijderen.
  4. Laat het zeepachtige water weglopen en vul de emmer of gootsteen opnieuw met schoon, koud water. Draai je beanie weer rond in het water. Je moet dit proces herhalen totdat het water schoon blijft. Denk niet dat de beanie onder de lopende kraan houden sneller is. Dat is het wel, maar de druk kan de vorm eruit brengen.
  5. Als het water uiteindelijk schoon is, leg de beanie dan op een droge handdoek. Rol de handdoek voorzichtig op en druk stevig om het overtollige water te verwijderen. Niet uitwringen of draaien.
  6. Leg je beanie op een ander droge handdoek en breng hem, indien nodig, weer in vorm. Laat hem dan volledig aan de lucht drogen.

Hoe verwijder je pluisjes van je beanie?

Ongeacht hoe voorzichtig je bent, je krijgt waarschijnlijk uiteindelijk pluisjes op je beanie. Die piepkleine pluizebolletjes zijn kleine vezels die samenklonteren en balletjes vormen. Tenzij je elk pluisje apart wilt verwijderen (een geweldig leuke activiteit voor een date), is een van de beste manieren om pluisjes te verwijderen met een elektrisch scheerapparaat of scheermes.

Uitleg van wassymbolen

De sleutel om je beanie goed te verzorgen is het begrijpen van de wasinstructies die erbij geleverd worden. Als je beanie geen specifieke wassymbolen heeft, dan is met de hand wassen sowieso de veiligste optie.

Terug
Reset mijn wachtwoord

Hoera! We hebben je een e-mail gestuurd. Je kunt bijna inloggen!

Geef hier je e-mailadres inE-mail is niet geldig