365-daags retourbeleid
Verzending 3 € - Gratis vanaf 49 €
078 48 28 44 - (werkdagen van 10.00-14.00 uur)
Alle accessoires
Kostuumaccessoires
Sieraden
Tassen & Portemonnees
Verzending 3 € - Gratis vanaf 49 €
Trendhim
×
Trendhim
Taal:
Armbanden
Baardverzorging
Bretels
Brillen zonder sterkte
Dasspelden
Handschoenen
Horloges
Kettingen
Manchetknopen
Oorbellen
Petten, hoeden en mutsen
Pochetten
Portemonnees
Reversspelden
Riemen
Ringen
Scheren
Sjaals
Stropdassen
Tassen
Vlinderdassen
Zonnebrillen
078 48 28 44
Werkdagen van 10.00-14.00 uur
bekijk alle

7 essentiële regels om mannenaccessoires te matchen

We delen op tijd geteste regels over hoe je accessoires kunt matchen. Vandaag is de laatste dag dat je je afvraagt welke vlinderdas goed past bij die bretels.

Daar sta je dan, voor je kledingkast, volledig met je mond vol tanden bij het idee dat je je weer moet aankleden. Niet dat je niet weet hoe je je broek en een hemd moet aantrekken… het is het idee dat je een complete outfit moet samenstellen, inclusief accessoires en zo, waardoor je met je mond open staat en je ogen alle kanten op rollen.

Voordat je je handen in wanhoop in de lucht gooit en gewoon maar wel diezelfde oude spijkerbroek met datzelfde T-shirt aandoet, gooien wij je graag een reddingsboei toe – 7 regels over het matchen van mannenaccessoires.

Laat je niet afschrikken door het idee van een aantal regels. Het concept is relatief simpel onder de knie te krijgen en eigenlijk heb je er meer lef voor nodig dan vaardigheid.

Zelfvertrouwen krijg je door leren vertrouwen op je eigen intuïtie, zodat je door het huis kunt lopen wetend dat je er goed uitziet. Wij kunnen je het vaardigheidsgedeelte bijbrengen.

Het idee achter deze 7 regels is om te voorkomen dat het er slordig uitziet als je extra accessoires toevoegt. Het zijn regels, dat klopt, maar ze zijn bedoeld om mee te spelen en aangepast aan de man die jij bent en aan het verhaal dat jij wilt uitdragen.

Douglas MacArthur zei het treffend: ‘je wordt herinnerd door de regels die je breekt.’ En daar heb je het… die boost van zelfvertrouwen.

Ten eerste, kleed je aan

We hebben deze gids gecreëerd voor kerels die de basis van hun outfit op orde hebben. En voor het geval je daar nog niet voor de volle 100% zeker van bent, zijn hier enkele richtlijnen voordat je met accessoires begint.

Kies altijd ten minste 1 effen kledingstuk
Draag altijd minimaal een kledingstuk met een effen kleur. Dat kan een effen pak zijn met een gestreept hemd. Zie dat eens voor je in vergelijking met een pied-de-poule blazer met een hem met een bloemetjespatroon.

Met neutrale kleuren + 1 gekleurd item zit je altijd goed
Als je het echt niet meer weet, houd het dan bij neutraal en gebruik 1 kleur als accent. Met neutraal bedoelen we zwart, wit, grijs, marineblauw of bruin.

Match accessoires met je kleding – niet je kleding met je accessoires
Koop altijd eerst je hemd, kostuum of spijkerbroek en zoek daar dan bijpassende accessoires bij. Dat is een stuk makkelijk dan het kopen van een fabelachtige pochet om dan te worstelen met het zoeken naar een passend overhemd.

Nu de basis in orde is, is het tijd om extra accenten toe te voegen, die je ensemble versterken.

1. Leer moet matchen

De eerste regel is dat leer moet matchen met leer. Dat betekent dat je bruine schoenen draagt bij een bruine riem. Bij 1 kleur blijven, houd je totale look helder en gestroomlijnd.

Als we zeggen dat leer bij leer moet passen, bedoelen we niet dat je uren moet spenderen aan het zoeken naar de exacte tint van je schoenen in de riemenwinkel. Bij dezelfde kleurenfamilie blijven is voldoende.

Schoenen bepalen de kleur van je leren accessoires.

Leren tas

Niemand wil zijn ochtend doorbrengen met het wisselen van tas, omdat ze die dag toevallig voor een zwarte riem gaan. Verspil niet te veel energie aan je druk maken over je tas en riem. Je tas is het enige accessoire dat af mag wijken… zolang het wel maar een echt goede tas is.

Leren horlogebandje

Je leren horlogebandje moet onder dezelfde kleurenpalet vallen als je riem. De horlogekast moet matchen met de kleur van de riemgesp.

Leren armbanden

Speel eens wat met je armbanden en ga voor wat donkerdere kleuren uit dezelfde kleurenfamilie. Draag een donkerbruine leren armband bij een lichtergekleurde riem bijvoorbeeld. Of gooi er zelfs een zwarte leren armband bij, met een kralenarmband in aardse bruintinten.

Leren portefeuille

Als je met je portemonnee in het rond wilt zwaaien zodat iedereen hem ziet… heb je een groter vraagstuk op te lossen. Koop een portemonnee gebaseerd op zijn functie en niet op het feit of hij misschien vloekt bij je riem en schoenen. Je kunt, als je er echt gedistingeerd bij wilt lopen, de kleur van je portemonnee kiezen op basis van de kleur van je leren tas.

Draag je geen leren schoenen of geen riem?

Dezelfde regels gelden ook als je op canvas sneakers of op flip-flops loopt. Wat voor leer je ook draagt, zorg dat het qua kleur dicht bij elkaar ligt.

2. Match metalen

Veel accessoires zullen in deze categorie vallen en delen dezelfde algemene regel als leer – metalen moeten onderling matchen. De kleuren in dezelfde tinten houden, resulteert in een ordelijke, verfijnde en frisse uitstraling.

Horloges

Is jouw horloge helemaal van metaal of leer? Als het leer is – en je hebt het gedeelte hier boven gelezen – dan moet de kast van je horloge matchen met je riemgesp. Als je een zilverkleurige gesp draagt, neem een zilverkleurig horloge.

Het is makkelijker als je horloge helemaal van metaal is. Een goudkleurig horloge werkt met een goudkleurige riem. Een exacte match is niet nodig – een geborstelde stalen riemgesp is prima met een gepolijst zilverkleurig horloge.

Het horloge zet de trend voor andere accessoires.
Het begint allemaal bij je horloge. Daarvoor neem je je riemgesp als voorbeeld. De riem zelf matcht met je schoenen. De schoenen starten de show!

Manchetknopen

Manchetknopen zitten dicht bij je horloge en zien er dus het beste uit als het metaal hetzelfde is. Het is visueel ook van belang dat de manchetknopen matchen met je dasspeld of -clip.

Stoffen manchetknopen? Kijk dan meer naar de kleur dan naar metaal.

Wil je weten welke manchetknopen overal bij passen?

We hebben manchetknopen uitgezocht die passen bij witte, blauwe, roze, zwarte hemden en bij hemden met een motief. Meld je bij ons aan en we sturen je onze manchetknoop-matchinggids meteen toe.

Clipdasspelden & Schuifspelden

Dasclips en schuifspelden moeten matchen met je reversspeld omdat je in hetzelfde gezichtsveld vallen. Ofschoon het niet verplicht is dat ze hetzelfde zijn als je horloge, word samenhang en uniformiteit wel aanbevolen.

Ringen & kettingen

Ringen zitten vlak bij je horloge en metalen moeten matchen. Het is oké om metalen enigszins te mixen – je hoeft je trouwring niet af te doen omdat hij een andere kleur heeft dan je horloge.

Elke metalen ketting moet wel in dezelfde kleur zijn dan je andere metalen. De uitzondering op deze regel is als je een persoonlijke of religieuze band hebt met de ketting.

Armbanden

Ten eerste… er is geen reden voor een armvol met metalen armbanden . Je zult versteld staan hoeveel levensvragen zo verholpen worden.

Omdat armbanden of dicht bij je horloge zitten, of aan de andere arm in hetzelfde gezichtsveld, is het belangrijk dat de metalen matchen. Onze meest populaire armbanden hebben vaak 1 of 2 kleine metaalkleurige kralen. Deze kralen moeten eenzelfde kleur hebben als je uurwerk.

Als je een arm vol metaal hebt… mogen we dan adviseren dat je leren of kralenarmbanden een kans geeft? Dit is ook een geweldige mogelijkheid om met metaal te matchen. Ja, de armbanden zijn gestapeld met je horloge, maar de kleine tags, bedeltjes of kralen zijn klein genoeg om je dat ene contrast te vergeven.

Bretels

Zit iemand jouw clips of bretels ? Zo ja, match dan het metaal met je horloge. Zo nee, als toch niemand ze ziet en je weet zeker dat je je jasje aanhoudt: 'whatever', want wat maakt het dan uit… ga ervoor!

Oorbellen

Oorbellen zijn misschien klein, maar wel goed zichtbaar. Om de algehele esthetica netjes en fris te houden, match je je oorbellen met je dasspeld en reversspeld . Als je die geen van allen draagt, match ze dan met je horloge voor de continuïteit.

Geef de hoop niet op als je horloge goudkleurig is en je favoriete riemgesp zilverachtig. Je kunt ze nog steeds allebei gebruiken in combinatie met andere metalen accessoires in zilver-/goudcombinaties. Een paar manchetknopen met zilver- en goudkleur is een makkelijke manier om de twee metalen te combineren en zo toch harmonie te creëren.

Als je twijfelt… match je metalen. Het is veilig, makkelijk en werkt altijd.

Heb je geen horloge of riem?

Ten eerste… waarom niet? trek je altijd een telefoon uit je zak om te kijken hoe laat het is?

Dezelfde richtlijnen zijn van toepassing, ongeacht of je nu een horloge of een riem draagt – match metaal in dezelfde tinten.

3. Kies je kleuren zorgvuldig

Het snappen van metaal en leer is simpel genoeg – maar de ins en outs van kleuren liggen op een heel ander niveau. En met zo veel accessoires in zo veel verschillende kleuren, kunnen we onmogelijk een algemene regel opstellen. We kunnen je echter wel voorzien van de basiskennis, zodat je begrijpt hoe je dat zelf kunt doen.

Herinner je je nog die doos met kleurpotloden waarmee je als kind speelde? Dat is nu ineens wel weer handig.

Het kleurenwiel

Het kleurenwiel vormt de basis voor elke kleur ter wereld.

Er zijn 4 soorten kleurenschema's die je moet kennen. Begrijpen hoe je die moet gebruiken zal je overal bij helpen, van pochet en stropdas tot bretels en vlinderdassen.

Denk eraan dat niet elke combinatie de aandacht moet trekken. Kijk eens naar de foto's hieronder en zie hoe de verschillende tinten van de kleuren binnen elk schema gebruikt worden.

Monochromatisch
Monochromatische kleuren zijn van dezelfde kleurenfamilie. Ze hebben misschien een andere nuance (kleur + wit) of schakering (kleur + zwart), maar in basis zijn ze hetzelfde.

Analoog
Analoge kleuren zijn 3 kleuren naast elkaar en delen een dominante kleur in het midden. Accessoires in dit kleurenschema vragen om wat avontuur, zonder dat je helemaal uit je dak hoeft te gaan.

Op de foto: Bernie Zijden Boho Stropdas & Bjorn Zijden Boho Pochet

Lichtblauw speelt mooi met het groen in de pochet en stropdas.

Driekleur
Triadische kleuren zijn 3 kleuren met een gelijke afstand tot elkaar op het kleurenwiel. Dat resulteert in een uitgebalanceerde, keurige combinatie met meerdere kleuren.

Op de foto: Rode Paisley Pochet & Creatieve Botercrèmekleurige Reversbloem

Rustige versies van geel, rood en blauw vallen in het triadische kleurenschema zonder er tekenfilmachtig uit te zien.

Complementair
Complementaire kleuren staan tegenover elkaar op het kleurenwiel. Ze kunnen gedurfd en opvallend zijn of, als je kiest voor gedempte versies van de kleuren, rustig en ingetogen.

Trendhims interactieve kleurenwiel

Deze kleine tool wordt vast jouw nieuwe beste vriend. Neem even de tijd om hallo te zeggen en elkaar te leren kennen.

MonochromatischDe veilige keuze.
AnaloogDe gewaagde optie
TriadischHippe moed
ComplementairBallen van staal

Stel je hebt een rode stropdas die je heel graag wil dragen, maar je kunt geen geschikte pochet vinden die erbij past. In plaats van online in het wilde weg te gaan zoeken naar een antwoord, kun je nu gewoon het kleurenwiel hierboven gebruiken, het kleurenschema kiezen dat je wilt en dan de kleur van je das (rood) selecteren. Laten we bijvoorbeeld eens het triadische schema selecteren.

Doe het nu maar even… wij wachten wel.

De punten geven de kleuren aan die binnen dat schema vallen. Dan klik je onder het wiel op het icoon van het accessoire waar je naar op zoek bent. In ons voorbeeld is dat dus een pochet en dus klik je op het icoon van de pochet.

Je ziet nu een vak met ‘shop’ en een kleur – In ons voorbeeld verschijnen er 3 kleuren: rood, blauw en geel. Selecteer een van de vakken (maar niet de rode, want die kleur heeft je stropdas al) en je krijgt alle pochetten van die kleur te zien. Gefeliciteerd, je hebt een pochet gevonden!

Je kunt uren plezier hebben met deze tool… geloof ons.

Het is een makkelijke manier om dassen, vlinderdassen en pochetjes te matchen. Houd er rekening mee dat het kleurenwiel geen neutrale kleuren heeft. Dat is omdat bij zwart, grijs, bruin of wit vrijwel alles past.

Je kunt het wiel ook gebruiken voor kleuren van andere producten.

Stel je hebt bijvoorbeeld blauwe bretels en zoekt daar een vlinderdas bij. Selecteer eerst het kleurenschema en de kleur blauw. Dan selecteer je het vlinderdas-icoon en de gewenste kleur. Je krijgt dan de vlinderdassen te zien die matchen met je bretels. We zeiden het toch... oneindig veel plezier!

Armbanden

De meeste mannenarmbanden bestaan uit natuurlijke materialen zoals leer, hout, lava, kokosnoot of stenen kralen. De kleuren zijn meestal bruin, zwart of zilver- brons- en goudkleurig en ze kunnen bij vrijwel alles gedragen worden.

Denk er aan dat je leer en metaal binnen dezelfde familie houdt.

Bekijk nu onze meest populaire armbanden.

Meld je aan en zie hoe je onze meest populaire armbanden kunt dragen en stylen.

4. Ben niet bang voor patronen

Het matchen van patronen is voor velen van ons net zo beangstigend als kleuren. De vaardigheid hierachter vindt zijn oorsprong in het begrijpen van kleuren... ben je nu niet blij dat je hebt opgelet tijdens die kleurenwiel-uitleg?

Voordat we beginnen, willen we wel even duidelijk maken dat dit geschreven is voor accessoires. Het dragen van een hemd of kostuum met een patroon is hele andere koek.

Een algemene regel voor beginners om te volgen is: als je overhemd geruit of gestreept is, of een patroon heeft, dan moet al het andere, inclusief accessoires effengekleurd zijn.

Ervan uitgaand dat je een effengekleurd overhemd en bijpassend kostuum draagt; laten we eens kijken naar de pochet hieronder. We hebben deze gekozen vanwege het florale patroon met ten minste vijf verschillende kleuren vertegenwoordigd.

Hoe matchen we hier nu een vlinderdas mee?

De eerste stap is om een kleur te kiezen binnen het patroon waarmee je wilt matchen. Je kunt op safe spelen door de meest dominante kleur te kiezen – paars in dit geval. Voor ons voorbeeld, laten we eens lichtblauw kiezen, dat gebruikt is in de stengels en bladeren.

Nu kiezen we welk kleurenschema we willen, bijvoorbeeld analoog, omdat dat uitdagend is, zonder meteen helemaal in het diepe te springen.

Gebruik het interactieve kleurenwiel, klik op lichtblauw en selecteer analoog. Groen en blauw worden dan als optie gegeven. Selecteer het vlinderdas-icoon in een van de blauwtinten – we kiezen voor het donkere blauw.

Je ziet nu alle vlinderdassen in die kleur. Hieruit selecteer je dan bijvoorbeeld een lichtblauwe vlinderdas met stippen.

Waarom past deze vlinderdas? Dit is een goede keus omdat de kleur vergelijkbaar is met het lichtblauw in de pochet en het patroon kleiner is dan de florale print.

Het is belangrijk dat patronen in proportie zijn ten opzichte van elkaar. Dat betekent dat het patroon van de pochet en dat van de vlinderdas niet exact dezelfde grootte moeten hebben, maar ook niet te vel uiteen moeten lopen – een makkelijke manier om dit te onthouden, is dat het ene patroon iets groter of drukker moet zijn dan het andere.

Het algehele kleurenpalet voor deze 2 items is ook redelijk ingetogen. Het dragen van rustigere kleuren – in plaats van levendige kleuren – is een goede manier om te starten met het matchen van patronen en kleuren.

Regels voor patroonmatching: accessoires

  • Als je meer dan een patroon draagt: kies voor 1 klein, 1 medium en 1 wat dikker
  • Speel met proporties - een pochet met smalle streep met een grovere streep op de stropdas
  • houd meerdere patronen in dezelfde tint - denk aan monochromatisch of analoog

Wat als je geen kostuum draagt?

Als je meer voor smart-casual gaat, gelden dezelfde regels voor de accessoires die je draagt.

Een zwarte chino-broek en een wit T-shirt? Maak het spannend met een NATO bandje aan je horloge of een paracord armband in een levendige kleur. Dat kleine beetje patroon, plus textuur en kleur is alles wat je nodig hebt.

5. Denk aan textuur

Textuur is belangrijk bij het coördineren van accessoires. Ofschoon de meeste accenten bij mannen niet overdadig getextureerd of ingewikkeld zijn, zijn er enkele die we dagelijks tegenkomen die dat wel zijn. Die kunnen we gebruiken om visuele spanning toe te voegen.

Denk aan een gebreide das naast een zijden das. De oneffen gebreide textuur is een contrast met de gladde zijde, of niet? Het doel is om een berekenend contrast te bereiken tussen items. Dit is in het bijzonder belangrijk tussen halsitems en pochetten.

Ben voorzichtig met het combineren van te veel verschillende texturen. Houd je aan 1 textuur dat afwijkt van de anderen. Als je bijvoorbeeld een fijne, gladde das draagt, ga dan voor een wat ruwere katoenen en wollen pochet. En als je stropdas al getextureerd is, kies dan een mooie, zijden pochet.

Bonustip

Zorg dat het accessoire met textuur effen is. Een drukke textuur gecombineerd met een gedurfd patroon ziet slordig uit.

6. Heb begrip voor het seizoen

Dit lijkt misschien een nutteloze regel, maar luister even. Het selecteren van seizoensitems qua kleur en patroon is minder belangrijk dan hoe nuttig dat specifieke product is. Je hoeft een sjaal en een beanie niet achterwege te laten omdat ze toevallig vloeken bij de rest van je kleding. En als de zon verblindt, mag je je ogen gerust afschermen met een zonnebril ook als die niet bij je horloge past.

Hoe warm zijn deze handschoenen ? Dat zou de enige vraag moeten zijn, die je jezelf stelt als je ze aan wilt trekken. Het matchen van je handschoenen bij je riem is fantastisch… dat is waar. Maar het is niet zo noodzakelijk als bescherming tegen bevroren vingers.

Als we het over sjaals hebben...

Meld je aan en ontvang onze 5 favoriete manieren om je sjaal te knopen – complete met stap-voor-stap instructies.

7. Weet waar je naartoe gaat

Wat je draagt is gebaseerd op waar je naartoe gaat. Tenzij je expres het gelukkige paar op stang wilt jagen, draag je waarschijnlijk niet je neon bretels met je zwarte leren armband met studs naar een bruiloft.

Felle, gedurfde kleuren en schreeuwerige patronen zijn meer geschikt voor casual evenementen, terwijl meer ingetogen items beter passen in zakelijke of andere formele situaties.

De meeste van onze regels zijn voor de man die zijn kostuum of blazer stijlvol wil upgraden, maar ook alledaagse casual looks kunnen profiteren van dezelfde regels.

We zeggen het nog maar een keer – regels zijn gemaakt om te breken. Je kunt metalen mixen als je wilt. Je kunt 8 verschillende patronen combineren, als je dat leuk vindt. Zie de regels als een soort route die je GPS adviseert… je hoeft ze niet te volgen, maar heet maakt je reis waarschijnlijk een stuk makkelijker.

We beloofden je de vaardigheden en we hebben dat helemaal voor je uitgestippeld. Alles wat je nu nog maar hoeft te doen is oefenen, geduld hebben en je zelfvertrouwen vergroten. We weten redelijk zeker dat je het geweldig zult doen. Succes, jongens!

Jij vroeg – Wij antwoordden

Moet mijn das matchen met mijn riem?

De stropdas die je uitzoekt is gebaseerd op je overhemd. Je riem moet matchen met je schoenen.


Kan ik een das dragen met een bijpassende pochet?

Kan dat? Ja zeker. Moet dat? Nee, niet per se.

Er zijn miljoenen opties voor geweldige pochetten, en er is dus geen enkele reden om er een te zoeken in exact dezelfde kleur en hetzelfde materiaal als je stropdas. de enige uitzondering is misschien voor een bruiloft waar de bruid erop staat dat de bruisjonkers exact gematcht gekleed gaan. De jaren '80 zijn een comeback aan het maken.


Moet mijn das bij mijn broek passen?

Deze is lastig te beantwoorden met één woord. Het is moeilijk, omdat je broek moet passen bij je pak, en je hemd moet passen bij je pak, en je das moet passen bij je hemd.

Ons antwoord moet dus ja zijn, maar niet op de manier die jij denkt.


Moeten mijn bretels matchen als je ze niet kunt zien?

Als je belooft je kostuumjasje niet uit te trekken, dan niet. Het is beter om het op veilig te spelen en bretels te kopen die matchen qua metaal, leer en kleuren.


Zijn regels gemaakt om te breken?

Niemand heeft dit echt gevraagd, hoor. Maar het is wel belangrijk.

Ja dat zijn ze.

Wil je dat? Onze zegen heb je.


Terug
Reset mijn wachtwoord

Hoera! We hebben je een e-mail gestuurd. Je kunt bijna inloggen!

Geef hier je e-mailadres inE-mail is niet geldig