365-dagen retourbeleid voor elke reden
Gratis verzending vanaf 49 €
i
02 588 91 33 - (werkdagen van 09.00-17.00 uur)
Alle accessoires
Kostuumaccessoires
Sieraden
Tassen & Portemonnees
Zoekresultaten voor ""
Sluiten
Bekijk alle resultaten
Gratis verzending vanaf 49 €
i
Trendhim
×
Taal:
Alle categorieën
Armbanden
Baardverzorging
Bretels
Dasspelden
Handschoenen
Horloges
Kettingen
Manchetknopen
Oorbellen
Petten
Pochetten
Portemonnees
Reversspelden
Riemen
Ringen
Scheren
Sjaals
Stropdassen
Tassen
Vlinderdassen
Zonnebrillen
02 588 91 33
Werkdagen van 09.00-17.00 uur
Zoekresultaten voor ""
Bekijk alle resultaten
Vind nu je exacte ringmaat

Maten opmeten kan behoorlijk verwarrend zijn. Meld je aan en krijg vandaag toegang tot onze stap-voor-stap-gids en gratis pdf-download.

Geef hier je e-mailadres inE-mail is niet geldig
Bedankt

We beloven je alleen goede dingen toe te sturen!

Sluiten
Weten welke ringmaat je hebt?

Ringen voor mannen - Jouw ultieme wegwijzer

Je leest hier alles wat je wilt weten over mannenringen. Van materialen tot het vinden van de juiste maat, en alles daar tussenin. En dat alles in 20 minuten.

Van de oudheid tot aan de tegenwoordige tijd, hebben mannen altijd ringen gedragen om te wijzen op hun rijkdom, voorrecht of hun burgerlijke staat. Zelfs vandaag de dag zie je nog mannen met collegeringen, genootschapsringen en clubringen. Ringen die ze dragen met een speciale bedoeling en die erg persoonlijk voor ze zijn.

De voordelen van het dragen van een ring

 • Een gouden band aan je ringvinger maakt meteen duidelijk dat je niet beschikbaar bent en hopelijk kun je daardoor gewoon genieten van een avondje stappen zonder ongewenste avances.
 • Stress-speeltjes zijn voor kinderen. Echte mannen kunnen hun tijd besteden en hun focus ergens op richten met niets anders dan alleen de ringen aan hun vingers.
 • Ringen benadrukken op natuurlijke wijze wat je draagt en voegen een ontastbaar 'je ne sais quoi' toe aan iedere outfit. Een edelsteenring in het bijzonder, kan helpen om kleur naar boven te brengen.
 • Toon je verbondenheid met een ring aan je pink. Je kunt de liefde voor je voetbalclub, een school of zelf voor een politieke partij tot uitdrukking brengen met een ingetogen zegelring.
 • Goud is duur. Als je graag je welvaart aan de wereld wilt tonen, is er geen betere manier om dat te doen dan met een handjevol bling.

Aan welke vinger kan een man een ring dragen?

Je bent vrij om ringen te dragen aan welke vinger dan ook. Er zijn geen regels of wetten (tenminste niet in Nederland), die bepalen wat je aan je vingers kunt doen.

Dat gezegd hebbende, zijn er natuurlijk wel bepaalde verwachtingen. Er zijn traditionele normen en nog meer - waarvan sommige de tand des tijds hebben overleefd, en andere zijn verdwenen in de vergaarbak van de geschiedenis.

1: Duimringen

Duimringen zijn nog steeds redelijk ongebruikelijk in Nederland, ofschoon ze wel groeien in populariteit. Als jij al twee ringen aan een hand draagt, is je duim de beste plaats om er nog een te dragen. Je wilt namelijk niet dat je vingers overbevolkt raken.

2: Wijsvingerringen

Die zijn om naar dingen te wijzen. Lang geleden, gebruikten sommige zeer hooggeplaatste personen hun wijsvinger voor een zegelring met hun familiewapen, iets dan nu echter zelfs nog ongebruikelijker is dan een zegelring aan je pink. Als je echt wilt dat je ring opvalt, draag hem dan aan je wijsvinger en spendeer flink wat tijd met het wijzen naar dingen.

3: Middelvingerringen

De middelvinger sleept geen historische bagage met zich mee. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat mensen misschien denken dat je getrouwd bent, of een anachronistische schriftgeleerde, en je kunt elke ring dragen die je maar wilt. Door een forse ring te dragen om wat toch al je dikste vinger is, kan echter je ring- en/of wijsvinger in de knel komen te zitten.

4: Ringvingerringen

Zoals de naam al suggereert, is dit de vinger waarvan verwacht wordt dat mannen er een ring dragen. In het bijzonder een trouwring aan de linkerhand. Er zijn geen regels die aangeven dat dit per se moet. Je kunt een trouwring dragen om welke vinger je maar wilt, of er helemaal geen dragen. Als je er echter een ring aan je ringvinger draagt, zullen de meeste mensen aannemen dat je getrouwd bent.

5: Pinkringen

Op de foto: Titus Stalen Ring

Historisch gezien was deze vinger gereserveerd voor zegelringen, gebruikt om juridische en officiële documenten te tekenen door het ringoppervlak in hete was te dopen, waarmee een zegel werd gecreëerd. Dit gebruik is echter in onbruik geraakt sinds de komst van de balpen en zelfplakkende enveloppen.
Sinds ongeveer een jaar of honderd, is de pink thuishaven voor college- en clubringen. Vaak met versierde patronen, wapens of zegels, maar niet altijd.

Soorten mannenringen

Zegelringen

Zegelringen voor mannen zijn ouderwets cool. Zoals de naam al zegt, moeten zegelringen een soort teken of symbool dragen. Meestal is dat bijvoorbeeld een familiewapen of het motief van een club of school. Maar niets houdt je tegen om bijvoorbeeld het embleem van je favoriete voetbaalclub op een zegelring te laten printen, of zelfs om je eigen ontwerp te maken.

Zegelringen zijn meestal van goud gemaakt en kunnen aan de pink van beide handen worden gedragen of, minder gebruikelijk, aan de wijsvinger.

Trouwringen

Meestal gedragen aan de ringvinger van de linkerhand, zijn de meeste trouwringen van goud of zilver, met een eenvoudig, onversierd design.

Andere metalen zoals platina of wolfraam beginnen steeds populairder te worden, en het is ook niet meer compleet ongepast voor mannen om een diamanten trouwring te dragen.

Pinkringen

Elke ring die aan de kleinste vinger van een van beide handen wordt gedragen is een pinkring. Meestal zegelringen, maar dat hoeft niet per se.

Ze zijn klein en ze zitten niet in de weg bij wat je aan het doen bent. Pinkringen voor mannen kunnen van elk materiaal gemaakt zijn, van goud tot plastic en kunnen zelfs van leer zijn.

Duimringen

Zoals we al eerder zeiden, is je duim een prachtige plaats om een ring te dragen als je niet wilt dat je hand overvol aanvoelt met een te veel aan sieraden.

Er is voldoende plaats en duimringen voor mannen kunnen zo groot en zo opvallend zijn als je maar wilt. Dat geldt zeker voor bijvoorbeeld schedelringen die de laatste tijd weer enorm populair zijn. Met ringmaterialen variërend van roestvrijstaal tot tanzaniet, zorgt een ring aan je duim er gegarandeerd voor dat je opvalt.

Materiaal gebruikt voor mannenringen

Het kiezen van een materiaal voor een ringband is net zo belangrijk als bedenken aan welke vinger je hem wilt gaan dragen. Hij zit namelijk tegen je huid aan en dus wil je iets wat comfortabel zit, geen allergische reactie veroorzaakt en niet makkelijk vervormt als je met iets hards in aanraking komt.

Gouden ringen

Puur goud heeft een onmiddellijk herkenbare oranjeachtige kleur en is traditioneel materiaal voor trouwringen. Het is ook een van de makkelijkste metalen om te bewerken en was waarschijnlijk het eerste materiaal dat ooit voor sieraden werd gebruikt.

Als je een ring koopt, is het onwaarschijnlijk dat je met een puur goden exemplaar (24-karaats) thuiskomt, en het is ook niet waarschijnlijk dat je dat wel zou willen. Puur goud is namelijk zacht, vervormt makkelijk en is duur.
De meeste gouden ringen van hoge kwaliteit zijn 18 karaarts - wat wil zeggen dat 18/24 oftewel driekwart van de legering goud is.

 • Voor: Tijdloos en klassiek
 • Voor: Onmiddellijk herkenbaar
 • Voor: Wordt niet dof, aangetast
 • Tegen: Puur goud is erg zacht en beschadigt makkelijk
 • Tegen: Een goudlegering kan materialen bevatten die slecht reageren op je huid
 • Tegen: Duur

Witgouden ringen voor mannen

Witgoud is een legering, wat betekent dat puur goud is gesmolten met een ander metaal om een nieuw materiaal te creëren. Er is geen industriële standaarddefinitie en als je een ring van witgoud koopt, krijg je waarschijnlijk een legering van goud met zilver, koper, platina of nikkel.
Vaak worden witgouden ringen daarna nog verguld met rodium voor een glanzend witte afwerking.

Afgezien van de aantrekkelijkheid van de kleur, zijn witgouden ringen handgemaakt om de fysieke eigenschappen van he metaal te veranderen. Puur goud is zacht en kan makkelijk worden geplet. Witgoud gemaakt met een legering van nikkel is zowel hard als sterk.

 • Voor: Ziet er goed uit met elke kleur steen
 • Voor: Wordt niet dof, aangetast
 • Voor: Krasbestendig
 • Tegen: In de meeste legeringen is nikkel aanwezig, waardoor het materiaal niet geschikt is voor mensen die last hebben van allergieën
 • Tegen: De vergulde laag rodium kan mettertijd slijten

Platinaringen voor mannen

Waardevoller dan goud is platina een zeldzaam, vast metaal, doorgaans gedolven in Zuid-Afrika. Per jaar wordt er slechts een schamele 160 ton uit de aarde gehaald. Afgezien van de zeldzaamheidswaarde, is platina een ideaal materiaal voor herenringen, omdat het steviger en duurzamer is dan goud.

Als je een edelsteen in je ring wilt laten zetten, houdt platina beter en is minder kwetsbaar voor breukschade dan zijn gele tegenhanger.

 • Voor: Sterk, stevig en duurzaam
 • Voor: Uitstekend geschikt om edelstenen op zijn plaats te houden
 • Voor: Hypoallergeen, zo goed voor de gevoelige huid
 • Tegen: Duur
 • Tegen: Erg vast, dus erg zwaar

Titaniumringen voor mannen

Het grootste voordeel van titanium, afgezien van zijn prachtige glanzende, zilverachtige uitstraling, is de verhouding van de stevigheid ten opzichte van het gewicht. Het heeft de sterkte van staal, maar weegt praktisch niets.

Een ring gemaakt van titanium weegt ongeveer eenvijfde van een platinaring met eenzelfde formaat, en circa een kwart van een ring gesmeed uit goud. Als je wilt dat jouw ring er geweldig uitziet, maar je geen zin hebt om eerst je handen te trainen, dan is titanium de juiste keuze voor jou.

 • Voor: Lichtgewicht
 • Voor: Sterk
 • Voor: Recyclebaar
 • Tegen: Duur
 • Tegen: Zo licht dat je misschien vergeet dat je hem om hebt

Sterling zilveren ringen voor mannen

Klassiek en tijdloos Zilver wordt al minstens 4.500 jaar gebruikt om ringen van te maken en toen het in het oude Egypte voor het eerst werd geïntroduceerd, was het waardevoller dan goud. Zilveren ringen zijn eenvoudig, mooi en in vergelijking niet duur.

Het zilver dat het meest voor ringen wordt gebruikt wordt 925 zilver of sterling zilver genoemd. Dit betekent dat 92,5% van het metaal echt zilver is en het restant bestaat uit koper. In tegenstelling tot fijn zilver, dat zacht en kneedbaar is, maakt de toevoeging van koper sterling zilver hard en stevig - ofschoon enigszins gevoelig voor aanslag.

 • Voor: Sterk
 • Voor: Aanzienlijk goedkoper dan goud
 • Voor: Prachtige kleur en glans
 • Tegen: Gevoelig voor aanslag
 • Tegen: Metaal gebruikt in 925 zilver kan een reactie veroorzaken bij mensen met een koperallergie

Marcasietringen

Marcasietringen worden feitelijk niet gemaakt van het mineraal marcasiet - ze worden eigenlijk gemaakt van stukjes van zijn goede neef, ijzerpyriet, beter bekend als klatergoud, gezet in zilver.

Marcasietringen waren erg populair in het laat-Victoriaanse tijdperk als een ingetogen alternatief voor goud, en ze worden vaak gecombineerd met een zwarte edelsteen zoals onyx.

 • Voor: Erg voordelig
 • Voor: Stukjes pyriet zorgen voor een sprankelende uitstraling
 • Tegen: Makkelijk breekbaar en moeilijk te repareren
 • Tegen: Je voelt je belachelijk als je uit moet leggen dat dit klatergoud is

Ringen van wolfraam en wolfraamcarbide

Wolfraam is het hardste, sterkste metaal dat op aarde te vinden is. En mogelijk zelfs in het gehele universum.
Het is een metaal, net zo krachtig als jijzelf en het vormt de perfecte ring als je iets zoekt dat zo dicht mogelijk bij onbreekbaar komt als mogelijk. Dit gezegd hebbende, wolfraam ringen lopen krassen op en blijven niet altijd glanzend als ze hun onverwoestbare weg naar de eeuwigheid vervolgen.

In tegenstelling tot wolfraam, is wolfraamcarbide zelfs nog harder dan pure wolfraam, het krast niet en zorgt ervoor dat je ring zijn glans behoudt, zelfs als jij er allang niet meer bent.
Een belangrijke eigenschap om te onthouden is dat dankzij hun extreme hardheid en sterkte, wolfraamringen niet in grootte worden aangepast. Zorg er dus voor dat je er een koopt die perfect past en dat je daarna niet meer teveel aankomt.

 • Voor: Zowel wolfraam als wolfraamcarbide zijn hypoallergeen
 • Voor: Vrijwel onverwoestbaar
 • Voor: Ringen van wolfraamcarbide behouden hun glans eeuwig
 • Voor: Niet duur
 • Tegen: Kunnen niet in grootte worden aangepast
 • Tegen: Moeilijk door te knippen in geval van nood
 • Tegen: De carbideversie zal breken en niet meegeven bij contact met een sterke impact met harde oppervlakten

Keramische ringen

Keramische ringen kunnen gemaakt zijn van gebakken klei, maar worden meestal gevormd door hightech keramiek, zoals wolfraamcarbide en titaniumcarbide. Ze zijn ongelooflijk hittebestendig en hard en, in tegenstelling tot de keramiek dat werd gebruikt voor je favoriete vaas, zijn deze ringen splinterbestendig.

Geen van de materialen bevattend waarvan bekend is dat ze allergische reacties veroorzaken, zijn keramische ringen voor mannen verkrijgbaar in een grote variatie aan kleuren, motieven en oppervlaktextuur. Ze zijn ook redelijk goedkoop.

 • Voor: Kunnen worden gegoten in prachtige, complexe ontwerpen
 • Voor: Niet duur
 • Voor: Hypoallergeen
 • Voor: Kras- en deukbestendig
 • Voor: Lichtgewicht
 • Tegen: Kunnen niet in grootte worden aangepast
 • Tegen: Breken en geven niet mee bij contact met een sterke impact met harde oppervlakten

Houten ringen

De natuur is overal rondom ons, en kan dus ook aan je vinger zitten. Houten ringen zijn eco-vriendelijk en worden meestal op maat gemaakt door juweliers uit hardhout of hergebruikt materiaal zoals treinwagons.

Houten ringen zijn Hypoallergeen - wat wil zeggen dat ze geen materiaal bevatten dat irritaties of reacties kan veroorzaken. Ze zijn erg licht van gewicht en, als extra bonus voor de ecofiel, ook biologisch afbreekbaar.

 • Voor: Milieuvriendelijk
 • Voor: Hypoallergeen
 • Voor: Lichtgewicht
 • Voor: Niet duur
 • Tegen: Kunnen worden aangetast door water of andere chemicaliën
 • Tegen: Speciale verzorging nodig om in goede conditie te houden

Siliconeringen

Siliconeringen zijn glad, licht en zijn er in alle kleuren, vormen of textuur die je maar wilt of kunt bedenken. Ze zijn sterk en bestand tegen temperaturen van -50 ºC tot +500 ºC, zonder dat ze hun eigenschappen verliezen.

Silicone is een flexibel materiaal, dus vervorming of breuk vanwege de impact, is hier niet van toepassing. Een nadeel van siliconeringen is dat er geen stenen in kunnen worden vastgehouden.

 • Voor: Veerkrachtig
 • Voor: Flexibel
 • Voor: Goedkoop
 • Tegen: Kan geen stenen vasthouden
 • Tegen: Voelt niet aan als sieraad

Zamak ringen

Ofschoon het misschien klink als iets van een andere planeet, is Zamak gewoon een gegalvaniseerde zinklegering. Het bevat aluminium, magnesium en koper en is ook wel bekend als “potmetaal” of “witmetaal”. Deze ongewone naam is afkomstig van de Duitse afkortingen voor de verschillende elementen die het bevat. Het werd voor het eerst gemaakt in de Verenigde Staten in de jaren '20 van de vorige eeuw.

Zamak is nikkelvrij en hypoallergeen en kan worden gegoten in prachtige, rustieke designs waardoor het prachtig materiaal is om sieraden te ontwerpen.

 • Voor: Hypoallergeen
 • Voor: Niet duur
 • Voor: Heeft een vintage uitstraling
 • Voor: Lichtgewicht
 • Tegen: Ziet er niet verfijnd uit
 • Tegen: Kan makkelijk beschadigen door de elementen

Edelstenen gebruikt in ringen

Edelstenen voegen een vleugje klasse en karakter toe aan iedere ring en geven de drager meerdere kleurenopties om te combineren met zijn kleding, huidskleur en ogen. Hier zijn de meest gebruikte stenen in mannenringen.

Diamanten zijn 's mans beste vriend

Helder, kleurloos en met de eigenschap om licht te reflecteren waardoor een kamer kan oplichten. Diamanten zijn uitermate hard en behoren tot de meest waardevolle edelstenen ter wereld. De meeste daimanten bevatten kleine natuurlijke oneffenheden of inclusies en zuivere diamanten zijn aanzienlijk meer waard.

Ravissante robijnen

Met een rozige rode kleur, zijn robijnen verwoestend mooi en ze worden al sinds oudtestamentische tijden hogelijk gewaardeerd. Bijna net zo hard als diamant, bestaan robijnen uit een gamma aan kristallijnen aluminiumoxides, korund genaamd. Hoe donkerder en 'bloedachtiger' een robijn eruitziet, hoe waardevoller hij is. Robijnen komen het beste tot hun recht, gezet in een rijke geelgouden ring.

Schitterende saffieren

Qua structuur, hebben saffieren exact dezelfde samenstelling van korund als robijnen, maar met een belangrijk verschil - ze kunnen niet rood zijn. Ofschoon saffier meestal blauw is, is er geen reden dat ze niet groen, oranje, paars of zelfs zwart kunnen zijn. Hun kleur is namelijk afhankelijk van de mate van onzuiverheid in de steen. Een erg zeldzame soort, de zgn. 'kleurveranderingssaffier', wijzigt zelfs van kleur afhankelijk van het type lichtbron. Saffier is schitterend, gezet in een ring van een lichtere zilverkleur.

Smaragd

Smaragd is een groene edelsteen, die al meer dan 3.500 jaar wordt gedolven. Net als bij diamanten, hebben smaragden onzuiverheden of inclusies die met het blote oog zichtbaar zijn en een exemplaar zonder inclusies is hoogst zeldzaam. Kleuren kunnen variëren van bleek, mintachtig groen tot een donkergroene kleur, wat de duurst geprijsde variant is. Smaragd is niet bijzonder hard (zoals steen) en kan worden gegraveerd om je ring nog persoonlijker te maken.

Amethist

Amethist is een paarse of violette variant van kwarts en werd hogelijk gewaardeerd door de Oude Grieken die geloofden dat het dronkenschap voorkwam en hielp bij het voorkomen van katers. Het woord 'amethist' komt dan ook uit het Grieks en betekent 'niet onder invloed'. Een ring van amethist is relatief goedkoop en ziet er erg goed uit. Het perfecte accessoire voor een avondje statten.

Ringen van aquamarijn

Kun je raden waarom aquamarijn zo genoemd wordt? De oplossing zit verborgen in de naam. Aqua en marijn. Het is een kleur van zeewater. Het delicate, heldere blauw van de Middellandse zee om precies te zijn - niet het troebele bruin van de Waddenzee. Als je blauwe ogen hebt, laat een perfect gepolijste aquamarijnen ring deze prachtig uitkomen.

Tanzanieten ringen voor mannen

Tanzaniet is een pas recentelijk ontdekte zeldzame blauwe of violette edelsteen, met optische eigenschappen waardoor de steen van kleur verandert afhankelijk van de lichtbron die wordt gebruikt, en de hoek waarin gekeken wordt. In tegenstelling tot diamanten, waar onzuiverheden zelfs in de meer kostbare stenen vaak voorkomen, is tanzaniet vrijwel altijd zuiver. Gezet in een ring van witgoud, titanium of platina, zul je merken dat je voortdurend met je vingers aan het bewegen bent om de verschillende kleuren te vangen.

Ringen van zwarte diamant

Zwarte diamant is een term voor iedere normale witte diamant met te veel inclusies (onzuiverheden) en oneffenheden om echt mooi als sieraad te dienen. In natuurlijke zwarte diamanten, zijn veel van deze inclusies grafietclusters - die ze hun natuurlijke zwarte kleur geven. Voor bewerkte zwarte diamanten worden ook onzuivere witte diamanten als basis gebruikt, maar zij worden blootgesteld aan een hittebehandeling of bestraling om de zwarte inkleuring te bewerkstelligen.

Onyx

Is meestal zwart als het wordt verkocht door een juwelier. Onyx is een warme steen met afwisselende kleurenbanden. Het is noch zeldzaam, noch bijzonder duur. Rode variëteiten komen het meeste voor, maar al sinds de Romeinse tijd worden er vervalsingen gemaakt, waarbij rode Onyx in een suikeroplossing met zuur wordt gedompeld, waardoor de steen zwart wordt. Onyx ziet er prachtig uit, gezet in een zilveren of marcasieten ring.

Turquoise

Is turquoise blauw of groen? Geen van beide. Het is turquoise. In tegenstelling tot de meeste andere edelstenen die je in sieraden tegenkomt, is turquoise volledig ondoorzichtig en het heeft geen refractieve eigenschappen. Met kleuren die variëren van een blauwgroen naar een groenig blauw, wordt turquoise over de hele wereld gedolven en is al sinds de oudheid erg prijzig.

Moissaniet

Visueel gezien vergelijkbaar met diamant en bijna net zo hard. Moissaniet is ongelooflijk zeldzaam en komt alleen voor op plaatsen waar meteoorinslag heeft plaatsgevonden. Synthetisch, in een laboratorium gemaakt moissaniet kwam voor het eerst op de edelsteenmarkt tegen het eind van de 20e eeuw en is een attractief, redelijk geprijsd alternatief voor diamanten. In tegenstelling tot diamant, verandert moissaniet van kleur als het wordt verhit.

Peridot

Peridot is een olijfgroene edelsteen, vaak aangezien voor smaragd. Al sinds de tijd van de Oude Egyptenaren, toen het alleen werd gedolven op een klein eilandje in de Rode Zee, wordt het gebruikt als een decoratieve steen in ringen. Vanwege zijn chemische instabiliteit, is peridot meestal bezaaid met onzuiverheden - wat betekent dat de meeste peridotstenen vrij klein zijn.

Amber

Technisch gezien is amber geen edelsteen en het heeft geen vaste chemische formule. Niettemin is het een van de meest in het oog springende versieringen die je kunt vinden. Amber wordt gevormd uit het sap van een pijnboom door een eeuwenlang fossilisatieproces. In tegenstelling tot bij andere edelstenen, zijn inclusies hier hoogst waardevol en de aanwezigheid van een allang dood insect, zoals een muskiet zelfs nog meer. De meeste amber varieert qua kleur van lichtgeel tot een oranjerood. In het Caribisch gebied wordt echter ook blauwe en groene amber gedolven.

Tijgeroog

Een kwartsvariëteit met een verrassende gelijkenis met gefossiliseerd hout, is tijgeroog de ideale steen voor minder opvallende ringen. Het heeft meestal een ondoorzichtige saaie, bruien kleur, dooraderd met strepen lichter en donkerder materiaal.

Ringen die goed zijn voor je huid

Soms heeft je lichaam een hekel aan je. Je oh zo vreedzame immuunsysteem wat zichzelf normaal gesproken slechts langzaam roert om de ergste verkoudheid tegen te houden, gaat ineens op volle toeren draaien als het wordt geconfronteerd met een materiaal dat op zich volledig onschuldig is, wat vervelende fysieke reacties kan veroorzaken.

Zo af en toe zijn deze allergische reacties te wijten aan metalen die veel worden gebruikt in legeringen in ringen, zoals kobalt, nikkel of chroom. Ja dus, als jouw ring er de oorzaak van is dat je vingers beginnen te jeuken, kun je hem waarschijnlijk beter afdoen en nooit meer aanraken.

Wat kun je dus doen als je een voorliefde hebt voor vingersieraden, maar last hebt van contactontstekingen of een allergische reactie bij deze metalen?

Allergietests voor de metalen in je ring

Je eerste stop zou de huisarts moeten zijn voor een allergietest. Als je niet weet uit welke metalen je ring precies is gemaakt, kun je je het beste op alle metalen laten testen. Het is snel, (relatief) pijnloos en de resultaten zijn onmiddellijk beschikbaar. Zodra je erachter bent waar je huid op reageert, is het eenvoudig om ringen te vermijden die dat metaal bevatten.

Het materiaal waar de meeste mensen op reageren is nikkel en helaas is dat een bestanddeel van veel metaallegeringen. Als je de mogelijkheid en de middelen hebt, ga dan voor pure metalen zonder legering, zoals zilver, 24-karaats-goud of wolfraam.

Alternatief ringmateriaal voor een gevoelige huid.

Het kan zijn dat jouw huid niet goed reageert op alle metalen. Dat kan een gevolg zijn van allergieën, of eenvoudigweg vanwege het constante schuren van een hard object langs je huid. Bij sommige mensen kan er eelt ontstaan. En bij sommigen niet. Hier zijn enkele ringmaterialen die je als alternatief kunt overwegen.

 • Silicone
 • Hout
 • Keramiek
 • Wolfraam

Hoe houd je je ring schoon?

Om je hele leven van je ringen te kunnen genieten, is het belangrijk dat je ze goed schoonhoudt en zorgvuldig bewaart. De makkelijkste manier om ze schoon te maken is om gebruik te maken van de professionele service van een gekwalificeerde juwelier. Als je het liever zelf doet, is alles wat je nodig hebt voor metalen items zonder stenen, water, een niet-agressief schoonmaakmiddel, een tandenborstel met zachte haren en een katoenen doek om ze droog te wrijven.

Een zachte doek om sieraden te polijsten is ook niet duur en een effectieve manier om lichte aanslag te verwijderen. Als je ringen met edelstenen hebt, kun je vocht het beste tot een minimum beperken en geen schuurmiddel gebruiken om krassen tegen te gaan. Katoenen wattenstaafjes gedoopt in waterstofperoxide laten je sieraden weer glanzen. Hout mag niet nat worden. In het algemeen geldt voor sieraden dat ze niet in contact mogen komen met agressieve chemicaliën of gechloreerd water omdat dat ernstige schade kan toebrengen en verkleuringen kan veroorzaken. Ook kan de steen losser komen te zitten.

Jouw feestgesprekversie van de geschiedenis van herenringen

 • Oude Egyptenaren geloofden dat een ader de ringvinger verbond met het hart.
 • De zegelring van de paus werd gemaakt in de 13e eeuw en werd 'de ring van de visser' genoemd. Hij werd tot 1842 gebruikt om officiële correspondentie te ondertekenen.
 • In het oude Rome mocht alleen de gegoede patriciërsklasse een gouden ring dragen. Het plebs moest het met ijzer doen.
 • De kostbaarste ring ter wereld is de 'Roze Ster' - die een indrukwekkende 59,60-karaats roze diamant bevat. Hij werd in 2017 verkocht voor 57,3 miljoen Engelse ponden.
 • Het dragen van meerdere ringen aan één hand kwam pas in de mode in Europa in de latere Middeleeuwen.
 • In de Renaissanceperiode, werden er soms ringen met een geheime bergplaats gebruikt om documenten te verstoppen.
 • Engelse monarchen droegen traditioneel een speciale kroningsring, die aangaf dat ze spiritueel waren getrouwd met hun land.
 • Het is mogelijk om je stoffelijk overschot te laten behandelen en samen te persen in een diamant, om er daarna een ring van te laten maken. Een aangrijpend aandenken voor je treurende dierbaren.
 • De zwaarste ring ter wereld is de Najmat Taiba - met een gewicht van meer dan 60 kg, en versierd met 5 kg aan edelstenen.
 • Het bezit van de 'Eén Ring' stelt je in staat om op commando onzichtbaar te worden, maar kan ook je beoordelingsvermogen aantasten.

Vraag & antwoord

Ik ben elektricien en zoek een niet-geleidende ring. Wat zijn mijn opties?

Je wilt je verre houden van ringen van metaal, zoals goud of zilver. Ringen gemaakt van hout, silicone of keramiek zullen fantastisch staan en geleiden geen elektriciteit.


Wat is het meest duurzame materiaal voor ringen?

Het hardste, sterkte metaal voor ringen is wolfraamcarbide. Het is supersterk, en ook krasbestending.


Hoe lang moet je wachten om een beloftering te krijgen?

Belofteringen zijn geen verlovingsringen, en dienen simpelweg als herinnering aan een belofte die je aan iemand hebt gedaan. Dat kan zijn dat je hebt beloofd van iemand te houden tot je dood, of dat je altijd een pak melk zult meenemen op je weg naar huis. De wachttijd hangt dus af van het gewicht van de toezegging die je doet, en dat bepaal je helemaal zelf.


Wat is het maximumaantal ringen dat een man kan dragen?

Daar is geen vastomlijnd antwoord voor. Dit is ook weer afhankelijk van je persoonlijke stijl en van de indruk die je wilt maken. Als je opzichtig je welvaart wilt tentoonspreiden, kun je gerust een complete handvol bling dragen.


Waarom draag je een trouwring aan de linkerhand?

De Oude Egyptenaren geloofden dat er een ader liep van de linker ringvinger naar het hart. Zij gaven dat geloof door aan de Romeinen, die dit bloedvat de 'Vena Amoris' (de ader der liefde) noemden.


Moeten mannen een verlovingsring dragen?

Dat bepaal jijzelf. Je bent nog niet getrouwd, maar je bent ook niet meer beschikbaar. Met een verlovingsring maak je dit duidelijk en dat helpt bij het voorkomen van ongewenste avances.


Is het waar dat je ringmaat gelijk is aan je schoenmaat?

Nee.


Waarom zijn wolfraamringen zo goedkoop?

Dat zijn ze niet. Of dat zouden ze in ieder geval niet moeten zijn. Zoals met alles, krijg je waar je voor betaalt. Als een wolfraamring belachelijk laaggeprijsd is, is hij waarschijnlijk ook gemaakt van lage kwaliteit materiaal, zonder kwaliteitscontrole en zwaar gelegeerd met slechte materialen.


Hoe zou een ring moeten zitten?

Comfortabel. Los genoeg zodat je hem onder problemen rond je vinger kunt draaien, maar niet zo los dat hij uit zichzelf afvalt.


Is het beter om een ring te verkleinen of te vergroten?

Voor een juwelier is het aanzienlijk makkelijk om een ring te verkleinen, dan om hem groter te maken.


Wat kun je in een herenring laten graveren?

Alles wat past. De namen van je kinderen. Een belofte voor liefde, eer of gehoorzaamheid. Een eed om de man te doden die je vader heeft vermoord. De tekst van je favoriete track van Right Said Fred. Praktisch gezien, zul je de tekst meestal moeten beperken tot een maximum van 200 karakters.


Zijn er geschikte ringen voor mannen die een hekel hebben aan het dragen van ringen?

Probeer eens iets superlichts en duns, zodat je geen extra ballast en gewicht voelt. Titanium is een goede keus.


Is het gepast om mijn voormalige trouwring nu als zegelring aan mijn andere hand te dragen?

Wow. Dat hangt van de omstandigheden af. Als je weduwnaar bent, is het een mooie herinnering. Als je weduwnaar bent, omdat je je vrouw hebt omgebracht, dan niet. Dan is het gewoon eng. Een trouwring als zegelring dragen na een scheiding, betekent waarschijnlijk dat je het nog niet achter je hebt gelaten.


Aan welke vinger kan ik een broederschapsring dragen?

Broederschapsringen geven aan dat je lid bent van een broederschap of van een andere schemerige organisatie. Ze worden meestal aan de pink gedragen of, minder gebruikelijk, aan de wijsvinger.


Hoeveel moet ik uitgeven aan een trouwring?

Als het voor jezelf is, moet je gewoon doen waar jij je goed bij voelt. Zorg ervoor dat je een ring uitzoekt die je echt mooi vindt en die je eventueel voor de rest van je leven wilt dragen. Dat hoeft niet per se duur te zijn.***

Betalingsmogelijkheden

Wij accepteren bijna alle kaarten. Neem contact op als je vragen hebt over betalingen.

Contacteer ons

02 588 91 33
We zijn op weekdagen geopend van 09.00 - 17.00 uur

Inspiratie en voordelen

Geef hier je e-mailadres inE-mail is niet geldig
Je kunt je altijd afmelden

Wow, yes!

Je hebt de juiste beslissing genomen!

Binnen enkele dagen mag je van ons je eerste mail ontvangen.

Leer ons kennen

Lees hoe Trendhim groeide van niets naar meer dan 5.000 unieke producten. Iedereen heeft zijn verhaal… dat van ons bevat een gazelle.


Vind Ons

© 2009-2019 | Trendhim.be | Tel: 02 588 91 33 - info@trendhim.be | Verkoopvoorwaarden | CSR | Pers
OK
Sluiten
Voeg toe aan winkelwagen
Log in

Oeps! Controleer alsjeblieft je e-mailadres en je wachtwoord.

Geef hier je e-mailadres inE-mail is niet geldig
Oeps! Je mist dit veld nog
Reset mijn wachtwoord Maak een Account
Reset mijn wachtwoord

Hoera! We hebben je een e-mail gestuurd. Je kunt bijna inloggen!

Geef hier je e-mailadres inE-mail is niet geldig