365-daags retourbeleid
Verzending 3 € - Gratis vanaf 49 €
078 48 28 44 - (werkdagen van 09.00 - 16.00 uur)
Alle accessoires
Kostuumaccessoires
Sieraden
Tassen & Portemonnees
Verzending 3 € - Gratis vanaf 49 €
Trendhim
×
Trendhim
Taal:
Armbanden
Baardverzorging
Bretels
Brillen zonder sterkte
Dasspelden
Handschoenen
Horloges
Kettingen
Manchetknopen
Oorbellen
Petten, hoeden en mutsen
Pochetten
Portemonnees
Reversspelden
Riemen
Ringen
Scheren
Sjaals
Stropdassen
Tassen
Vlinderdassen
Zonnebrillen
078 48 28 44
Werkdagen van 09.00 - 16.00 uur
bekijk alle

Herenkettingen - Jouw ultieme gids

Of je nu een eenvoudige ketting zoekt, of een met genoeg bling om vanuit de ruimte gezien te worden, kijk hier voor alles wat je nodig hebt om te beginnen. Lees hoe je de juiste lengte kiest en hoe je dogtags kunt dragen zonder gearresteerd te worden.

Van arendsklauwen van de Neanderthalers tot Jay Z’s Cubaanse schakelketting van $200.000, herenkettingen zijn blijvertjes. Naar welke ketting je ook op zoek bent, kies er een die jouw verhaal kan vertellen. Een accessoire doet meer dan er alleen maar goed uitzien – het symboliseert jouw reis, een avontuur, een speciaal moment in je leven of het herinnert je misschien zelfs aan een bepaalde tijd en plaats. Welk verhaal vertelt de jouwe?

Hoe draag je een mannenketting?

 1. Weet welk verhaal je wilt vertellen
  Vraag je zelf af hoe opvallend je ketting moet zijn. Wil je een absurd dikke goudkleurige ketting of een eenvoudige stalen schakelketting met een kruishanger?
 2. Weet wat je bij de ketting wilt dragen
  Draag je hem over of onder je hemd of T-shirt? Als je dit weet, helpt je dat bij je keuze van formaat en lengte. Een schakelketting met een hanger van Thors hamer kan stijl toevoegen als hij gedragen wordt over een eenvoudig T-shirt, terwijl een 2 mm goudkleurige stalen schakel beter past als hij net onder een gekleed hemd uitkomt.
  En als je iets lichts zoekt voor de zomer, dan past een gewaxt katoenen koord perfect bij het zwembad en een drankje 's nachts.
 3. Weet welke kleur je nodig hebt en match hem met metalen
  Van gekleurde kralenkettingen tot zilver- en goudkleurig roestvrij staal, je ketting moet matchen met andere kleuren van je outfit en met andere metalen. Als je ook armbanden, ringen of een horloge draagt – en waarom zou je dat niet doen? – zorg voor samenhang. En, omdat kettingen de huid raken, zorg ervoor dat ze van nikkelvrij metaal zijn om te voorkomen dat je een allergische reactie krijgt.
 4. Weet hoe veel je er wilt
  Dit hangt samen met #2. Het is lastig om onder een hemd meerdere kettingen te dragen, zonder dat de contouren zichtbaar zijn. Maar over een hemd... ga je te buiten.
  Kies 2-3 kettingen, als je meerdere kettingen wilt dragen, in lagen, of ga voor verschillende textuur en variërende lengtes. Als je 3 dikke, goudkleurige halskettingen draagt, zal dat er lang niet zo goed uitzien als 2 kettingen van verschillende diktes en 1 kralenketting met goudkleurige stalen accenten.

Het kiezen van de beste maat & kettinglengte

Het model is 1,71 meter en weegt 65 kilo. Hij draagt een schakelketting van 50 cm (1), van 55 cm (2), van 60 cm (3) en één van 65 cm (4).

Voor de meeste herenkettingen, is 50 cm de gemiddelde lengte. Die hangt op je sleutelbeen tussen de bovenste twee knoopjes van een hemd en ziet er zowel over als onder een hemd goed uit. Als je een ketting draagt met een hanger, kies dan voor 55-63 cm zodat de hanger ongeveer midden op je borst eindigt.

 • 35-45 cm – Goed passend en zichtbaar over je hemd te dragen.
 • 50-55 cm – Valt op je sleutelbeen en is de meest gebruikelijke maat voor mannenkettingen. Kan zowel over als onder je hemd gedragen worden.
 • 55-61 cm – Valt op het midden van de borst en ziet er geweldig uit met een medaillon, hanger of met dogtags. Kan zowel over als onder je hemd gedragen worden.
 • 61-76 cm – Ontworpen om over je hemd gedragen te worden. Komt het best uit met een grotere hanger of een dikkere ketting. Pakt volledig ieders aandacht.

Als je alleen een ketting draagt (en niet op zoek bent naar een ketting om een statement te maken), dan is een dikte van 2-6 mm een goed begin. Als je er een hanger aan hangt, zorg er dan voor dat die past bij de ketting en niet overschaduwd wordt door de dikte van de schakels. Als je een forse, goudkleurige halsketting zoekt uit de 'bling'-categorie, shop dan voor 12 mm of dikker. Kettingdikte en lengte gaan hand in hand, dus moet je zorgen voor de juiste proporties ten opzichte van elkaar – met andere woorden, geen ketting van 35 mm met een dikte van 12 mm.

 • 1-6 mm – Deze variëren van discreet dun tot de standaard breedte voor de meeste mannenkettingen. Passen makkelijk onder je hemd.
 • 6-10 mm – Deze kettingbreedte werkt prima met hangers en kettingen die je over je hemd wil dragen.
 • 10-X mm – Hiermee val je in de ‘ik draag deze om indruk te maken'-categorie. Kettingen van meer dan 10 mm (de dikte van een recente iPhone) worden gedragen om aandacht te vragen.

6 soorten kettingen voor mannen

Vergeet de kostuumsieraden of de parelketting die je grootmoeder draagt. Tegenwoordig, zijn er herenkettingen in een grote variëteit aan stijlen om aan te sluiten bij jouw verhaal.

1. Dogtags

Dogtags dateren al uit de Amerikaanse Burgeroorlog en de 1e en 2e Wereldoorlog. Ze werden gedragen ter identificatie van gewonden en doden. Tijdens de 2e Wereldoorlog, begon de VS er een religieuze voorkeur aan toe te voegen, maar dat werd toen nog beperkt tot P voor protestant, C voor katholiek of H voor Joods. Later, tijdens de Koreaanse oorlog (1950-53), werd de letter X toegevoegd voor 'not listed'(onbekend) en een Y voor geen religie of de keuze om die niet bekend te maken. Sorry Jedi's, jullie zullen de X moeten kiezen.

Soldaten dragen traditioneel 2 dogtags – één die bij het lichaam blijft en één die wordt verzameld voor identificatie en administratie. Een tag hangt aan de hoofdketting en de andere is verbonden met een dunnere ketting om snel af te kunnen halen.

Dogtags & graveringen
Dogtag-kettingen zijn opgeschaald van het slagveld naar mode en worden, ofschoon niet meer gebruikt om een lichaam in een mortuarium te identificeren, nog steeds gebruikt als een vorm van zelfidentificatie. Vandaag kun je dogtags laten graveren met alles, van een speciale datum tot een herinnering om te herdenken.

Als jouw dogtag gegraveerd is met iets persoonlijks of een speciale betekenis heeft, dan wil je hem misschien liever onder je hemd dragen... zeker als je naar kantoor gaat of naar een formeel evenement. Anders kun je hem gewoon aan de buitenkant dragen en je klaar maken voor een goed gesprek. Weet je niet hoe jij je dogtag het beste kunt personaliseren? Klik dan hier voor graveer-ideeën en inspiratie.

2. Schakelkettingen

De meeste mannenkettingen vallen in deze categorie. Een schakelketting bestaat uit een schakel van ringen, schijfjes of kralen die in elkaar haken. Ofschoon dat eenvoudig genoeg klinkt, zijn er talloze variaties en stijlen schakelkettingen om uit te kiezen... en dan hebben we het nog niet eens over de hoeveelheid sluitingen. Je wilt een sluiting die het gewicht van de ketting voldoende steunt en makkelijk dicht gaat (zeker als je alleen bent als je je aankleedt).

SOORTEN SCHAKELKETTINGEN VOOR MANNEN

 1. Kabelketting – De kabelketting is de populairste optie voor mannen. Hij bestaat uit aaneengeschakelde ovale schakels en lijkt op een echte ketting. Alleen zijn kabelkettingen niet de meest statementmakende kettingen op de markt, maar ze zijn geweldig om te combineren met een kruis, munt of hanger.
 2. Curb-ketting – Kettingen met curbschakels zijn gemaakt van schakels die in elkaar vallen als ze plat liggen. Je ziet vaak forse, dikke curbkettingen als streetwear of in urbanstijl. Cubaanse kettingen of schakelkettingen zijn populaire variaties op de curbketting.
 3. Marineketting/ankerketting – Voor alle zeeliefhebbers, zijn marinekettingen geïnspireerd door ankerkettingen, gebruikt op schepen. Elke ovale schakel heeft een horizontale staaf door het midden en ze zitten aan elkaar vast als kabelkettingen en ze liggen plat net zoals curbkettingen.
 4. Figaroketting – Met zijn oorsprong in Italië, ontleent de Figaroketting zijn naam aan de hoofdpersoon uit de Barbier van Sevilla, een bekende Italiaanse opera. Deze ketting is speciaal vanwege zijn patroon van platte, ovale schakels. Het patroon bestaat meestal uit 1 grote schakel, gevolgd door 2-3 kortere schakeltjes. De Figaro-schakelketting is een variatie op de curbketting.
 5. Touwketting – De touwketting bestaat uit verbonden schakels die lijken op touw. Touwschakelkettingen staan bekend om hun stevigheid en worden vaak gecombineerd met een hanger.
 6. Tarweketting – In een tarweschakelketting, zijn ovale schakels samengevlochten in dezelfde richting zodat ze iets weg hebben van de top van korenhalmen. Tarwekettingen worden vaak gebruikt met hangers.
 7. Balketting – De balketting (kralenketting) is de meest gebruikte voor dogtags en sleutelkettingen. Deze bestaat uit aaneengeschakelde balvormige schakels, met of zonder tussenstukjes of openingen.
 8. Visgraatketting – De visgraatketting is een platte ketting met V-vormige schakels in afwisselende richtingen. Deze wordt vaak verward met een Omega-ketting die een vergelijkbaar design heeft, maar gemaakt wordt van platte stukjes met een gebogen ontwerp. Visgraatkettingen zijn minder flexibel dan Omega-kettingen en zijn gevoelig voor knikken. Beide zijn berucht om het trekken en knijpen van de fijnere haartjes in je nek – een geweldige reden om je haren bij te houden.
 9. Box-ketting – Vierkante schakels geven de box-ketting zijn naam. Box-kettingen zijn er in veel variaties qua breedte en zijn perfect voor hangers.
 10. Slangenketting – Een variatie op de visgraat en Omega-kettingen. Slangenkettingen zijn gemaakt van strak geschakelde plaatjes of bandjes die iets weg hebben van slangenhuid. Het resultaat is een glad, rond zigzagpatroon. Ze staan bekend als delicaat en zijn daarom ook zeer geschikt voor hangers.

SOORTEN KETTINGSLUITINGEN

 1. Veerringsluiting – Veerringsluitingen werken met een veermechanisme. Ze werken met een klein hendeltje dat je terugtrekt om dan het ringetje (aan de andere kant van de ketting) erin te schuiven. Dan laat je het hendeltje los en sluit de ketting.
 2. Karabijnsluiting – Karabijnsluitingen zijn geveerde sluitingen. Je kunt ze makkelijk met één hand openen en sluiten. Om ze te openen, duw je op een hendeltje met je duim. Dan laat je het hendeltje los om de ketting te sluiten. De Engelse benaming, lobster claw, is ontstaan vanwege de gelijkenis met een kreeftenklauw.
 3. Trommel- of tonsluiting – Trommelsluitingen zijn gemaakt van 2 metalen stukjes, samengeschroeft tot een tonvorm.
 4. Vishaaksluiting – Vishaaksluitingen bestaan uit een metalen haakje, vastgemaakt in een ringetje aan de andere kant van de ketting.
 5. Magnetische sluiting – Magnetische sluitingen zijn samengesteld uit 2 magneetjes die samenzitten. Super makkelijk te gebruiken, maar minder stevig dan een karabijnsluiting of een veerring.

3. Hangerkettingen

Een hangerketting is de algemene benaming voor alle kettingen waar iets aan hangt – een hanger Zelfs een dogtagketting is een hangerketting.

Stylist en visagist, Cianne Denize , adviseert om een hanger te kiezen die weerklank vindt bij jou. “Hij hangt om je nek; zorg er dus voor dat je niet de eerste de beste hanger neemt die je tegenkomt. Draag je hem onder of over je hemd en pak? Of over een T-shirt? Dat bepaalt hoe fors of dun de hanger zijn kan. En houd er rekening mee dat het mogelijk het begin van een gesprek kan zijn. Als je binnenstapt met een Hamer van Thor aan je ketting… kun je er donder op zeggen, dat ik je vraag wat er aan de hand is.”

Verschillende hangers hebben verschillende betekenissen en krijgen misschien nog een andere betekenis in jouw verhaal en reis.

 • Veerkettingen symboliseren vrijheid.
 • Ankerkettingen staan voor stabiliteit, veiligheid en hoop.
 • De Hamsa-ketting stelt de hand van God voor in het Midden-Oosten.
 • Ankh-kettingen waren het symbool voor de levensadem bij de Oude Egyptenaren.
 • Kruiskettingen zijn direct verbonden met spiritualiteit en christelijk geloof.
 • Muntkettingen zijn legendarisch als brenger van geluk en voorspoed voor de drager.
 • Klauwkettingen en -sieraden zijn verbonden met bescherming en kracht voor de indianen.
 • Boeddha-kettingen staan symbool voor vrede, geluk en levensduur.
 • Vikingsieraden zoals kettingen met de hamer van Thor, zijn altijd trendy gebleven en zijn legendarisch voor het beschermen voor de drager. En dan hebben we het er nog niet over dat Mjölnir bergen met de grond gelijk kon maken. We weten niet zeker of jouw hangerketting daar ook toe in staat is... maar het is wel een geweldig verhaal, toch?

4. Religieuze kettingen

Religieuze kettingen voor mannen zijn hangerkettingen. Maar omdat dit soort kettingen nogal speciaal is, hebben we ze gescheiden van de rest. In het joodse geloof worden kettingen met het boze oog, een Hamsa of een Davidster als hanger gedragen. In de Islam, zijn hangers die de Koran voorstellen, of met de naam van Allah, populaire opties. Bij de christenen, zie je kruiskettingen voor mannen, heiligenmedaillons en rozenkransen. Ofschoon rozenkransen traditioneel gezien gebruikt worden om gebeden te tellen, worden ze ook als ketting gedragen door zowel gelovigen als niet-gelovigen.

SOORTEN KRUISKETTINGEN

 1. Latijns kruis – Dit is meest voorkomende en herkenbare kruishanger. Hij vertegenwoordigt het kruis van de kruisiging.
 2. Grieks kruis – Nog een populaire kruishanger met gelijke armen aan alle kanten.
 3. Kruisbeeld – Niet te verwarren met een Latijns kruis. Een kruisbeeld stelt de kruisiging van Jezus voor en toont zijn lichaam, aan het kruis genageld.
 4. Kruisvaarderskruis – Ook wel bekend als het Jerusalem-kruis. Deze hanger bestaat uit een groot kruis met kleinere kruisen op elke hoek.
 5. Byzantijns kruis – Ook wel Russische Orthodox kruis genoemd. Dit kruis komt oorspronkelijk uit het 6e Byzantijnse Keizerrijk en wordt gekenmerkt door drie horizontale dwarsbalken.
 6. Keltisch kruis – Staat voor het eeuwige leven. Dit Ierse kruis lijkt wel op het Latijnse kruis met een cirkel in het midden.
 7. St. Thomas-kruis – Ook bekend als Perzisch kruis, kan dit kruis worden herleid tot een van de oudste christelijke gemeenschappen ter wereld – de St. Thomas Christenen uit India.
 8. Gotisch kruis – Het gotische kruis wordt geassocieerd met de Gothic-cultuur.
 9. Ankh-kruis – Oorspronkelijk een symbool uit het oude Egypte dat staat voor leven, werd het later geadopteerd door de Egyptische en Noord-Afrikaanse christenen (de Kopten).
 10. Zijwaarts kruis – Een Latijns kruis op z'n kant vertegenwoordigt dat het werk van Christus erop zat met zijn dood en herrijzenis.

5. Kralenkettingen

De eerste kralenketting dateert van 110.000 jaar geleden en werd gevonden in de Skhul-grot in Israël. Ofschoon de eerste kralensieraden van schelpen gemaakt werden, heb je ze tegenwoordig van hout, steen, metaal en plastic. En, op nachtmarkten wereldwijd, vind je ook nog steeds kralenkettingen van schelpen.

Een kralenketting heeft iets waardoor hij een idee van ontspanning en vrijheid geeft. Misschien is het de relaxte, yoga-achtige eilandsfeer die een houten kralenketting uitstraalt. Of misschien is het dat de meeste kralenkettingen langer dan gemiddeld zijn – waardoor ze een Bohemian uitstraling geven aan je outfit. Wat de reden ook is, een kralenketting trekt de aandacht. Maak je dus klaar om jouw verhaal te vertellen.

6. Leren kettingen

De sleutel tot het dragen van een leren ketting is dat hij moet matchen met ander leer dat je draagt. Ofschoon het geen wet van Meden en Perzen is, zorgt het matchen van je ketting met je horlogebandje of leren riem ervoor dat je hele outfit netjes en overzichtelijk blijft.

Veel kettingen meet leren koorden zijn ontworpen om er hangers of zelfs sleutels aan te hangen. Als het dragen van dierenhuid niets voor jou is, shop dan voor touwkettingen van katoen of veganistisch leer. Welke je ook kiest, dit type herenketting geeft een relaxte uitstraling aan je outfit. Houd dat in gedachte als je shopt voor een sollicitatiegesprek, bruiloft of formeel evenement. Je bent dan misschien beter af met een stalen (schakel)ketting.

In tegenstelling tot kettingen van roestvrij staal, kun je beter niet douchen met een leren ketting om. Leer verliest zijn natuurlijke oliën als het nat wordt, en kan krimpen. Nog een belangrijke reden om geen leren ketting of armband te dragen onder de douche is verkleuring. Als het geverfd of beschilderd leer is, kan langdurig contact met water ervoor zorgen dat de kleur afschilfert of verkleurt.

Schoonhouden & verzorgen van je ketting

Te veel vuil en stof op je halsketting kan veroorzaken dat hij breekt of zijn glans verliest. En hangers zien er sowieso beter uit zonder maandenlange vingerafdrukken, zweet en aangekoekte olie. Kijk naar het materiaal en volg de aanwijzingen hieronder voor algemeen onderhoud.

Hoe maak je een ketting en sieraden van roestvrij staal schoon?

 1. Voeg enkele druppels mild afwasmiddel toe aan een kom met warm water.
 2. Dip een zachte, pluisvrije doek in het water en veeg de ketting (eerst de hanger eraf halen), af totdat hij schoon is.
 3. Spoel de zeepresten van de ketting af.
 4. Droog de ketting af met een schone handdoek en laat hem dan verder drogen.
 5. Gebruik een polijstdoekje voor extra glans.

De stappen hierboven kunnen ook gevolgd worden voor stalen ringen, armbanden en hangers. Sommige mensen bij ons in het bedrijf zweren bij tandpasta en een oude tandenborstel om roestvrijstalen kettingen schoon te maken. Zorg ervoor dat je een niet-schurende, niet-wittende tandpasta gebruikt dan en spoel de ketting daarna extra goed af.

Hoe maak je leren kettingen en armbanden schoon?

Dompel een leren ketting niet in water omdat het leer dan kan krimpen of zijn kleur verliezen. Neem in plaats daarvan een licht vochtige doek met een drupje milde handzeep (niet-hydraterend) om daarmee voorzichtig langs de ketting te wrijven. Wrijf hem dan met een schone, vochtige doek na en laat het leer daarna goed drogen voordat je de ketting weer gaat dragen.

Hoe maakt je kettingen met kralen of steen schoon?

Houd je kralenketting als nieuw met een zacht borsteltje (een oude tandenborstel) en een kom warm water. Voeg een druppel of twee mild afwasmiddel toe en borstel de kralen voorzichtig schoon. Gebruik een schone, vochtige handdoek om de zeep eraf te vegen en laat de ketting daarna goed drogen.

Jij vroeg – wij antwoordden

Wat is een Cubaanse schakelketting?

De Cubaanse ketting is een variatie op een kabelketting. Hij heet zo naar de Cubaanse wijken van Miami, waar deze ketting populair werd in de jaren '70 en '80 van de vorige eeuw. Maar je vind deze onmiskenbare sexy uitstraling nu langs alle kusten en over de hele wereld.


Dragen mannen chokers?

Mannen dragen zeker chokers… ze heten stropdassen. Draag een vlinderdas als je afwisseling wilt, maar laat het dragen van choker-halskettingen maar over aan de vrouwen uit de 19e eeuw.


Is het illegaal om dogtags te dragen?

Nee hoor. Het is niet illegaal om als burger dogtags te dragen. In de VS is het wel illegaal om militaire medailles of decoraties te dragen om anderen voor de gek te houden of voor prestige of beloning. Dus... zolang als je dat niet doet, zit je goed.


Welke soorten kettingen trekken niet aan je haar?

Omdat de meeste mannen in hun nek dikker haar hebben (en zich scheren),is het geen enorm probleem om een ketting te vinden die niet trekt of knijpt. Maar als je je daar toch zorgen over maakt, vermijd dan visgraat- en Omega-kettingen. Ga voor een bal-, box-, curb-, marine- of Figaro-ketting voor de zekerheid.


Wat is een goede maat ketting voor een man?

Voor de meeste mannen die shoppen voor een schakelketting, geldt: zoek er een van 50 cm lengte en een breedte van 2-6 mm. Als je een hanger wilt toevoegen, shop dan voor 55-60 cm en een breedte van 4-6 mm.


Hoe dik moet een ketting voor mannen zijn?

De dikte van een ketting is afhankelijk van het doel. Wil je een ketting om er een hanger aan te hangen? Kies dan voor een dikte die past bij de hanger – je kunt geen superdun kruisje aan een 12 mm ketting hangen.

Als je op zoek bent naar een dikke, forse ketting om Run-DMC waar voor zijn geld te geven... ga dan voor de dikste touwketting die je kunt vinden.


Zijn kettingen uniseks?

Dat hangt van de ketting af. De meeste kettingen, ontworpen voor mannen hebben een bepaalde dikte en gewicht die afwijkt van de dunnere, delicate kettingen voor vrouwen.


Zijn kettingen voor mannen cool?

Schreven we daar niet een heel artikel over? Ja, kettingen zien er bij mannen goed uit. Als je onzeker bent over het zoeken naar de juiste ketting, laat het ons weten!


Kunnen mannen twee kettingen dragen?

Mannen kunnen meer dan één ketting dragen. De sleutel om lagen te dragen is het dragen van kettingen van verschillende lengtes en er niet meer dan 2 of 3 te dragen.


Zouden mannen goud- of zilverkleurige kettingen moeten dragen?

De ketting die je uitzoekt moet passen bij andere metalen die je draagt. Goudkleurig horloge = goudkleurige ketting. De uitzondering op deze regel is als de ketting persoonlijke of sentimentele waarde heeft. Als dat het geval is... naar de *** met de regels.


Kunnen mannen goudkleurige kettingen dragen?

Wij zijn ware gelovigen van ‘vertel je verhaal’. Draag dus een goudkleurige ketting als je dat wilt. Als je je zorgen maakt dat dat misschien te veel is of dat ze dan vragen naar je nieuwe rap-album, koop dan een dunnere goudkleurige ketting om mee te beginnen en zorg ervoor dat je andere metalen accessoires ook goudkleurig zijn.


Welke stijl ketting is het sterkst?

De sterkste soort schakelketting is de tarweketting. Die bestaat uit 4 strings in elkaar gevlochten en verbonden ovale schakels.


Hoe worden lange kettingen voor mannen genoemd?

Een lange ketting wordt 'lange ketting' genoemd. Sommige rozenkransen en mala's (een type kralenketting gebruikt bij yoga en meditatie), zijn aardig lang. Het voordeel van veel langere kettingen is dat je ze ook meerdere malen om je pols kunt wikkelen als stapelarmband.


Kan ik met een roestvrij stalen ketting zwemmen?

Het is geen goed idee om je roestvrij stalen ketting of sieraden te dragen bij het zwemmen in zee of oceaan. Niet alleen omdat je ze kunt verliezen, ze dan misschien opgegeten worden door een tonijn die later op je bord of in je sashima terecht komt, maar ook omdat het zoute water zorgt voor aanslag op je sieraden. Ofschoon de meeste aanslag veroorzaakt door zout water makkelijk weggepoetst kan worden, zit het probleem bij de schakels, slot en andere kleinere stukjes van je ketting.

Datzelfde geldt voor zwemmen in een zwembad – we adviseren je om je ketting af te doen voordat je erin duikt. Een snelle duik is één ding... baantjes zwemmen om te trainen voor de Olympische Spelen is iets anders. Chloor kan mettertijd het roestvrij staal beschadigen.

Over het algemeen kun je wel douchen met je roestvrij stalen ketting. Vermijd echter het dragen van sieraden als je lang in bad gaat.


Nieuwe artikelen

Kettingen in laagjes - De Ultieme Gids voor Mannen

Het dragen van kettingen in meerdere laagjes is een superkrachtige stijl. Lees hier over subtiliteit en hoe je overdrijv...

Hoe we de Orisun-collectie ontwierpen

De willekeur van de natuur vervult ons met verbazing De Orisun-collectie zorgt voor wat creativiteit van Moeder Natuur o...

Hoe we de Traveller's Collectie hebben ontworpen

We lijden allemaal aan het verlangen om de wereld te ontdekken. Deze pijn heeft ons geïnspireerd tot het ontwerpen van e...

Trouwringen voor mannen – Jouw ultieme gids

Van het kiezen van de juiste ringmaat tot het shoppen voor niet-traditionele ringen; ontdek hoe je jouw trouwring kiest...

Geneeskrachtige armbanden voor mannen – Wat sierstenen kunnen doen

Ontdek wat armbanden met sierstenen voor mannen zo speciaal maakt en hoe je de juiste armband vindt.

Valentijnscadeaus voor hem

Van in Denemarken ontworpen horloges tot ringen, kettingen en armbanden, vind deze Valentijnsdag een cadeau voor hem dat...

Wat is een 24-uurs horloge met enkele wijzer & waarom zou je die dragen?

Ontdek hier hoe je bij een 24-uurs horloge met enkele wijzer de tijd afleest en hoe je het horloge moet instellen, en le...

Wat is een maanfase-horloge & hoe stel je het in

Leer hoe je 's werelds oudste horlogecomplicatie moet lezen en instellen – het maanfase-horloge

Herenarmbanden; schoonhouden & verzorgen

We beantwoorden al jouw vragen over het schoonmaken en onderhouden van herenarmbanden. Van zwemmen met kralenarmbanden t...

Bekijk alle artikelen
Terug
Reset mijn wachtwoord

Bedankt! Als je al een account hebt aangemaakt, ontvang je van ons een e-mail. Als je geen e-mail ontvangt is dat omdat je nog geen account hebt aangemaakt op dat e-mailadres.

Als je nog geen account hebt, kun je er makkelijk een aanmaken door te klikken op: MAAK EEN ACCOUNT in ons "Log in"-menu

Geef hier je e-mailadres inE-mail is niet geldig