365-daags retourbeleid
Verzending 3 € - Gratis vanaf 49 €
078 48 28 44 - (werkdagen van 09.00 - 16.00 uur)
Alle accessoires
Kostuumaccessoires
Sieraden
Tassen & Portemonnees
Verzending 3 € - Gratis vanaf 49 €
Trendhim
×
Trendhim
Taal:
Armbanden
Baardverzorging
Bretels
Brillen zonder sterkte
Dasspelden
Handschoenen
Horloges
Kettingen
Manchetknopen
Oorbellen
Petten, hoeden en mutsen
Pochetten
Portemonnees
Reversspelden
Riemen
Ringen
Scheren
Sjaals
Stropdassen
Tassen
Vlinderdassen
Zonnebrillen
078 48 28 44
Werkdagen van 09.00 - 16.00 uur
bekijk alle

4 vragen voordat je een skelethorloge koopt

Of je nu uren of maar enkele minuten spendeert aan de vraag of een skelethorloge iets voor jou is – en of je geld wilt uitgeven aan een kwaliteitsuurwerk en -materiaal – je bent het aan je zelf verplicht om die tijd zo goed mogelijk te benutten. Hoe doe je dat? Door de juiste vragen te stellen.

Ongeacht of je voor het eerst een horloge koopt en besluit om je smartphone in je zak te laten zitten, of dat je een man bent met een uitgebreide horlogecollectie achter slot en grendel, het kopen van een skelethorloge is een flinke onderneming. Het is makkelijk om zo verliefd te worden op een ontwerp dat je de meer praktische beweegredenen uit het oog verliest: Windt het horloge automatisch op? Kan ik het bandje verwisselen? Zijn de wijzers ook goed zichtbaar zodat ik kan zien hoe laat het is?

Om je te helpen de vele details te zien waardoor een skelethorloge geweldig is (of niet zo geweldig), hebben we een checklist samengesteld met vragen die je kunt stellen voordat je een horloge koopt.

1. Welk type uurwerk wil je?

Het uurwerk van een horloge is als een motor van een auto – het zorgt ervoor dat het loopt.

Als het om skelethorloges gaat, zijn er 2 soorten uurwerk die belangrijk zijn – automatisch (zelfopwindend) en mechanisch (handmatig opwinden). Deze uurwerken zijn wat voor doorkijkhorloges belangrijk is – het binnenwerk kunnen zien lopen in een perfect ritme.

Automatische horloges zijn zelfopwindend en worden aangedreven door de beweging van je pols, niet door batterijen. Als je het horloge draagt, wordt de energie opgeslagen in een veer. Automatische horloges worden gerangschikt onder de mechanisch horloges, omdat je ze ook handmatig kunt opwinden.

Er zijn skelethorloges met een kwartsuurwerk (batterij aangedreven), maar die bieden niet dezelfde ervaring als mechanische skelethorloges. Vaak hebben ze een uitgesneden, opengewerkte wijzerplaat die alleen maar radertjes en wieltjes laat zien.

Skelet-doorkijkhorloges en zakhorloges zijn meestal duur vanwege het type uurwerk dat erin zit. Het maken van een automatisch, mechanisch skelethorloge kost meer dan een met een kwartsuurwerk.

Wat gebeurt er als je automatische horloge stopt?
Je polshorloge gaat niet eeuwig mee. Wat gebeurt er als een automatisch horloge stopt? Automatische horloges moeten zelf opgewonden worden (door het uurwerk), of handmatig om de energiereserve op te laden. Zonder dat, zullen ze aflopen en stoppen zodra de reserve is uitgeput – ergens tussen de 36 en 48 uur.

Het is niet gevaarlijk om een automatisch skelethorloge af te laten lopen. Het uitputten van de reserve-energie zal het uurwerk niet beschadigen. Als je bang bent dat het niet accuraat meer zal zijn, kun je het beste ervoor zorgen dat het altijd opgewonden blijft. Gebruik een automatische horloge-opwinder als je het niet draagt of wind het elke dag een keer handmatig op.

Als het tijd is om je automatische horloge weer om te doen, wind het dan handmatig op om het weer aan de praat te krijgen.

Op de foto: Afsluitbare Gepolijste Zwarte Rotary Horlogekast - 5 horloges, Asmund Dante Horloge, Jacob Dante Horloge, Shaun Ambitio Horloge, Kristian Mariner Horloge & Julian Troika Horloge

Heb je een horloge-opwinder nodig? Een van de voordelen van een horloge-opwinder is dat je automatische horloge opgewonden blijft en klaar om te dragen. Je hoeft dan dus niet constant je horloge opnieuw in te stellen telkens als je het wilt dragen.

2. Welk gedeelte van de wijzerplaat wil je zien?

Ervan uitgaand dat je hebt besloten een mechanisch of automatisch skelethorloge te kopen, dan is de volgende vraag hoe veel wil je dat zichtbaar is? Het mooie van een skelethorloge is dat de wijzerplaat helemaal of gedeeltelijk is verwijderd waardoor het binnenwerk van het horloge zichtbaar is.

 1. Wijzerplaat
  De wijzerplaat is het onderdeel dat bij een skelethorloge is uitgesneden. Ook wel het front van het horloge genoemd, toont de wijzerplaat de tijd en bestaat uit uurmarkeringen en wijzers.
  Het kan soms lastig zijn om te zien hoe laat het is bij een volledig opengewerkte wijzerplaat omdat de wijzers wegvallen tegen de achtergrond. Als dat een probleem is, zou je ook eens kunnen kijken naar een skelethorloge met een gedeeltelijke wijzerplaat – waarbij de cijfers nog wel zichtbaar zijn en het makkelijk is om erdoorheen te kijken en de tijd af te lezen.
 2. Wijzers
  De wijzers wijzen naar de uurmarkeringen om de tijd aan te geven.
 3. Kast
  Denk aan het hele horloge... de kast is het gedeelte dat alles bij elkaar houdt. Horlogekasten kunnen overal van gemaakt zijn, van plastic tot goud. Roestvrijstalen kasten zijn een geweldige optie, qua prijs en duurzaamheid. De achterkant van de kast kan ook van metaal of van glas zijn als je een horloge hebt met een open achterkant.
 4. Kristal
  Het transparante deel van een horloge – het gedeelte waar je doorheen kijkt – wordt het kristal genoemd. Het kan van glas, plastic of saffier gemaakt zijn. Saffierkristal (saffierglas) is de meest krasbestendige optie en heeft invloed op de prijs.
 5. Lussen
  De lussen zijn meestal gemaakt van metaal en verbinden de horlogekast met de band. Als je geïnteresseerd bent in het verwisselen van horlogebanden, zorg er dan voor dat ze zijn verbonden met snelspannerpinnetjes om ze makkelijk te kunnen verwisselen.
 6. Bezel
  De bezel is de ring om het horlogefront die het kristal op zijn plaats houdt. Sommige horlogecomplicaties gebruiken de bezel.
 7. Kroon
  De kroon is het onderdeel om de tijd in te stellen, de datum te wijzigen of, op een mechanisch skelethorloge, om de hoofdveer op te winden. Je zou de kroon kunnen zien als het commandocentrum.
 8. Uurmarkeringen
  Uurmarkeringen zijn er in veel verschillende vormen – standaard cijfers, Romeinse cijfers of zelfs puntjes – en tonen de uren 1-12.

Wat is het verschil tussen opengewerkte horloges, skelethorloges & open hart-horloges?
Voor veel horlogeliefhebbers, is een echt skelethorloge er een waarbij de platen en de bruggen versierd zijn met complexe patronen en ontwerpen. Die versiering onderscheidt skelethorloges van opengewerkte horloges.

Opengewerkte horloges hebben wel een zichtbaar uurwerk, maar de detaillering die echte skelethorloges kenmerkt, ontbreekt. Het is belangrijk te weten dat opengewerkte en geskeletteerde horloges vaak op één hoop worden geveegd onder de noemer skelethorloges.

Als je bang bent dat te veel verwijderen van de wijzerplaat lastig leesbaar zal zijn, of te opvallend, kijk dan eens naar een open hart-horloge. Dat zijn mechanisch horloges met een klein gat in de wijzerplaat waardoor de balans binnenin zichtbaar is. Open hart-horloges laten je daadwerkelijk het hart van het horloge zien, zonder concessies te doen aan het design en de versieringen die je vaak ziet op een wijzerplaat.

3. Welke kleur metaal draag je meestal?

Misschien heb je al een ring of armband die je samen met je skelet polshorloge wilt dragen? In zo'n geval, is het verstandig om de kleuren van je metalen te matchen. Als je op zoek bent naar een horloge met een skeletfront die moet matchen met een goudkleurige ring, dan adviseren we om ook een goudkleurig horloge te kiezen met een metalen band. En als je een zilverkleurige, stalen of platina ring of armband draagt, ga dan voor een zilverkleurig skelethorloge en band voor de juiste match.

Wat is je budget?
De kosten van een skelethorloge worden niet alleen voor een groot gedeelte beïnvloed door het uurwerk, maar ook door het materiaal van de horlogekast en de band.

Bovenaan de lijst van witte en zilverkleurige horloges staat platina. Dat is een zwaar, slijtvast metaal waarbij je de zeldzaamheid terugvindt in de prijs. Zilver is geen populaire keus omdat het metaal snel dof kan worden en de meeste roestvrijstalen horloges kunnen moeiteloos doorgaan voor zilver tegen een veel betere prijs.

Voor gele en goudkleurige horloges, is er altijd goud. Als je niet bereid bent om al dat geld uit te geven aan echt goud, kijk dan eens naar goudkleurig roestvrij staal. Je krijgt de look waar je naar op zoek bent, tegen een fractie van de kosten.

Hoe slijtvast moet een herenskelethorloge zijn?
Werk je de hele dag met je handen of ben je van plan om je skelethorloge iedere dag te dragen? In dat geval, kan het een goed idee zijn om voor een slijtvast metaal te kiezen, zoals roestvrij staal.

Ofschoon roestvrij staal vaak wordt geassocieerd met keukenapparaten en -voorwerpen, is het ook een populaire optie voor horloges. Roestvrij staal is zilverkleurig qua uiterlijk en kan gepolijst worden om te glanzen of geborsteld voor een matte afwerking. Het behoudt zijn kleur en wordt niet dof. Het is ook verkrijgbaar in andere kleurvarianten, die lijken op goud of roségoud. Roestvrij staal is gemakkelijk schoon te maken, hoogst duurzaam en kras- en corrosiebestendig. Het is bovendien veel minder duur dan andere metalen.

Welk metaal je ook kiest, zorg ervoor dat het hypoallergeen is om het risico op een allergische reactie zo klein mogelijk te houden. Bij Trendhim zijn alle metalen getest op nikkel en zijn gegarandeerd nikkelvrij en veilig om te dragen.

4. Welk verhaal wil jij vertellen met je skelethorloge?

Voordat André Charles Caron het eerste skelethorloge uitvond in 1760, bleef het binnenwerk van een horloge altijd verborgen om het te beschermen tegen de elementen. Maar de heer Caron had andere plannen. Hij wist dat het geheim van het binnenwerk de moeite waard was om te delen... hij wist dat er een verhaal in zat, dat wachtte om verteld (of tenminste gezien) te worden.

Dat is het fundament van de laatste vraag die je je zelf moet stellen – welk verhaal wil ik vertellen? Wij geloven dat accessoires de kleine details zijn die essentieel zijn voor een memorabel moment. Het horloge dat je draagt is een kleine vingerwijzing naar wie jij bent, zonder dat er een woord gezegd hoeft te worden.

Zoek je een steampunkhorloge of iets elegants om op professioneel niveau te dragen? Skelethorloges voor mannen zijn opvallend en een gegarandeerde aanjager voor een goed gesprek, maar het formaat en ontwerp van het uurwerk zijn van invloed op hoe je het draagt.

Een algemene regel is dat de horlogekast proportioneel moet zijn aan je lichaamsbouw – niet te fors en niet te fijntjes. Klik hier voor meer over horlogekastformaten en hoe je ervoor zorgt dat die van jou past.

Houd ook rekening met het praktische aspect van een skelethorloge – mechanische geskeletteerde horloges hebben geen batterijen nodig, maar moeten wel worden opgewonden. Automatische horloges gebruiken jouw bewegingen voor energie waardoor je het nooit meer hoeft op te winden (tenzij je het af doet). Het ritueel van een horloge opwinden is iets waar veel horlogeliefhebbers over praten. Het is de fysieke verbinding met hun skelethorloge waarmee elke dag begint. Zou dat iets voor jou zijn?

Zoek je iets voor een speciale gelegenheid of als cadeau? Dan is een horloge met beperkte oplage misschien de oplossing. Dat matcht misschien met je persoonlijkheid en is een echt, uniek statement-item. En je bent een van de weinige mannen op de wereld met zo'n uurwerk. Of wil je iets casuals om elke dag te dragen?

Ongeacht welk verhaal je wilt vertellen, als je iets unieks draagt zoals een heren-skelethorloge, valt dat op.

Op de foto: Daniel Dante Horloge

Nieuwe artikelen

Kettingen in laagjes - De Ultieme Gids voor Mannen

Het dragen van kettingen in meerdere laagjes is een superkrachtige stijl. Lees hier over subtiliteit en hoe je overdrijv...

Hoe we de Orisun-collectie ontwierpen

De willekeur van de natuur vervult ons met verbazing De Orisun-collectie zorgt voor wat creativiteit van Moeder Natuur o...

Hoe we de Traveller's Collectie hebben ontworpen

We lijden allemaal aan het verlangen om de wereld te ontdekken. Deze pijn heeft ons geïnspireerd tot het ontwerpen van e...

Trouwringen voor mannen – Jouw ultieme gids

Van het kiezen van de juiste ringmaat tot het shoppen voor niet-traditionele ringen; ontdek hoe je jouw trouwring kiest...

Geneeskrachtige armbanden voor mannen – Wat sierstenen kunnen doen

Ontdek wat armbanden met sierstenen voor mannen zo speciaal maakt en hoe je de juiste armband vindt.

Valentijnscadeaus voor hem

Van in Denemarken ontworpen horloges tot ringen, kettingen en armbanden, vind deze Valentijnsdag een cadeau voor hem dat...

Wat is een 24-uurs horloge met enkele wijzer & waarom zou je die dragen?

Ontdek hier hoe je bij een 24-uurs horloge met enkele wijzer de tijd afleest en hoe je het horloge moet instellen, en le...

Wat is een maanfase-horloge & hoe stel je het in

Leer hoe je 's werelds oudste horlogecomplicatie moet lezen en instellen – het maanfase-horloge

Herenarmbanden; schoonhouden & verzorgen

We beantwoorden al jouw vragen over het schoonmaken en onderhouden van herenarmbanden. Van zwemmen met kralenarmbanden t...

Bekijk alle artikelen
Terug
Reset mijn wachtwoord

Bedankt! Als je al een account hebt aangemaakt, ontvang je van ons een e-mail. Als je geen e-mail ontvangt is dat omdat je nog geen account hebt aangemaakt op dat e-mailadres.

Als je nog geen account hebt, kun je er makkelijk een aanmaken door te klikken op: MAAK EEN ACCOUNT in ons "Log in"-menu

Geef hier je e-mailadres inE-mail is niet geldig