Bespaar 20% op alle zonnebrillen

Bespaar 20% op alle zonnebrillen

365 dagen retourbeleid - we stellen geen vragen!
Verzending €5 - Gratis verzending vanaf €49-
Contacteer ons

Valentijnscadeaus voor hem

Van in Denemarken ontworpen horloges tot ringen, kettingen en armbanden, vind deze Valentijnsdag een cadeau voor hem dat iets betekent.

Ah, Valentijnsdag. Een feest van liefde, genegenheid en romantiek… en jouw kans om hem te tonen hoe gelukkig hij is dat hij jou heeft! Of je na gaat shoppen voor een partner, die zakenman is en kostuums en chique schoenen draagt, of voor een sympathieke sloddervos, die zo'n beetje de hele dag alleen maar in jullie appartement rondhangt, het belangrijkste cadeau is de tijd die jullie samen doorbrengen.

Maar laten we eerlijk zijn… tijd samen is geweldig, maar wie wil er nu niet verwend worden op 14 februari? En daar komen wij om de hoek kijken.

Van gepersonaliseerde horloges en mooie horlogeboxen tot In Denemarken ontworpen ringen, dit zijn onze suggesties om te kopen voor jouw Valentijn. En hier is een tip van de dames op ons hoofdkantoor… geef hem zijn cadeautje alvast een paar dagen voor de 14e als een vriendelijke herinnering om ook voor jou iets te kopen! Of geef het samen met een lijstje voor jezelf als een iets-minder-vriendelijke herinnering.

En voor de jongens die SAD vieren (dat staat voor Single Awareness Day); vergeet al dit romantische geklets hieronder en binge voor welverdiende accessoires op deze feestdag.

1 Valentijnscadeaus voor hem1.1 Valentijnsdag-horloges1.2 Bescherm zijn horlogecollectie, deze valentijnsdag1.3 Maak het deze valentijnsdag persoonlijk met gegraveerde sieraden1.4 Onfeilbare cadeau-ideeën voor hem op valentijnsdag1.5 De geschiedenis van valentijnsdag: versie voor tijdens een feestje

Valentijnsdag-horloges

Er zijn gebruikelijke cadeaus voor mannen voor Valentijnsdag – portemonnees,sjaals, en je zou zelfs aan toilettassen kunnen denken. Maar wat als hij dat allemaal niet nodig heeft? Een horloge is zeker iets dat zijn aandacht zal trekken en hem eraan zal herinneren hoe kostbaar de tijd is die hij met jou kan doorbrengen. Misschien dat je hem dat laatste nog een keer moet vertellen... hij is misschien te gefascineerd door zijn nieuwe horloge.

Kies voor de klassiekers, zoals een Aviator, maanfase-horloge of een zakhorloge. Voor iemand die modieus gezien meer vooruitstrevend is, check je onze automatische skelethorloges. Of ben je op zoek naar een horloge dat zowel uniek als stijlvol is? Maak kennis met een 24-uurs horloge met enkele wijzer. We weten zeker dat geen van jullie bieden daarna ooit nog hetzelfde tegen tijd aankijkt.

Als je relatie nog nieuw is en je bent er nog niet helemaal klaar voor om meteen voor een uurwerk te gaan, maar je wilt ook geen genoegen nemen met een doos chocolaatjes van de supermarkt… kijk dan eens naar horlogebandjes. Een makkelijke manier om hem je laten weten dat je aan hem hebt gedacht, zonder dat je veel geld hoeft uit te geven en hem daarmee misschien wegjaagt. En... je kunt eindelijk eens regelen dat zijn horloge matcht bij zijn schoenen. Win-win.

Bescherm zijn horlogecollectie, deze Valentijnsdag

Wat doe je als je hem vorig jaar met Valentijnsdag al een horloge hebt gekocht? Of als hij er een heft waar hij dol op is en dat hij voor geen goud weg wil doen? Voor hem adviseren we een horlogedoos.

Of hij nu een box nodig heeft voor 3 horloge of een groot genoeg om er 20 te bewaren, met het geven van een horlogebox laat je zien dat je deze feestdag extra je best hebt gedaan en dat je weet hoeveel zijn horlogecollectie voor hem betekent.

Horlogeboxen en presentatiedozen werken bij vriendjes, vaders, broers, goede vrienden, echtgenoten en zelfs bij je favoriete collega. Van roterende dozen tot reisboxen, je hoeft je geen zorgen te maken dat je ze allemaal dezelfde koopt.

Maak het deze Valentijnsdag persoonlijk met gegraveerde sieraden

Als je zijn cadeau persoonlijk maakt, verander je het van een gewoon cadeau in een herinnering. En je herinnert hem er (nog een keer!) aan hoe geweldig jij bent en hoeveel moeite je ervoor gedaan hebt om zijn Valentijnsdag-cadeau speciaal te maken.

En het zijn niet alleen dasspelden en dogtags die je kunt laten personaliseren. Debosseer zijn initialen op een nieuwe leren riem of laat ze graveren op een roestvrijstalen kaarthouder.

Wil je dat hij jullie trouwdag of jubileum nooit meer vergeet? Graveer de datum op de achterkant van een horloge, zodat hij er altijd aan terugdenkt... of tenminste geen excuus meer heeft om het te vergeten.

Is er één cadeau dat meer synoniem staat voor Valentijnsdag dan sieraden? Misschien chocolade of bloemen... maar sieraden horen daar zeker ook bij. Sommige mannen gebruiken deze romantische feestdag om een aanzoek te doen. Helaas kunnen we de toekomst niet voorspellen en dus hebben we echt geen idee wat hij op 14 februari van plan is. Sorry.

Wat we wel kunnen, is je voorstellen aan een prachtige serie herenringen, beschikbaar in titanium,keramiek, sterling zilver en roestvrij staal. Van ringen met natuurlijke stenen tot zegelringen die smeken om een gravering; je weet zeker dat je er een bij zit die past bij zijn stijl en zijn verhaal.

En wie zegt dat jij hem geen aanzoek kunt doen? Shop roestvrijstalen banden die ideaal zijn om elkaar eeuwige trouw te beloven.

Misschien vind je het een goed idee, maar ben je er nog niet helemaal klaar voor om er een ring bij te halen. Als dat het geval is, verwennen we je met opties in onze collectie kettingen gemaakt van zilver- en goudkleurig roestvrij staal en handgemaakte armbanden met natuurlijke, gepolijste stenen.

Wil je dit Valentijnscadeau extra persoonlijk maken? Op geselecteerde stukken kun je namen, initialen, een speciale datum of een kleine, geheime boodschap die voor jullie beiden betekenis heeft, laten graveren.

Voor het zakentype die de meeste dagen in een pak rondloopt, check eens onze graveerbare manchetknopen in een scala aan stijlen, vormen en kleuren. Dat zijn ook geweldige cadeaus voor de andere mannen in je leven. Wie wil er nu geen extra beetje liefde en aandacht op Valentijnsdag?

Onfeilbare cadeau-ideeën voor hem op Valentijnsdag

Voor de man voor wie het moeilijk shoppen is, hebben we het makkelijk gemaakt met onze lijst met waterdichte cadeaus die hij gegarandeerd graag krijgt op Valentijnsdag.

  • Armbanden - Als je relatie nog vers is, is een armband een goede optie. Onze selectie heeft keuzes van 'ik pas-overal-bij'-zwart tot statement makende roestvrijstalen
    manchetarmbanden. Allemaal vervaardigd om lang mee te gaan.
  • Leren tassen - Als je al eeuwen bij elkaar bent, denk dan eens aan een uitgave voor een leren tas. Van de
    messengerbag tot de altijd handige
    backpack,; onze tassen hebben een stevig ontwerp en kunnen zijn dagelijkste routine bijbenen zonder hun vorm te verliezen. Of je nu pendelt naar kantoor of naar de sportschool gaat, een
    veelzijdige tas houdt gemakkelijk al zijn 'must-haves' georganiseerd en bereikbaar als hij ze nodig heeft.
  • Sokken & boxershorts - We weten dat deze 2 cadeaus misschien niet direct de meest bedwelmende cadeaus zijn waar je oorspronkelijk aan zou denken, maar geloof ons… he zal de e upgrade waarderen en ze daadwerkelijk gaan gebruiken!
  • Scheer- en baardsets - Zorg dat jouw man er goed uitziet en goed ruikt met volledig natuurlijke producten en geurtjes zoals mannelijk sandelhout en cederhout.
    Dit zijn cadeaus die hij altijd kan gebruiken terwijl hij aan jou denkt.
  • Kostuumaccessoires - Van vaders en broers tot partners en minnaars, er gaat niets boven een klassiek, waterdicht cadeau zoals een
    stropdas of
    een pochet. En denk niet dat je dan per se heel traditioneel moet blijven. Help hem om zijn look te upgraden met een flamboyantie van flamingo's of een huivering met haaien.
  • Portemonnees - We zeiden toch al dat deze altijd goed zijn, toch? Hij zal best wel bestaan, maar wij hebben nog nooit een man ontmoet die op enig moment in zijn leven geen
    portemonnee,kaarthouder of
    geldclip nodig had.

Wat je ook geeft aan jouw Valentijn deze februari, denk eraan dat het niet gaat om de hoeveelheid geld die je spendeert. Als ze iets voor je betekenen, weten ze dat wel door de manier waarop je iedere dag van het jaar met ze omgaat. Ga en maak, met dat in je achterhoofd, van deze Valentijnsdag er een om te onthouden.

De geschiedenis van Valentijnsdag: Versie voor tijdens een feestje

  • Valentijnsdag ontstond waarschijnlijk als een Romeins heidens festival, Lupercalia geheten – een vruchtbaarheidsfestival met dierenoffers, dronkenschap, naaktheid en slaan. Volgens de legende, trokken vrijgezellen de naam van een vrouw uit een urn om na het festival een jaar als partner te nemen.
  • Paus Gelasius kleedde de feestdag aan in een poging het feest te verchristelijken. En hij maakte 14 februari tot de officiële dag van St. Valentijn.
  • De katholieke kerk erkende tenminste 3 verschillende Sint Valentijns. Allemaal waren ze heroïsch en ze stelden liefde en het helpen van anderen boven hun eigen leven... ze werden ervoor gemarteld.
  • De oudste Valentijnsgroet is een gedicht, geschreven in 1415 door Karel, de hertog van Orleans, voor zijn vrouw toen hij gevangen zat in de Tower of London. In dat gedicht gaf hij aan dat hij 'ziek van liefde' was. Als je in de 'Tower' zat, werd het je waarschijnlijk wel vergeven dat je melancholisch werd.
  • Esther A. Howland verkocht de eerste in massa geproduceerde Valentijn in de VS in de jaren rond 1840.
  • Valentijnsdag is de op 1 na grootste feestdag van het jaar voor de verkoop van kaarten. De eerste plaats is voorbehouden aan Kerstmis.
  • Waarschijnlijk ken je Cupido als het naakte engeltje dat pijlen afschiet op minnaars in spe, maar deze Romeinse god vindt zijn oorsprong in de Griekse mythologie als de Griekse god van de liefde, Eros. Volgens Griekse dichters was hij best wel een knappe kerel met een fysiek om aanbeden te worden. Ergens onderweg veranderde hij in een mollig ventje. We zijn blij dat het er in het echte leven zo niet aan toe gaat.